home n architecture design blog

Skandináv lakás Budán – látványtervek

Belsőépítészet, látványtervek

A címben szereplő skandináv szócska nem véletlen. Nem csupán a stílust hivatott jelezni, hanem azt is, hogy a lakás egy holland-magyar pár itthoni “nyaralójának” készül. Igen, készül, hiszen a belsőépítészeti terveink alapján a lakás kivitelezése ezen a héten már meg is kezdődött.
A belsőépítészeti munka során a lakás átesett némi alaprajzi áttervezésen is. A fürdőt a wc-ről lefalazzuk, a konyhából egy céltalan boltívet kiszedünk, hogy bekerülhessen egy reggeliző pult, és a két szobát elválasztó fal felét kivesszük, hogy a térélmény izgalmasabb lehessen.
A lakásból az öszes burkolat, fénytest, kapcsoló, konnektor és beépített bútor kikerül. A régi ajtók és ablakkeretek megmentésre kerülnek, és az ablakok új szárnyakat kapnak.  A vizes helyiségekben a padlóra cement hatású hidegburkolat, a falakra cementhatású és matt fehér burkolat kerül, és a közösségi térbe és az alvó galériára furnéros svédpadló megy. A falak egyszerű fehér, egyes helyeken szürke festést kapnak, egy szakaszon pedig egyedi gyártású, természet ihlette tapéta kerül.
A nappali/étkező terébe egy új galériát terveztem, mely fent üveg, lent sodronyos korlátot kapott.
A textilek tekintetében elmondható, hogy igazi holland módra függöny nélkül készül a lakás, de szőnyegeket természetesen alkalmaztunk, viszont a dekoráció visszafogott, hiszen a lakás nem tartalmaz semmilyen céltalan tárgyat, hogy könnyen tisztán és rendben tartható legyen abban a pár hétben, amit hazánkban töltenek a tulajdonosok.
A mobil bútorok igazi skandináv gyártású darabok lesznek, illetve megmentett Thonet székek is helyet kapnak a lakásban. Egyedi bútor kerül a galéria alá, a fürdőbe és a wc-be, a konyhába pedig ikea konyhát terveztetett az ügyfél az Örs vezér terén. A szolgáltatással nagyon elégedett volt, hiszen Hollandiában él és onnan intézte az ügyet. Ebből kiderül az is, hogy maga a tervezés is távtervezés volt. Heteken át gördülékenyen ment a munka Magyarország-Hollandia viszonylatban, de szerencsére egyszer élőben is tudtunk találkozni, ami azért mindig szerencsés a belsőépítészeti munka során. 🙂

ÉPÍTÉSI-BONTÁSI TERV

ALAPRAJZ

KONYHA, REGGELIZŐ PULT

NAPPALI, ÉTKEZŐ, ALVÓ GALÉRIA, DOLGOZÓ

Leave a Reply

öt × négy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .