Blog

Török Ferenc 80 – életmű kiállítás

Szeptember elsején nem csak az évnyitóval voltunk elfoglalva, hanem kollégánkkal, Armennel a 80 éves építész, Török Ferenc életmű kiállítására is elmentünk. Mielőtt valaki azt hinné, hogy naponta rendeznek ilyeneket, fel kell világosítsunk mindenkit, hogy évente nagyjából egy ilyen eseménye van a szakmánknak.
Ami miatt személyesen különösen nagy örömmel mentem el, annak oka, hogy Török Ferenccel egy egyetemi feladatom során személyesen is kapcsolatba kerültem. Feltétlenül ott szerettem volna lenni ennek a végtelenül kedves és szerény embernek a kiállítás megnyitóján, amin rajtunk kívül több száz ember tette tiszteletét.
A Török Ferencről (vele együtt) készített infografikámat ITT találjátok, a kiállítást pedig szeptember 25-éig tudjátok megtekinteni. Menjetek el, ha csodaszép, kézi, építészeti rajzokra vágytok!

torok ferenc eletmu kiallitas 80 1

A kiállítás a Pesti Vigadóban került megrendezésre. Hogy egy kicsit átérezzétek, hogy mekkora dolog ez, mutatok pár képet az épület belsejéről.
Ez úton egyből elnézést is kérek a képek minőségéért, de valahogy nem éreztem illendőnek ezen a meghitt eseményen a vakuval való villogást, hiszen kedves emberek kedves szavait és egy gyermekkórus csodaszép hangját élvezték a megjelentek.

torok ferenc eletmu kiallitas 80 2 torok ferenc eletmu kiallitas 80 3 torok ferenc eletmu kiallitas 80 4 torok ferenc eletmu kiallitas 80 5

A kiállítást harangszó nyitotta meg, ahol olyan sok érdeklődő jelent meg, hogy gyakorlatilag képtelen voltam közeli felvételt készíteni a díszvendégről.

torok ferenc eletmu kiallitas 80 6 torok ferenc eletmu kiallitas 80 7 torok ferenc eletmu kiallitas 80 8

A megnyitó végeztével Török Ferencet megrohamozta a média és  megszámlálhatatlanul sok ember hosszú sorokba rendeződve. Mindenki türelmesen kivárta a sorát, hogy 1-2 mondatot válthasson ezzel a kivételes emberrel. Vele készített interjúmat ősszel olvashatjátok majd a blogon, aminek lektorálásában szintén részt vesz majd Török Ferenc, amit előre is nagyon köszönök neki!

torok ferenc eletmu kiallitas 80 9 torok ferenc eletmu kiallitas 80 10

Egykori tanárom, a képen a vonalzó felett látható Tóth László is tiszteletét tette keresztapukája kiállításán. Pár mondatot tudtunk is beszélgetni a régi szép időkről és az Ybl jelenlegi helyzetéről, illetve Balázs Mihállyal is sikerült pár szót váltanom, aki gyakorlatilag fél életét Török Ferenc mellett töltötte. Balázs Mihály adta meg nekem Török Ferenc elérhetőségét pollackos feladatomhoz, a már emlegetett Török Ferenc infografikához, mert saját bevallása szerint mindenkit arra sarkall, hogy idősebb kollégáinkat merjünk és akarjunk személyesen megszólítani, hiszen rengeteget tanulhatunk tőlük.

torok ferenc eletmu kiallitas 80 11

Itt az építész úr pár csodálatos kézi rajzát, skicceit, makettjeit, illetve tablóra szerkesztett munkáinak egy részét láthatjátok.

torok ferenc eletmu kiallitas 80 12 torok ferenc eletmu kiallitas 80 13 torok ferenc eletmu kiallitas 80 14 torok ferenc eletmu kiallitas 80 15 torok ferenc eletmu kiallitas 80 16 torok ferenc eletmu kiallitas 80 17 torok ferenc eletmu kiallitas 80 18torok ferenc eletmu kiallitas 80 19 torok ferenc eletmu kiallitas 80 20

A kiállításon meglepően sok volt  gyerek. Bár, ha belegondolunk, ez nem is olyan meglepő, hiszen mi is sok ügyfélhez és szakmai eseményre visszük a srácainkat…

torok ferenc eletmu kiallitas 80 21 torok ferenc eletmu kiallitas 80 22 torok ferenc eletmu kiallitas 80 23 torok ferenc eletmu kiallitas 80 24

A vendégkönyv lapjai is szépen megteltek, illetve a rendezvényre készült könyv is mind elfogyott. A legtöbbe ráadásul aláírás is került. Megérte kivárni a sort ezen a végtelenül inspiráló életmű kiállításon!

torok ferenc eletmu kiallitas 80 25

Fotók: Hujber-Nagy Aletta

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél,
a saját stílusodban