Blog

Publikáció: OTTHON magazin – Merész húzás

Az OTTHON magazin – Merész húzás című cikke egy nagyon kedves, visszatérő ügyfelem lányának extravagáns és egyszerre otthonos, apró lakását rejti magában.

Városi nomád hangulat a nappaliban, falra függesztett virágok, flamingómintás tapéta a fürdőszobában és cipőszentély a hálóban. Ezek mind megférnek egymás mellett egy újbudai otthonban. A vagány és kalandvágyó lány otthona ékes példája annak, hogy egy kis lakásban sem kell félni a színektől vagy az extrém elképzelésektől, ha jó ízléssel alkalmazzuk őket.
Elég egy rojtos függőfotel, egy fából készült dohányzóasztal és egy ódon hatású tévészekrény, hogy becsempésszük az enteriőrbe a természetet. Az otthont egyébként a fiatal hölgy anyukájával együtt terveztük meg és alakítottuk ki.

A ház közel fél évszázada épült, a lakást pedig eredetileg aprócska helyiségekre tagolták, amelyek ráadásul egymásból nyíltak. A felújítás során minden bontható falat eltávolítottunk, és tágas tereket létrehozva az alapoktól kezdtünk újra mindent. Mivel az otthon tulajdonosa sokat dolgozik, így interneten gyűjtött inspiráló képeket, és a konkrét szervezés, beszerzés az anyukára és ránk hárult. Előfordult, hogy az anyuka meg sem állt Bécsig, hogy megtalálja a megfelelő kiegészítőket.

„A lakás minden négyzetmétere olyan lett, amilyennek elképzeltem – meséli Dorottya. Talán egyik-másik megoldás merésznek tűnik, de teljes mértékben megbíztam Alettáékban és édesanyámban, így aztán végül minden a helyére került.”

Az egyébként egyszerű konyha bohókásságát a színes fogantyúk és az egyedi faldekoráció adja. Ez utóbbi Szűr-Szabó Edit mozaikművész munkája. A kis csempedarabok között még pénzérmék is találhatók.
Dorottya interneten látott egy gyönyörű, szürke tapétát, elmosódott ecsetvonásokat idéző mintával. Mivel nem tudtuk beszerezni, ezért Pongrácz Nikolett festőművészt kértük fel, hogy alkosson hasonlót a falra.
A különleges hangulatú, női fejeket ábrázoló festmények pedig Solthy Viktória munkái.

Természetesen a határokkal is tisztában voltunk. Az igazán extrém megoldásokat azokban a helyiségben alkalmaztuk, ahol viszonylag kevés időt tölt az ember egyszerre: a fürdőben, a mosdóban, illetve a konyha egy kis részletén. A nappaliban és étkezőben – ahol a lány sokszor fogadja a barátait is – sokkal inkább arra törekedtünk, hogy meghitt és otthonos legyen a tér. Ahol a test, a lélek és a szem is pihenhet kicsit. A hálószoba az extrém és az intim ideális keveréke. Itt nem tobzódnak annyira a színek, helyette a szürke árnyalataival, a textúrákkal, különböző anyagokkal és felületekkel ötlöztettük fel a teret.

MERÉSZ HÚZÁS

A Merész húzás című cikk az OTTHON kislakás különszám 2018. III. évfolyam 1. számában számában jelent meg.

Belsőépítészet: Hujber-Nagy Aletta, belsőépítész és környezettervező művész.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához ITT, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess.

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre ITT, illetve ha az online vagy személyes tanácsadás érdekelne, akkor nézz körül ITT.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban