Blog

Lakberendezés távirányítással 4.

Akik végigkísérték a sorozat első három részét, láthatták, hogy egy tanácsadás keretében hogyan alakult át egy lelakott lakás apránként egy kellemes és modern legénylakássá. Az eredeti állapotot bemutató képsorozat után következett a félkész, majd a háromnegyedkész állapotról szóló bejegyzés. A szinte kész állapotról pedig ebben a bejegyzésben hull le a lepel, hiszen mint ahogy a képeken is látható lesz, elkészült az összes burkolat, az összes festés, mindenhova bekerültek a világítótestek, a bútorok és szinte minden helyiséget elleptek a dekorációs elemek is.

legenylakas 77

2013. 02. 21.

A lakás tél végén készült el és az utolsó előtti pillanatig sikerült is nyomon követni. Beköltözés után már nem lehetett fotózni, így egy-két helyiség még nem 100%-os a fotókon (leginkább a hálószoba), de az biztosan látszik, hogy szép összhang van a lakásban, szépen végigvonulnak a színek a helyiségeken és következetes az izgalmas felületek használata. Ezeket a felületeket meg is mutatjuk a bejegyzés végén, közeli fotókon, továbbá láthatóak majd egyéb részletfotók is, amelyekkel a hangulatot szeretnénk visszaadni, a teljes helyiségeket bemutató fotók pedig a térkapcsolatok megértését igyekeznek segíteni.

1. A bejárati ajtón már látható a lószőr utánzatú tapéta bevonat, a folyosón pedig a középszürke falszín és a tükrös szekrényeken az új fogantyúk.

legenylakas 66

2. A bejárati ajtóból egyszerre látható a vendégfürdőbe, hálóba és a háló fürdőjébe vezető folyosó, valamint a gardróbba és nappali-étkező-konyhába vezető közlekedő.

legenylakas 67

3. Az új előszoba az új szürke ajtajaival és a tükrös szekrény új fogantyújával.

legenylakas 68

4. A nappali-étkező-konyha terébe lépve egy-egy sziget fogad minket, melyeket a szőnyegekkel és tapétával különítettünk el. Külön helyet kapott az étkező, a tv néző sarok és a konyhasziget a bárszékekkel. Így minden funkció egy-egy önálló egység, de bulik alkalmával egy térben lehet az összes résztvevő. A konyha a leginkább félreeső részen helyezkedik el, így a belépéskor nem azt pillantjuk meg elsőként. Ez akkor előnyös, ha épp sütés-főzés vagy rumli van a konyhában. A helyiség sok nyílászárója rengeteg természetes fényt juttat a helyiségbe, így a szürkék, barnák, feketék mellett is napfényes és világos a tér.

legenylakas 69

legenylakas 70

legenylakas 71

legenylakas 72

5. A konyhaszekrénnyel kapcsolatban azt találtuk ki, hogy középszürke a korpusz és a munkapult, akárcsak az előszoba fal, világosszürke a felső sáv, akárcsak a falak, és fehér a szekrény, hogy minél világosabb legyen a tér. A különböző bárszékek izgalmasabbá teszik az összhatást.

legenylakas 73

6. A konyhából nagyon szép kilátás nyílik a környékre.

legenylakas 74

legenylakas 75

7. A tv sarokból, vagyis tulajdonképpen a nappaliól ez a látvány tárul elénk. Jópofa megoldás a süllyesztett távkapcsoló tartó a média szekrény tetején.

legenylakas 76

8. Az étkező és környéke. Szeretjük, ha nem egyforma minden szék az étkezőasztal körül. Az étkezőasztal egyedileg készült a konyhával és médiaszekrénnyel egyetemben az asztalosunk keze által.

legenylakas 77

legenylakas 78

9. Olvasósarok falikarokkal, vázákkal és hanglemez faliórával. Minden nyílászárón spagettifüggöny van. Ügyfelünkkel gyakorlatilag minden közös “lakásunkba” spagettifüggönyt tettünk. Ha nem látnak be a szomszédok, vagy van kívül redőny, akkor ez nagyon dekoratív megoldás egy enteriőrben.

legenylakas 79

legenylakas 80

legenylakas 81

legenylakas 82

10. Pár apró hangulatkép a nappali-étkező-konyha teréből. Az egyéb sárga kiegészítők sajnos ekkor még nem voltak a lakásban, de higgyétek el, a halacska nem maradt végül egyedül.

legenylakas 83

legenylakas 84

legenylakas 85

legenylakas 86

legenylakas 87

11. Induljunk el most a másik folyosó felé.

legenylakas 87a

12. A keretekben még ugyan nem voltak képek, de egy kis borzas szőnyeg került a folyosóra.

legenylakas 88

legenylakas 103a

13. A folyosó jobb oldali ajtaja a vendég fürdőbe vezet. A felhőkarcolós zuhanyfüggöny és a piros szőnyeg nagyon feldobja ezt az aprócska, csupa ki-beszögelléses teret.

legenylakas 89

legenylakas 90

legenylakas 91

legenylakas 92

14. A folyosó végén lévő háló sajnos még nem készült el, mikor utoljára bejutottunk fotózni, de képzeljétek el a szobát teljes függönyözéssel, leterített szőnyeggel, ágytakaróval és puha díszpárnákkal.

legenylakas 93

legenylakas 94

legenylakas 95

legenylakas 95a

15. A háló saját fürdőjébe került egy mosdószekrény pultra ültetett mosdóval, egy kádparaván a zuhanyzáshoz, egy bidés wc és egy helyes piros szőnyeg. Az ezüstre festett bordázott fal nagyon különleges összhatást eredményez.

legenylakas 96

legenylakas 97

legenylakas 98

legenylakas 99

legenylakas 100

legenylakas 101

legenylakas 102

16. Még egy pillanatra menjünk vissza a bejárati ajtótól jobbra eső gardróbszobába.

legenylakas 103

17. Teljesen készen ezt a teret sem tudtam lefotózni. Ezt a szobát végül már nem mi rendeztük be az ügyféllel, emiatt tűnik úgy, hogy kissé más stílusban és mozgalmasabban van berendezve a tér. A lakás tulajdonosa vette át az irányítást pár nappal a beöltözése előtt és alakította saját ízlésére a lakásban használt színek következetes használatával az öltözőszobáját.

legenylakas 104

legenylakas 105

legenylakas 106

legenylakas 107

legenylakas 108

18. Végül pár közeli a világítótestekről.

legenylakas 109

legenylakas 110

legenylakas 111

legenylakas 112

19. És pár közeli kép a betervezett és beépített felületekről.

legenylakas 113

legenylakas 114

legenylakas 115

legenylakas 116

legenylakas 117

legenylakas 118

legenylakas 119

legenylakas 120

legenylakas 121

legenylakas 122

legenylakas 123

legenylakas 124

legenylakas 125

legenylakas 126

legenylakas 127

legenylakas 129

legenylakas 130

A LAKÁSSAL KAPCSOLATOS TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK:

Lakberendezés távirányítással 1.

Lakberendezés távirányítással 2.

Lakberendezés távirányítással 3.

Lakberendezés távirányítással 4.

Képek: Hujber-Nagy Aletta

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél,
a saját stílusodban