tanácsadás

lakás/ház vásárlása előtti szakvélemény

Egy ház, vagy lakás megvásárlása és esetleges átalakítása nagy beruházás mindenki életében, ezért a végleges döntés előtt érdemes kikérni a belsőépítész véleményét azzal kapcsolatban, hogy

  • az adott alaprajz, a helyiségek mérete, elrendezése megfelelő-e a beköltözők számára?
  • lehet-e az alaprajzot az igényekhez módosítani?
  • lehet-e javítani a térkihasználást, a funkcionális elrendezést?

A vásárlás előtti tanácsadás lehet egy későbbi tervezési munka első lépése, de lehet csak egyszeri szolgáltatás is, mely célszerűen a helyszínen történik, de megfelelően részletes alaprajz és fotók esetén online is megoldható.

alaprajz elemzés

Nem csak vásárlás, de új ház építése esetén is érdemes a belsőépítész/lakberendező szemével megnézni egy ház tervét, mivel az építészek nem feltétlenül a belső terek kialakítását tartják szem előtt a tervezés során, hanem elsődlegesen épülettervezési szempontokat vesznek figyelembe. A belső terek tervezése külön szakma, az anyaghasználattól a téralakításon, a funkcionális ergonómián keresztül a természetes és mesterséges világításig számtalan olyan kérdés merül fel, amelyet jó esetben még az építkezés megkezdése előtt érdemes megvizsgálni.

Az alaprajzelemzés személyesen, vagy online is történhet.

lakberendezési tanácsadás

A lakberendezési tanácsadás során általában meglévő tér jobb berendezéséhez, a stílus egységesítéséhez, vagy a dizájn frissítéséhez nyújtunk segítséget. Ennek során az a legfontosabb feladatunk, hogy megtaláljuk azt a stílust, anyag- és színvilágot, amely a megrendelő személyiségével teljes összhangban van. Olyan környezetet és stílust igyekszünk teremteni, amelyhez nem kell hozzászokni, vagy alkalmazkodni, egyszerűen csak jól érzi benne magát a megrendelő.

Ennek keretében általában a helyszínen felmérjük az adottságokat, egyeztetjük a megrendelővel, hogy milyen hatást szeretne elérni és ennek kivitelezéséhez adunk tanácsokat, bútorozásra, szín- és anyaghasználatra, kiegészítőkre vonatkozóan, szükség esetén konkrét termékek ajánlásával, beszerzési hellyel.

belsőépítészeti színtanácsadás

Sokan nem ismerték még fel annak jelentőségét, hogy a fények és színek mennyire meg tudják határozni mindennapjainkat, közérzetünket, ráadásul a színekkel kapcsolatban nagyon sok előítélet, sztereotípia él bennünk, melyeknek nagy része kulturális, illetve szocializációs eredetű, s természetesen a divattól is csak kevesen tudják magukat teljesen függetleníteni.

Bizonyos lehetőségekkel természetesen a legtöbbünk tisztában van, de a szakértő tervezés a szó szoros értelmében mindent megváltoztathat, hiszen megfelelő színhasználattal lakásunkban javíthatjuk a fény-árnyék viszonyokat, a térérzetet, melegséget vihetünk a falak közé, vagy éppen hűvös eleganciát sugallhatunk.

A belsőépítészeti színtervezés során elsősorban a lakásban élő emberek személyes színpreferenciájának kell megfelelni. Legtöbbször ez nem egyszerű feladat, hiszen egy családon belül is nagyon eltérő lehet a kedvelt és nem kedvelt színek skálája. Ilyenkor segíthet a színszakértő, aki kívülállóként, szakmailag közelíti a problémát, és igyekszik megkeresni az egyes színekből azokat az árnyalatokat, amelyek együtt harmonikusak, de mégis tükrözik mindenkinek az ízlését.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’ n architecture csapata belső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a te stílusodban teszi. A blogon pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutatunk be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozzuk el nektek.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél,
a saját stílusodban