Blog

Ikerházfél homlokzati színtervezése, külső dizájnfrissítése

Egy nagyon kedves régi ügyfelem keresett meg azzal, hogy a ház belsejének dizájnfrissítése után úgy érzi, itt az idő, hogy a 80-as években épült ikerházfele kívülről is megszépüljön. A kérése az volt, mivel hosszútávú és nagy beruházásról van szó, így legyen a ház külseje viszonylag semleges és időtálló, de azért a mai korból csempésszünk bele valami izgalmasat. Így történt, hogy a házról eddig hiányzó korlátokat perforált lemezből álmodtuk meg, de a színek szempontjából maradtunk a szürke-fehér színkombinációnál, annál is inkább, mert az ablakok eddigre már cserélték és fehér és középszürke színt kaptak.

KIINDULÓ ÁLLAPOT

A ház lábazati vakolata és vakolata több helyen felázás miatt pergett, itt-ott már el is színeződött vagy épp belejavítottak utólagos munkák alkalmával. A legrosszabb állapotban a ház oldalkert felőli homlokzata volt, de az utcafronti erkélylemeze is állandó problémát jelentett, főleg beázás miatt.

KÖZBENSŐ ÁLLAPOT

Itt már az a fázis látható, amikor is ötletem nyomán lebontásra került a soha nem használt, de mindig problémát okozó erkélylemez.

Itt kiválasztottuk a lábazat, kerítés és virágvályú színét.

Itt a hátsó homlokzaton található bejárati lépcső leendő korlátjának tartó csavarjai láthatóak.

Itt már megkapta szigetelését a ház.

Itt már a vakolási szakaszba érkeztünk.

Itt pedig a Locatellinek, Csontos Mónika és jómagam által tervezett Crazy chicken mintája látható.

VÉGEREDMÉNY

A vöröses tető és vöröses viacolor közé fehér vakolat ékelődött antracit ereszdeszkázattal és csatornarendszerrel, valamint középszürke lábazattal, kerítéssel és virágvályúval. Javaslatomra a bejárati ajtó melletti biztonsági rács is egyszerűbb, modernebb formát öltött, és szép új kültéri lámpák világítják meg a falakat ezentúl. A ház oldalán lefutó gázvezeték fehérre festett perforált lemezzel lett eltakarva, ami szükség esetén eltávolítható, a hátsó bejárati lépcsőhöz és az utcai homlokzat emeleti ajtajához antracit perforált lemez korlát került.

Fotók: Hujber-Nagy Aletta

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél,
a saját stílusodban