Blog

Közösségi tér bővítése télikerttel skandináv stílusban

Legújabb munkám egy közösségi tér bővítése volt, melyet skandináv stílusban kellett berendezzek.
Régi ismerőseim azzal kerestek fel, hogy nem férnek el a jelenlegi amerikai konyhás nappalijukban, ezért beépítik fedett teraszukat.
A munkához szuper Pinterest albumot is kaptam, melyben csodaszép, skandináv stílusú képek voltak. Így nem kellett sokat gondolkodnom a vágyott stílussal, hangulattal kapcsolatban.
Az alaprajz tologatása során arra jutottunk, hogy a család számára a legjobb az lesz, ha az étkező kap helyet az új télikertben, és a konyha légterével a nappali osztozik.
Bár a télikert az utólagos szigetelés miatt 5 cm-rel magasabbra kerül, de ez a szintkülönbség még könnyen áthidalható lesz a mindennapokban. A kényelmes, átlátható és nagyvonalú élettér látványáért legalábbis mindenképpen ez egy vállalható mértékű kompromisszum.

BERENDEZETT ALAPRAJZ

A nappali melletti falfülkébe beépített könyvesszekrény került.
A konyha egy mobil szigettel egészült ki, hogy a munkapult mennyiséget és a tárolókapacitást viszonylag olcsón kimaxolhassuk. A meglévő hideg- és melegburkolat zavaró kontrasztját egyúttal értelmezhetővé is teszi a hidegburkolat sarkára pozícionált konyhasziget.
A nappaliban így egy kényelmes, nagy, tágas, körüljárható kanapé kerülhetett, ami mellé egy új, nagyméretű álló radiátort terveztem.
A télikertben a nagyobbik ablak alá radiátort tettünk, a kisebbik fölé légkondit, a 4 szárnyú tolóajtón túlra pedig egy kertbe vezető kényelmes lépcsőt illesztettünk. Az étkező rész tágassága egy méretes komódot is elbír, így újabb tárolóhelyhez juthatott a család. Ráadásul az új télikert ezentúl nagyobb családi események helyszínéül is szolgálhat majd.
A nappali terébe két légkondi is került. Az egyik a konyhát és nappalit hűti-fűti, a másik pedig a hálószobákat és a dolgozót.

LÁTVÁNYTERVEK

A konyha meglévő elemei egy oldalán nyíló vitrines szekrénnyel egészülnek ki, a pult pedig némileg hosszabb lesz, hogy a főzésben a családtagok is részt vehessenek. A hűtő beépített lesz, felette üvegezett szekrényelemekkel, illetve a plafonig szintén kiegészülnek a meglévő elemek vitrines résszel. A megmaradó konyha pilléren egyik oldalán lebegő fapolcok, másik oldalára vitrin kerül, a konyha télikert felőli oldala pedig szintén üvegezett szekrénnyel egészül ki a munkapult alatt. Így a munkapult jelentősen megnő, és a család sokkal kényelemsebben elfér majd, valamint az eddig látható helyen lévő tárgyak is elrejthetőek lesznek.

Közösségi tér bővítése télikerttel skandináv stílusban Közösségi tér bővítése télikerttel skandináv stílusban Közösségi tér bővítése télikerttel skandináv stílusban Közösségi tér bővítése télikerttel skandináv stílusban Közösségi tér bővítése télikerttel skandináv stílusban Közösségi tér bővítése télikerttel skandináv stílusban Közösségi tér bővítése télikerttel skandináv stílusban Közösségi tér bővítése télikerttel skandináv stílusban Közösségi tér bővítése télikerttel skandináv stílusban Közösségi tér bővítése télikerttel skandináv stílusban Közösségi tér bővítése télikerttel skandináv stílusban Közösségi tér bővítése télikerttel skandináv stílusban Közösségi tér bővítése télikerttel skandináv stílusban Közösségi tér bővítése télikerttel skandináv stílusban Közösségi tér bővítése télikerttel skandináv stílusban Közösségi tér bővítése télikerttel skandináv stílusban

A skandináv közösségi tér belsőépítészete és látványtervezés: Hujber-Nagy Aletta, belsőépítész és környezettervező művész.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design studio Facebook táborához, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess.

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre, illetve ha az online vagy személyes tanácsadás érdekelne, akkor nézz körül a tanácsadás menüpontunkban.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban