Blog

HÉTVÉGI HÁZ: autó a házban

A Denieuwegeneration építésziroda kivételesen nagyszerű épületére esett a választásom ezen a hétvégén. Az építészek a fenntartható fejlődés jegyében tervezik épületeiket és az állandó kísérletezés jellemzi leginkább munkásságukat. A félig földbe vájt épületnél a legnagyobb hőszigetelő tömeget maga a föld szolgáltatja, szerkezetének állékonyságáról pedig az acél szerkezetek és tartók, valamint a beton falak gondoskodnak. Az erdő az óriási üvegfelületeken keresztül válik látványelemmé és a belső térben visszaköszönő kezeletlen  fa használata, továbbá az üveg homlokzatot körülölelő fa burkolat teremt összeköttetést a külső és belső terek között. A betonpadló és a betonfalak befejezetlen érzését a hangulatos fények, a drámai drapéria hatást sugárzó függönyök és kivételesen precíz gondossággal összeválogatott berendezési tárgyak teszik otthonossá és befejezetté. A berendezés számtalan meglepő ötletet rejt. Ezek közül a legkiemelkedőbbek a gördeszka lépcső, az autópolc és a buborékablak, melyek egytől egyig vidámságot csempésznek a a pusztán szürke és barna árnyalatokkal operáló enteriőrbe. Az épület külső és belső értékeivel valamint fenntartható fejlődést szolgáló hozzáállásával méltán került be az építészet világtörténelmébe és bőven megérte azt a végtelen munkaórát, amit tervezésére és kivitelezésére fordítottak. Egyszerűen zseniális!

Projekt: holland Mountain
Terület: 709 m2
Tervezés éve: 5/2008
Építés megkezdése: 6/2010
Építés befejezése: 11/2011
Ügyfél: magánszemély
Cím: titkos
Építész: Denieuwegeneratie Architecten | Sanne Oomen, Thomas Dieben, Oscar Vos
Kivitelező: De Kamper
Fenntarthatóság: Arup
Telepítés: Van Veldhuizen Energie, Sloof Elektrotechniek
Szerkezetépítő mérnök: van Rossum Amszterdam
Belsőépítészet: 13 Speciaal
Világítás (LED): Erco
Kromatikus tanács: Asmir Ademagic
Fényképezte: Jaap Vliegenthart | John Lewis Marshall

Forrás 1,2

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához itt, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess!

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél,
a saját stílusodban