Blog

Az év színe 2022-ben a Very Peri

A Pantone 2022-es év színe: PANTONE 17-3938 Very Peri, egy dinamikus liláskék árnyalat, ami a levendulához és egyes madárfajok tollazatának színéhez hasonlatos. Ez a szín a kék állandóságát a vörös energiájával és izgalmával párosítja, és a metaverzum térnyerése és a koronavírus hívta életre. Magát a metaverzum szót 1992-ben alkotta meg Neal Stephenson a Snow Crash című cyberpunk regényében, ahol ez volt a jövőbeli virtuális valóság neve. Egy olyan, háromdimenziós virtuális teret jelölt, ahol a felhasználók avatárjai hasonlóan élhetik az életüket, mint a valóságban.
Az év színét már lassan egy éve tudjuk, de kíváncsiságból vártam pár (sok) hónapot, hogy kiderüljön, mennyire gyűrűzik be a hétköznapokba. Azt vettem észre, hogy akár a divatiparban, akár a lakberendezésben mindhiába keresem ezt az árnyalatot, ezért a neten kezdtem kutatni utána, és hát nem túl sok képet találtam a témában. Amit igen, azon képek nagy része is inkább látványterv volt, nem pedig fotó. A tapasztalataim ellenére álljon itt ez a bejegyzés, ha már 2011 óta minden évben közzétettem a Pantone Intézet által kiválasztott év színeit. 🙂

Képek forrása: nyitókép,1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12-15,16-26,27-32

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél,
a saját stílusodban