Blog

Családra szabott lakóparki otthon – látványtervek

Szűk két évvel ezelőtt egy zuglói kétszintes lakás átalakításhoz, berendezéséhez hívtak minket segítségül.
Ahogy ők fogalmazták meg közös munkánk elején:
“A cél egy modernebb, fiatalos, letisztult, „eklektikus” lakás, jobban kihasználva a lakás nyújtotta lehetőségeket. Legyen kényelmes, praktikus, nem öncélú, 2 kisgyerekre optimalizált.”
Hogy a hőn áhított minőségi változás bekövetkezzen, szükség volt az alaprajz átalakítására illetve a funkciók felcserélésére, ezért a lakás alsó szintjének alaprajzát kissé megváltoztattuk.
Ebben a bejegyzésben csak pár mondatot írnék a munkánkról, mert a soron következő bejegyzésben az általam befotózott lakás képeit, a végeredményt mutatjuk meg (képek ITT), az utána lévő bejegyzésben pedig elolvashatjátok részletesebben, hogyan készült a lakás, hiszen azóta az amiotthonunk magazinban is megjelent ez az otthon (a lakásról megjelent cikk ITT).
Visszatérve az alaprajzhoz, ahhoz tehát, hogy kényelmesebb életet biztosítsunk a lakóknak, el kellett bontsunk egy-két kisebb falszakaszt, mint például a külön álló wc falait, hiszen a mögötte lévő fürdő nyúlványa lényegében kihasználatlan volt. Ugyanezt tettük a nappali-étkező-konyha terében található kamra falaival is, a kamra tartalmát átszerveztük egy beépített szekrénybe és az új konyhabútor egy kamravasalattal ellátott elemébe. A gardrób és nappali ajtaját pedig megszüntettük, így sokkal világosabb, nyitottabb, átláthatóbb terek keletkeztek.
A funkciócsere egy hármas cserét jelentett. Az addig használaton kívüli, ám szépen bebútorozott étkezőt áttettük a korábbi nappali helyére, a nappalit az egykori konyha helyére, a konyhát pedig betettük a félreeső, néhai étkező helyére. Ez utóbbi azért volt kézenfekvő megoldás, mert főzni mindig kell, emiatt a házik kénytelenek elmenni a konyháig, és amiatt, hogy az új konyhabútorhoz nem társul bárpult rész, a lakók értelemszerűen a konyha mellé szervezett étkezőben esznek, ahonnan ráadásul csodás kilátás nyílik a környező gesztenyefákra. A nappali a bejárathoz és a lépcsőhöz közel került, így a közösségi térhez az emeleti gyerekszobák és a mosdó is közel esik, ami azért jó, mert az idejük legnagyobb részét ott töltik a lakók szabadidejükben.

34 pd hna design alaprajz 930

A feladatok közé tartozott a lépcső modernizálása, illetve részünkről a venge szín száműzése is, ami ugyan nem volt a feladatlistán, de mi úgy döntöttünk, hogy a maradó parkettához finomabb, világosabb színeket szeretnénk inkább társítani.

eredeti lepcso pd 930

Az eredeti (újrahasznosított) étkezőt és a kibontott, eladott elemeket, világítótesteket, hidegburkolatot… itt láthatjátok:

etkezo eredeti pd 930eredeti konyha pd 930 eredeti eloszoba pd 930 eredeti ajtok pd 930 eredeti furdoszekreny 3 pd 930 eredeti radiator pd 930

Ezek pedig már a mi látványterveink.

Szemben a bejárat, ami mellé egy új előszobaszekrény került. Ennek oldala egy magasfényű festett felület, ami segít a fény megsokszorozásában.

1 pd hna design

A bejárati ajtón belépve ez a látvány tárul elénk.
A bejárati ajtótól balra egy egész alakos tükör segíti a reggeli készülődést. Mellette az új fürdőszoba ajtaja van. A nyitott gardrób nagyobb átlátást biztosít, ráadásul az üvegajtós szekrényei tágítják a teret. A szekrényt takaró pengefalhoz kis lerakóasztal és tükör került, a lépcső pedig fémpálcákat és meleg barna színt kapott.

2 pd hna design

A fürdő ajtaja szemből.

3 pd hna design

Welnesz fürdőszoba dupla mosdóval, óriási, teret megkettőző tükörrel, wc-vel, bidével, dizájn radiátorral és a zuhanytálca nélküli zuhany mellett egy infraszaunával két személyre. A kettő között természetesen üvegajtó van.

4 pd hna design 5 pd hna design 6 pd hna design 7 pd hna design

A gardróbban helyet kapott a nagy tolóajtós szekrényen kívül egy félig nyitott cipősszekrény és egy öltöző rész leülési lehetőséggel, polccal, akasztóval.

8 pd hna design 9 pd hna design 10 pd hna design 11 pd hna design 12 pd hna design 13 pd hna design 14 pd hna design 15 pd hna design

Belátás az előszobából a nappaliba a szép új olajkék téglafallal.

16 pd hna design

Az új lépcső dizájn, az étkező és a nappali, háttérben az erkéllyel.

17 pd hna design 18 pd hna design 19 pd hna design 20 pd hna design 22 pd hna design

Belátás a konyhába, ahol a légkondi csövét álgerendával takartuk le.

21 pd hna design

A konyha olajkékkel és körmozaikkal a cseppfalon.

23 pd hna design 24 pd hna design 25 pd hna design 26 pd hna design 27 pd hna design

A légkondi alá családi képek kerültek random módra.

28 pd hna design 29 pd hna design 30 pd hna design

Olvasókuckó a lépcső alatt.

31 pd hna design

Funkciókat elszeparáló térbe állított komód.

32 pd hna design

Végül egy totál a közösségi térről, az olajkék téglafalról, amire napsugaras tükör került.

33 pd hna design

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél,
a saját stílusodban