Blog

Publikáció: szakértés az amiotthonunk magazin 2022. szeptemberi számában – Újítsunk valamit!

Az A mi otthonunk magazin 2022. júniusi számában megjelent 5 oldalas Fókusz rovatom témája: újítsunk valamit!

A rovatban arról írok, hogy a DIY, azaz a saját kezűleg készített tárgyak és otthonok töretlen népszerűségnek örvendenek már sok-sok éve. Megtudhatjuk azt is, hogy a legnagyobb változást a függőleges és vízszintes felületeink átfestésével érhetjük el, illetve díszlécekkel, és díszlécek közé ragasztott tapétával. Izgalmas megoldás az is, ha az egyes síkokat különböző, de összeillő színekre festjük. Illetve ennek ellentéte, az uniformizálás is terjedőben van, mikor a különböző síkokat, felületeket összemossuk azonos színekkel vagy mintákkal. Végül szó esik még arról is, hogy a padlót milyen sokféleképpen tudjuk feldobni, újjávarázsolni festékkel vagy stencilekkel.

TOP 5 TREND

  • A lakásátváltoztatás egyik legegyszerűbb és legnagyszerűbb módja, ha a falainkra saját kézzel rajzolt, húzott, fújt mintákat teszünk, illetve ha egyazon színnel, de különböző textúrákat hordunk fel felületeinkre.
  • Egy másik nagyon költségkímélő módja az átváltoztatásnak, ha bútorainkat festjük át és teszünk rájuk új fogantyúkat, egyéb dekorokat, de festhetünk, rajzolhatunk, írhatunk is az átszínezett felületekre.
  • Pár új, saját kézzel festett kép a falakon? Miért is ne! Nem kell képzőművésznek lenni ehhez, elég ha absztrakt formákat és harmonizáló színeket tudunk egy vászonra varázsolni.
  • Egy másik nagyon egyszerű módja az újításnak a lakástextilek cseréje. Pár új díszpárna, egy-két új szőnyeg vagy függöny csodákra képes.
  • Egy kevésbé spórolós, de annál érdekesebb megoldás, ha egyes felületeinket betonig visszacsiszolunk, vagy tégláig visszakaparunk, és eztán impregnáljuk vagy lefestjük azokat.

Kellemes olvasgatást! :-)

ÚJÍTSUNK VALAMIT!

Szakértő: Hujber-Nagy Aletta, belsőépítész és környezettervező művész.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design studio Facebook táborához, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess.

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre, illetve ha az online vagy személyes tanácsadás érdekelne, akkor nézz körül a tanácsadás menüpontunkban.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban