Blog

ELECTROLUX DESIGN LAB 2014/1. (a három téma)

Teremts jövőt az egészséges otthonoknak az Electrolux Design Lab 2014-es versenyén!

Az egészségre és a fenntarthatóságra fókuszál jövőre a 12. Electrolux Design Lab verseny. A szervezők a városi élet kihívásaira választ keresve, „a jövő egészséges otthonainak megteremtéséhez” várják a pályázók ötleteit. A formatervező hallgatók konyhai, textilápolási és levegőtisztítási elképzeléseikkel pályázhatnak. A verseny 2014-ben is több szakaszban zajlik, a pályaművek kidolgozásában az Electrolux szakértői ezúttal is segítséget nyújtanak.

Electrolux_DesignLab_logo

A holnap városaiban egyre több lesz az idős és egyedülálló ember, egyre kevesebb a tér és a friss levegő, egyre több a hulladék. Az elöregedő társadalom és a felelőtlen fogyasztás már ma is érezteti negatív hatásait. „Az otthon szerepe egyre fontosabbá válik, ahogy a városi környezet újabb kihívások elé állítja az ott élőket, ezért arra törekszünk, hogy otthonunk a pihenés és a lelki béke szigetévé váljon. 2014-ben a „jövő egészséges otthonainak megteremtése” témakörben olyan kreatív ötleteket várunk, amelyek pozitívan alakítják az emberek jövőbeli mindennapjait, és amelyek az egészséges és fenntartható életmód feltételeinek megteremtését tűzik ki célul” – mondta Stefano Marzano, az Electrolux tervezési igazgatója.

A versenyre három témakörben várja a nevezéseket az Electrolux.

1. Kulináris élvezetek kategóriában olyan elképzelésekkel lehet nevezni, amelyek az egészséges otthoni étkezést segítik.

2. Textilápolás (ruha- és textiltisztítás) kategóriában olyan formatervezési ötletek küldhetők be, amelyek a fenntarthatóság, stílusosság és rendezettség követelményeinek felelnek meg.

3. Levegőtisztítás kategóriában pedig olyan kreatív elképzeléseket keres az Electrolux, amelyek a lakás különböző helyiségeiben folytatott eltérő aktivitások igényeire reagálva gondoskodnak otthonaink friss és tiszta levegőjéről.

Nemzetközi elismerést hozó online verseny

Az Electrolux Design Lab lehetőséget teremt a fiatal, tehetséges tervezők számára, hogy munkájukat az egész világnak bemutassák. A legjobb pályaművek felkerülnek a Design Lab weboldalára, és megjelennek az Electrolux közösségi oldalain is. A verseny győztesét egy világszerte elismert szakértőkből álló zsűri választja majd ki.

A nyertes pályázó 5000 eurós jutalom mellett hat hónapos fizetett gyakornoki állást kap az Electrolux globális tervezőközpontjában. A korábbi évek győzteseinek fele az Electrolux vállalatnál folytatta a munkát a gyakornoki időszak letelte után is. A második díjazott 3000, a harmadik helyezett 2000, az online közönségszavazás nyertese pedig 1000 eurós jutalomban részesül. A nevezéseket 2014. március 1-től április 6-ig küldhetik be a jelentkezők ötletük angol nyelvű leírásával és látványtervével.

Magyar versenyző a legjobb 20 között a 2013-as Design Lab versenyen

Az Electrolux 2013-as formatervezői versenyére több mint 60 országból, több mint 1700 pályázat érkezett. „Inspiráció a nagyvárosi élethez” témában 2013-ban Magyarországról is minden eddiginél több, 42 nevezés érkezett, melyek közül Csernátony Fanni SEAbreeze koncepciójával egészen a legjobb 20-ig jutott. Söjtöry Szabolcs falra szerelhető HumiWash mosógép terve pedig a legjobb 105 pályázat között szerepelt. A 2013-as verseny fődíjasa és közönségdíjasa a kolumbiai Adrian Perez Zapata lett, akinek Mab elnevezésű koncepciója repülő mini robotok egész seregével gondoskodik otthonunk tisztaságáról.

További információ az Electrolux Design Lab versenyről:
Web: electroluxdesignlab.com
Youtube: www.youtube.com/user/electrolux
Facebook: facebook.com/ElectroluxAppliances
Twitter: twitter.com/Electrolux
Flickr: flickr.com/photos/electrolux-design-lab
Pinterest: pinterest.com/electrolux
Instagram: Instagram.com/electrolux

A cégről:
Az Electrolux a világ vezető háztartási és nagykonyhai készülékgyártó vállalata. Minden évben több mint 150 országban, több mint 40 millió Electrolux terméket vásárolnak az egyéni, illetve professzionális fogyasztók. A vállalat készülékei innovatívak, és a funkcionális design jegyében készülnek. A termékfejlesztés során, a szakemberek alaposan tanulmányozzák a háztartási illetve az éttermi felhasználók szokásait és elvárásait, hogy a készülékek valós fogyasztói igényekre kínáljanak megoldást. A vállalat termékpalettáján hűtőszekrények, mosogatógépek, mosógépek, kiskészülékek, porszívók, sütők és tűzhelyek szerepelnek, melyeket Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire és Eureka márkanevek alatt értékesítenek. 2012-ben összesen a cégcsoport forgalma 110 milliárd svéd korona volt, alkalmazottainak száma pedig 60 ezer.

További információ: www.electrolux.hu és http://newsroom.electrolux.com/hu

További információ:
Medveczki Erika, marketing menedzser, Electrolux
Tel: 467-3211 vagy erika.medveczki@electrolux.hu
Matastik Szilvia, account executive, Morpho Communications
Tel: 488-0255 vagy matastik.szilvia@morpho.hu

A VERSENNYEL KAPCSOLATOS TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK:

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013/1. (az elmúlt 10 év magyar eredményei)

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013/2. (2 magyar a legjobb 105 között)

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013/3. (interjú Söjtöry Szabolccsal)

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013/4. (interjú Csernátony Fannival)

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013/5. (a tervek finomítása)

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013/6. (szavazzatok Fannira!)

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013/7. (Fanni a legjobb 20 között)

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013/8. (a 8 döntős)

JÁTÉK! Csak egy jó tipp és tiéd lehet egy csodás porszívó

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013/9. (tudósítás a stockholmi döntőről)

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél,
a saját stílusodban