Blog

Tök zöld házak

Ma valami vidámat szerettem volna feltenni a blogra, ezért elővettem a régóta gyűlő zöld házaimat.
Ezek a házak most a szó szoros és nem pedig átvitt értelmében zöldek. Nyilván minden ház a mai kor elvárásainak megfelelően energiatudatos és korszerű gépészettel, szerkezetekkel rendelkezik, de a színük is határozottan zöld.
Mivel a saját házunk is igen érdekes formájú, színű és burkolatú, és egy kicsit zöldbe hajló, így azt hiszem, hogy teljesen természetes, hogy megakad a szemem a zöld házakon, ráadásul annak szinte minden árnyalatán. Lehet felőlem sárgászöld, banánzöld, békazöld, olajzöld…, a lényeg, hogy kellemes formája, felülete, rasztere, ablak- és burkolatkiosztása, na és persze zöld színe legyen.
A belső tereket azért tettem be, mert érdekes megfigyelni, hogy néhol alkalmazkodtak az épület külső színéhez, néhol belül szinte színtelenek a helyiségek és van olyan is köztük, ahol határozottan színkontrasztokról beszélhetünk.
Ti bevállalnátok egy ennyire színes házat?

Vaillo + Irigaray

Ezt a házat azért kedvelem, mert a zöldnek 3 különleges és mégis összeillő árnyalatával burkolták, ráadásul úgy, hogy a burkolólapok nem simák, így a hegyes, éles sarkokkal ellátott házikó egy picit lágyul, finomodik. Kíváncsi lennék a belterére is, de nem találtam róla képeket sajnos.

Ha valaki tudja, hogy ezt ki tervezte, kérem szóljon!

Ez az épület kívülről úgy néz ki, mint egy bambuszliget, belülről pedig határozottan erdőben érezhetik magukat az ide látogatók. Kellemesek a színek, fények, árnyékhatások. A világító bútorain érdemes elidőzni. Különösen izgalmas a terítő formájú asztal, ami a terítő csücskein áll.

Aleks Istanbullu Architects

A bejegyzéshez tulajdonképpen ez a ház adta az ötletet, mert mikor megláttam, azt mondtam, hogy ilyen lesz a következő házam. Belül nekem a legtöbb helyen kicsit férfias, de mindenképpen egy szép, ízléses enteriőr rejtőzik a ház burkolata alatt, ahol a színek szépen harmonizálnak a házzal.

MVRDV

Itt sajnos nem találtam belső fotókat.

MVRDV

Mint ahogy ennél a jópofa lakóparknál sem kerültek elő az enteriőr fotók. Nekem mindegy lenne, hogy kék-e vagy zöld-e vagy szürke, én bizony beköltöznék, annyira bájos. Régóta szeretem ennek az építész irodának a ház formájú házait, bár egyre kevesebb van belőlük, mióta a giga projektekre álltak át inkább.

Hein-Troy

Ebben a házban nagyon sok kortárs forma- és felületképzés van, és sok jó ötletet is belevittek, de nekem mégsem áll össze kerek egésszé. Talán a barna kanapé, a kockás ágytakaró vagy a törölközőszárító radiátor miatt…

Jackson Clements Burrows

Tipikus példája az összhangnak, ami a ház külsejét és belsejét illeti. Szép, ízléses, nekem túl férfias, de nagyon szépen átjárja a fény ezt a házat és szép a kilátása is. Élmény lehet itt lakni.

Denton Corker Marshall

Színes ház színtelen belsővel. Érdekes, de kellemes kettősség. Szép ez a sok simára csiszolt beton kívül is és belül is. Tulajdonképpen ez fogja össze a házat kerek egésszé.

Brandt + Simon Architekten

Ez a mosolygó ház egy gyönygyszem. Bár nem szabadon álló, mint a többi, amit felsorakoztattam, de azt hiszem, ez nem maradhatott volna ki a gyűjteményből. Mint egy kedves kis zöld laposhal, határozottan modern belsővel. A lakók dolga lesz belül is kiszínezni.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél,
a saját stílusodban