home n architecture design blog

103 nm-es 2 szintes lakás – Sasad – ízelítő

Belsőépítészet, látványtervek, Referenciák

A most részleteiben bemutatásra kerülő munkánkat kb. háromnegyed évvel ezelőtt kezdtük el és a lakók is egy ideje bent laknak már szépséges lakásukban, de eddig azért nem tettem fel képeket, mert a végleges renderek idő hiányában sosem készültek el (reméljük a nyár folyamán el fognak), a lakás pedig még nem teljesen kész, így még nincs fotózható állapotban.
A ház asszonyát ismerve azért ez nemsokára bekövetkezik, mert amikor csak egy perc ideje van, velem egyeztet és a városban röpködve szerzi be a még szükséges bútorokat, berendezési tárgyakat.
Folyamatosan meggyűlik a baja a kivitelezőkkel a megvalósítás során, mint ahogy nekünk is mindig a tervezéskor és kivitelezésbe való besegítéskor, de ez van akkor, ha az ember nem sablon dolgokat tervez, hanem próbál a megszokottól kicsit eltérni és valami különlegeset alkotni. (Ezt a problémát már körbejártuk pár bejegyzéssel ezelőtt, amikor is ennek a lakásnak a lépcsőjét mutattuk be.)

A megbízónk egy házaspár, de a ház ura szabad kezet adott a feleségének, aki ennek örömére “valami puha, meleg, bújós, lila” otthon képét vázolta fel nekünk, mint lehetséges igényt, amiben minimalizálni szerette volna a gipszkarton falfülkék és álmennyezetek számát. Hogy otthonuk mégis izgalmas és érdekes legyen, így közös megegyezéssel a modern és klasszikus elemek keverésével és a különleges színek, anyagok és formák használatával kísérleteztünk. A lépcsőhöz hasonlóan a bútorok legtöbbje is egyedi tervek alapján készült, így a formájukat, a méretüket és a színüket is a terekhez tudtuk igazítani.
Az alábbiakban látható rendereken még elég sok a lila, és a színek és formák is általában azt mutatják, hogy többnyire női ízlés és kezek formálták az enteriőrt. Pepe és a ház ura próbált gátat szabni röpködésünknek, így a későbbiekben, a végleges verzióban ez enyhült, a lila mennyisége csökkent és az arany szín is csak a kiegészítő színekben jelenik meg. A klasszikus aranyat  több helyen óarannyal váltottuk ki, jó pár szín “helyet cserélt”, a nappali padlója is leváltotta a konyhakövet és még számos apró változás történt, de még így is elmondhatjuk, hogy a végeredmény semmiképp sem férfias, még csak uniszexnek sem mondanám, hanem kimondottan finom, ízléses, nőies lett.

MUNKAKÖZI LÁTVÁNYTERVEK:

A NAPPALI az étkező sarkából

 

AZ ÉTKEZŐ a nappali sarkából (1. variáció)

AZ ÉTKEZŐ a nappali sarkából (2. variáció)

AZ ÉTKEZŐ a nappali sarkából (3. variáció)

AZ ÉTKEZŐ a nappali sarkából (4. variáció)

A KONYHA

A LÉPCSŐ

A FÜRDŐSZOBA

AZ ALSÓ SZINTI HÁLÓSZOBA

AZ ALSÓ SZINTI GARDRÓB

AZ ALSÓ SZINTI FÜRDŐSZOBA – MOSÓKONYHA

FOTÓK:

A ház asszonyának kérésére csak egyet-kettőt kattintottam a “szinte kész” részekről, de egy kis fantáziával mindenki el tudja képzelni, hogy a végeredmény elég különleges lesz.

Itt például a bejárati ajtó melletti falra még kerül egy különleges keretű egyedileg gyártott nagy méretű tükör és égen földön keresünk egy kb. 2,5×3,5 méteres nagyságú lila vagy arany, óarany szőnyeget.

Az utolsó két kép pedig azért készült, mert arra lennék kíváncsi, hogy ki hogy tenné oda az orsótéri oszlop tetejére a kristályt.  Én már szavaztam, de máshogy, mint a ház asszonya. És ti hogy döntenétek, ha a ti lépcsőtök lenne?

A kommentek végigolvasása során értelmet fognak nyerni az itt leközölt moncsiga által tervezett  korlátképek.
A mű high-tech szecessziós stílusban terveződött.
Az orsótéri oszlop díszes folytatásához az oszlopot Móni krómmal borította, a kristályt foglalatba tette, a foglalat indákban végződik, melyek végén igény szerint led világítás is található.

Újabb tervek inda nélkül a minimál szecesszió jegyében.

Tádáááááám!
2010. októberében megszületett a végeredmény! Szerintem pont tökéletesen illik a lakáshoz és a belülről megvilágított kristály csodaszép pöttyfénykört vetít a plafonra.

Leave a Reply

3 × 5 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

24 hozzászólás

 1. Gyönyörű lesz, fantasztikusak azok a lámpák! A kristályt mindenképp lefelé fordítva tenném.Gratula!

  Kriszta - 2010.07.04.
 2. Gipszkarton visszafogottság máris 5*, a tervek gyönyörűek szokás szerint persze, tudom hogy unalmas vagyok és önmagamat ismétlem, de hát ezek kész tények….
  A kristály hegy lefelé. Második kép.

  kisflanc - 2010.07.04.
 3. Olyat nem lehet választani, hogy ne tegyék oda a kristályt? 🙂
  Ha már oda kell tenni, heggyel felfelé tenném. Igaz hogy úgy könnyen leeshet ha nincs rögzítve, meg átszúrja az ember kezét meg ilyenek, de egy piramis is a lábán áll és nem hegyén. Csúccsal lefele nem is látszik mi az igazi formája, egy lapos gombszerű valaminek néz ki a második képen, a kristálysága, szép, ékszer szerű kinézete nem jön át -szerintem.

  shiver - 2010.07.04.
 4. Köszi a hozzászólásokat!
  Reméljük mihamarabb felkerül a teljes render és képanyag immár színhelyesen, hogy a környék lányai tudjanak gyönyörködni.

  A charleston ruhákat imitáló lámpák szerelem tárgyai voltak első látásra. Már ami a nőneműeket illeti. A férfiak szerint inkább olyan, mint egy csomó motorfékcső egy kupacban. Hát hiába, a férfi és a női nem a természet örök rejtélyei…

  Kristály ügyben eddig 4:2 a heggyel lefelé javára!

  Shiver, a kristályt nem lehet nem választani, hiszen ettől egyedi az az orsótéri oszlop és a második verzióban egyébként olyan a látványa, mint gyémánt a foglalatában! Az meg azért nem csúnya látvány, de tény, hogy azt is inkább a nők értékelik. Én legalábbis értékelném, ha az ujjamon lenne. 🙂
  Egyébként be lesz ragasztva a kristály, de heggyel felfelé én folyton be lennék tojva, hogy mikor szúrja fel rá magát valaki…

  hnaletta - 2010.07.04.
 5. Tényleg, gyűrűben valóban lefelé van a hegye, erre nem is gondoltam, nem sűrűn forog gyémántgyűrű a kezemben:)

  shiver - 2010.07.04.
 6. én nem tenném bele a lukba, hanem foglalat, szép míves kovácsoltvas ezüst csillógos festékkel. és egészen a menyezetig vezteném az indát. semmi levél vagy ilyesmi, abszolút high-tech. megrajzoljam? ha beleragasztod eltűnik a szép formája és csak egy üvegtányér marad 🙁

  moncsiga - 2010.07.04.
 7. Rajzold meg plíz, izgatottan várom. 🙂

  hnaletta - 2010.07.04.
 8. Ehhez a lakáshoz én is lefelé tudom elképzelni a kristályt. Ez a változat lágyabb, befogadóbb, a felfele néző inkább támadó jellegű. Nem csodálom, ha a pasiknak az tetszik.

  Japanna - 2010.07.04.
 9. És ezek szerint gyémántgyűrűt is ezért nem kapunk tőlük, mert azt hiszik, hogy rosszul áll benne a kő. 🙂

  hnaletta - 2010.07.04.
 10. 🙂 Az még nem derült ki, hogy a ház asszonya hogy kérte a kristályt, mostmár kíváncsi vagyok

  shiver - 2010.07.04.
 11. Mivel a többség a heggyel lefelé verzióra szavazott, így végül átállt a te oldaladról. 🙂
  moncsiga közben tervezett egy high-tech szecessziós foglalatos folytatást, amit megnézhetsz, ha visszatekersz a bejegyzéshez.

  hnaletta - 2010.07.04.
 12. jah kérem aki így vágja a 3DS maxot…:) Ha látná a megrendelő biztos benevezne erre az indára.

  shiver - 2010.07.04.
 13. Látta és beleszeretett, de nem írt ide, mert nincs türelme az ilyesmihez. Erre itt vagyok én, a jobb keze. 🙂

  hnaletta - 2010.07.04.
 14. Úgy tűnik, már eldőlt a dolog, de akkor megerősíteném a lefelé fordított verziót, nekem is az jön be inkább. Elég sok az extravagáns részlet (legalábbis az eddigiekből úgy tűnik), szóval nem szaporítanám tovább egy különleges foglalattal. A lámpa nekem is bejön és szépen harmonizál a tapétával. Ha kész a lakás, és egy kicsit lazul az összkép, szívesen jelentkeznék érte befotózni egy magazinba 🙂

  B.Tier Noémi - 2010.07.04.
 15. Remek ötlet. Rettentően tudnánk értékelni mindahányan, akik részt vettünk a projektben. 🙂

  hnaletta - 2010.07.04.
 16. Ja igen, ez lemaradt: a szőnyeg nehéz kérdés, én nem találtam magunkhoz. Varrassatok össze kettőt, elvileg semmi nem látszana belőle. Más ötletem nincs.

  B.Tier Noémi - 2010.07.04.
 17. Hogy ha ez komolyan működik, akkor ez egy nagyon jó tipp, mert feleakkorát már találtunk aranyban. Ha elég szőrös, biztos klasszul eltűnik az illesztés vonala. És mi elég szőröset szeretnénk. 🙂
  Köszi!!!

  hnaletta - 2010.07.04.
 18. Igen, erre gondoltam, hogy a szálak szépen lefednék egymást. Nekem is ez volt a tervem, azért merem ajánlani, ráadásul, nem a nappali közepére tennéd, hanem egy asztal alá, ahol azért nem szoktunk nagyon szemlélődni. Nálunk aztán fotózás után már nem volt erre elég ambíció, addig fontosabb lett volna.

  B.Tier Noémi - 2010.07.04.
 19. Hát igen, a fotózás igen komoly motiváció. Nálunk most ugyanez van, mert szeptemberben szeretnék megjelentetni egy újságban a házunkat. Ha minden igaz, most már készen is leszünk, ami meg nem, azt odafotosoppoljuk. Aztán, hogy az elmaradt dolgok valaha készen lesznek-e… 🙂

  hnaletta - 2010.07.04.
 20. Hát én kérem mindenről lemaradtam, úgy be vagyok havazva mostanában. A lakás gyönyörű lesz szerintem, gartulálok. Nekem az indák ide nem tetszenek, szerintem már sok, és úgy érzékelem ez egy viszonylag merdedek, szűk lépcső, nem? Nem kívánkozik majd oda a kéz kapaszkodni, mikor lelépsz az első lépcsőfokon? És akkor útban lenne.

  Klein Kinga - 2010.07.04.
 21. Elég üres a lépcsőház és környéke, így optikailag elférnek az indák és mivel keresztben valóban szűk a lécsőház, így a felfelé terjeszkedés tűnt jó megoldásnak. De inda nélküli verzió is készült tegnap biztos, ami biztos (lásd feljebb a cikk végén).

  Ja és hát persze köszi a dicséretet! 🙂

  hnaletta - 2010.07.04.
 22. nem kell oda a kristály..felesleges..aztán meg mi is az érv mi a szerepe ott? Bocsánat e pillanatban még a bejegyzéseket nem olvastam el ha zátonyra futottam okos észrevételemmel…akkor szorri..

  Ligetvári - 2010.07.04.
 23. Szóval kristály le..aztán semmi dísz viszont a lépcső kar tartó fém szürke szín rá a hengerre ami maga az orsó tengelye….kell a kontraszt… nem egynemű anyag a mellvéd fal (gipszkarton?) anyagával..nem lehet egy színű. de a lényeg, hogy dísz nem kell..az ügyfél meg a kristály? nem téma érv kérdése , meg kell találni …az érvet. 🙂

  Ligetvári - 2010.07.04.
 24. Késő, kész a kristály, belülről megvilágítható és maga az álom! 🙂

  hnaletta - 2010.07.04.