home n architecture design blog

Lakóparki lakás alacsony költségvetéssel

Belsőépítészet, Design, látványtervek

Egy régi ügyfelünk keresett meg minket immár harmadszor, hogy segítsünk nekik egy lakóparki lakás megdizájnolásában. Eredetileg albérletnek tervezték a lakást, de mire az elkészült, addigra a lányuk egyetemistává érett, így most már Ő fog beköltözni.
A lakás stílusa fiatalos, uniszex, egyszerű és praktikus, így mind a potenciális albérlőknek (jó lett volna), mind a lányuknak megfelelő otthont biztosít ez a lakás.
A beruházók az eredeti alaprajzból nagyjából kihozták a lehetőségeket, de mi szerettünk volna pár módosítást, amivel nagyvonalúbb, élhetőbb lett volna a lakás. Sajnos sem a változtatásokat nem tudtuk átvinni rajtuk, sem a lakást nem nézhettük meg, miközben készült, sem a terveimmel kapcsolatban nem igazán egyeztettek velem (így természetesen pár dolog máshogy készült el végül), sem a minőség nem ütötte meg a kivitelezés során a minimális szintet. Csak reménykedni tudok, hogy a többszáz vásárlóból legalább 1-2 nem járt így, mint mi, illetve ügyfeleim…
Na de most nézzük a lakás alaprajzát, és a látványterveket!

EREDETI ALAPRAJZ

MÓDOSÍTOTT ALAPRAJZ

Mivel mindennemű módosítással kapcsolatban elég nagy ellenállásba ütköztünk, ezért végül csak annyit kértünk a beruházótól, hogy a konyha hosszanti falán lévő ajtót falazzák be a könnyebb bútorozás érdekében, illetve még a radiátorok helyét és méretét optimalizáltuk. A konyhába például lábazati szegélyradiátor került, mert eredetileg semmilyen fűtést nem terveztek ebbe a helyiségbe.

ALAPRAJZI RENDER

LÁTVÁNYTERVEK

Leave a Reply

három × egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .