tanácsadás

lakás/ház vásárlása előtti szakvélemény

Egy ház, vagy lakás megvásárlása és esetleges átalakítása nagy beruházás mindenki életében, ezért a végleges döntés előtt érdemes kikérni a belsőépítész/lakberendező véleményét azzal kapcsolatban, hogy:

 • az adott alaprajz, a helyiségek mérete, elrendezése megfelelő-e a beköltözők számára?
 • lehet-e az alaprajzot az igényekhez módosítani?
 • lehet-e javítani a térkihasználást, a funkcionális elrendezést?

A vásárlás előtti tanácsadás lehet egy későbbi tervezési munka első lépése, de lehet csak egyszeri szolgáltatás is, mely célszerűen a helyszínen történik, de megfelelően részletes alaprajz és fotók esetén online is megoldható.

alaprajz elemzés

Nem csak vásárlás, de új ház építése esetén is érdemes a belsőépítész/lakberendező szemével megnézni egy ház tervét, mivel az építészek nem feltétlenül a belső terek kialakítását tartják szem előtt a tervezés során, hanem elsődlegesen épülettervezési szempontokat vesznek figyelembe. A belső terek tervezése külön szakma, az anyaghasználattól a téralakításon, a funkcionális ergonómián keresztül a természetes és mesterséges világításig számtalan olyan kérdés merül fel, amelyet jó esetben még az építkezés megkezdése előtt érdemes megvizsgálni.

Az alaprajzelemzés személyesen, vagy online is történhet.

lakberendezési tanácsadás

A lakberendezési tanácsadás során általában meglévő tér jobb berendezéséhez, a stílus egységesítéséhez, vagy a dizájn frissítéséhez nyújtunk segítséget. Ennek során az a legfontosabb feladatunk, hogy megtaláljuk azt a stílust, anyag- és színvilágot, amely a megrendelő személyiségével teljes összhangban van. Olyan környezetet és stílust igyekszünk teremteni, amelyhez nem kell hozzászokni, vagy alkalmazkodni, egyszerűen csak jól érzi benne magát a megrendelő.

Ennek keretében általában a helyszínen felmérjük az adottságokat, egyeztetjük a megrendelővel, hogy milyen hatást szeretne elérni és ennek kivitelezéséhez adunk tanácsokat, bútorozásra, szín- és anyaghasználatra, kiegészítőkre vonatkozóan, szükség esetén konkrét termékek ajánlásával, beszerzési hellyel.

belsőépítészeti színtanácsadás

A belsőépítészeti tanácsadás mindent tartalmaz, amit a lakberendezési, de emelett szó esik még az épületszerkezetekről is, úgymint a tartófalak megnyitásáról, válaszfalak mozgatásáról, funkciók cseréjéről, lépcsők építéséről vagy átalakításáról, gépészeti- és villamos rendszer megváltoztatásáról, és egyéb statikát, épületszerkezetet vagy közművet érintő feladatokról.

színszakértői tanácsadás

Sokan nem ismerték még fel annak jelentőségét, hogy a fények és színek mennyire meg tudják határozni mindennapjainkat, közérzetünket, ráadásul a színekkel kapcsolatban nagyon sok előítélet, sztereotípia él bennünk, melyeknek nagy része kulturális, illetve szocializációs eredetű, s természetesen a divattól is csak kevesen tudják magukat teljesen függetleníteni.

Bizonyos lehetőségekkel természetesen a legtöbbünk tisztában van, de a szakértő tervezés a szó szoros értelmében mindent megváltoztathat, hiszen megfelelő színhasználattal lakásunkban javíthatjuk a fény-árnyék viszonyokat, a térérzetet, melegséget vihetünk a falak közé, vagy éppen hűvös eleganciát sugallhatunk.

A belsőépítészeti színtervezés során elsősorban a lakásban élő emberek személyes színpreferenciájának kell megfelelni. Legtöbbször ez nem egyszerű feladat, hiszen egy családon belül is nagyon eltérő lehet a kedvelt és nem kedvelt színek skálája. Ilyenkor segíthet a színszakértő, aki kívülállóként, szakmailag közelíti a problémát, és igyekszik megkeresni az egyes színekből azokat az árnyalatokat, amelyek együtt harmonikusak, de mégis tükrözik mindenkinek az ízlését.

DÍJAZÁS

tanácsadás típusai, díjszabás

 • HELYSZÍNI BELSŐÉPÍTÉSZETI/LAKBERENDEZÉSI TANÁCSADÁS                  69.900.-
 • 1 ÓRÁS ONLINE BELSŐÉPÍTÉSZETI/LAKBERENDEZÉSI TANÁCSADÁS           9.900.-
 • 2 ÓRÁS ONLINE BELSŐÉPÍTÉSZETI/LAKBERENDEZÉSI TANÁCSADÁS          18.900.-
 • 3 ÓRÁS ONLINE BELSŐÉPÍTÉSZETI/LAKBERENDEZÉSI TANÁCSADÁS          27.900.-
 • 4 ÓRÁS ONLINE BELSŐÉPÍTÉSZETI/LAKBERENDEZÉSI TANÁCSADÁS          36.900.-

melyik mire elegendő?

 • HELYSZÍNI BELSŐÉPÍTÉSZETI TANÁCSADÁS

A helyszíni tanácsadás általában maximum négy órát vesz igénybe. Na nem azért, mert nem szeretnék tovább maradni egy-egy otthonban, hanem azért, mert ilyenkor olyan sok tanácsot, útmutatót, beszerzési forrást és egyéb kincset kapnak a lakók, hogy utána már maguktól is könnyen boldogulnak otthonuk ráncfelvarrásával. Az ilyen kiszállások alkalmával lemérem és befotózom a helyszínt, így ha később egy komplett tervezési csomag kapcsán keresnek meg a tulajdonosok, már könnyen folytathatjuk a közös munkát.

 • 1 ÓRÁS ONLINE BELSŐÉPÍTÉSZETI TANÁCSADÁS

Az egy órás interneten keresztül történő tanácsadás hamar elröppen, ezért érdemes előre felkészülni a kérdésekkel, de ezt persze úgyis elmondom majd az ajándékozottnak, amikor felvesszük egymással a kapcsolatot. Ilyenkor általában az 1-2 legégetőbb problémát tudjuk kivesézni, és ezen kívül még pár apróságról tudunk szót ejteni képernyőmegosztás segítségével.

 • 2 ÓRÁS ONLINE BELSŐÉPÍTÉSZETI TANÁCSADÁS

A 2 órás online tanácsadás során vagy egy lakás teljes ráncfelvarrását tudjuk átbeszélni vagy egy problémás helyiséget tudunk áttervezni, és ehhez minden hozzávalót együtt megtalálni. Ideális ajándék például, ha barátnőd babát vár és babaszobát szeretne kialakítani, vagy ha ismerősöd végre rászánta magát, hogy felújítsa a konyháját vagy fürdőszobáját, de nem tudja, hogy kezdjen neki.

 • 3 ÓRÁS ONLINE BELSŐÉPÍTÉSZETI TANÁCSADÁS

A 3 órás online tanácsadás során már nagyon sok mindenről eshet szó, és több helyiséget is alaposabban át tudunk tervezni, beszélni. Általában kisebb lakásokon lehet végigmenni ennyi idő alatt. Ez akkor jó például, ha barátod panelben lakik, de nem szeretne ezzel minden nap szembesülni, vagy ha úgy érzi, alapvetően rendben van az otthona, de minden helyiségen szeretne végigmenni, hogy mi hiányzik ahhoz, hogy aki belép, azt mondja „Wow!”.

 • 4 ÓRÁS ONLINE BELSŐÉPÍTÉSZETI TANÁCSADÁS

A 4 órás online tanácsadás során annyi, de annyi mindenről eshet szó, hogy ilyenkor szinte az egész lakást át tudjuk tervezni, újra tudjuk gondolni. Tervek ugyan nem készülnek, de igyekszünk minden problémára konkrét megoldást találni. Ez azonban már a nindzsa-szint, kevesen bírják 4 órán át a gyűrődést, ezért ez a szolgáltatás kérhető 2×2 órában is. 🙂

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’ n architecture csapata belső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a te stílusodban teszi. A blogon pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutatunk be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozzuk el nektek.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban