Blog

Egy ágy, ami egyszerre építészeti, bútor- és autótervezési remek

Egy ágy, ami egyszerre építészeti, bútor- és autótervezési remek? Igen, létezik ilyen.

De hogy hogyan került ez a műremek hna design studio blogjára?
Hát úgy, hogy magam is imádok bútorokat tervezni és ennek a bútordarabnak a tervezőjét személyesen is ismerem, és kedvelem a munkásságát.
Ráadásul interjút készítettem vele anno a dekooderre (1. rész, 2. rész, 3. rész).
Ezen kívül pedig az ágyat borító különleges takaró elkészítésének ötletelésében is részt vettem.
Mivel első szakmámat tekintve ruhaipari mérnök vagyok, így örömmel avattam be Schüller Ferencet a műszőrök és egyéb textilek viselkedésének lélektanába egy ízben egy szakmai konferencián, ahol műszaki rajzokkal megtámogatott terveket készítettünk ennek a gyöngyszemnek az elkészítéséhez. Amely gyöngyszem méretre készült, követve az ágy különleges formáját, és hozzáillő díszpárnákat is kapott, mint ahogy az a mellékelt képeken is látszik.

És akkor jöjjön ennek a remek bútordarabnak a bemutatása tervezőjétől, amit a SCHÜLLER DESIGN honlapján olvashattok, ahol további csodás (többnyire építészeti) munkákat láthattok.

Wenu-Ta – Álom és utazás

„…Az Álom átjáró Élet és Halál között, az Álomban a Lélek megszabadul a Testtől és képes kapcsolatot teremteni az Istenekkel… „Egyiptomi Halottaskönyv”.

Wenu-Ta, ó-egyiptomi istenség, feladata a Föld megnyitása a Nap Bárkája előtt, hogy áthaladjon evilágból a túlvilágba, mint ahogy az Álom átjáró Élet és Halál között. Ez az ágy az építészet, a bútortervezés és az autótervezésben tett kirándulásaink során összeszedett tudás együttese, melyet az ó-egyiptomi kultúra hatása fűszerez. Méhsejt felépítése, áramvonalas formaterve az utazás gondolatát erősíti. A prototípus aranylemez burkolata az egykori fáraók ágyára emlékeztet.

Korábbi nemzetközi márkák számára készített elképzeléseink számítógépes renderjei, 3d-s nyomtatott modelljei után úgy gondoltuk, ezt az ágyat magunk készítjük el. Komoly szakmai kihívás volt a tervező asztal mellől a gyártás teljes folyamatát megszervezni, a különböző munkafázisokat személyesen végigvinni, a szükséges alapanyagokat beszerezni. Méhsejtet Hollandiából, bőrt a Versace Firenze melletti műhelyéből, LED-es világítást Belgiumból, a nutria szőrmét utánzó műszőrmét Párizsból.

Az ágy látványtervei

A bútordarab előképe Tutanhamon arany ágya és Kheopsz fáraó Nap Bárkája

Az ágy elkészítése

Az elkészítés igazi csapatmunka volt.
A tervezés Schüller Ferenc érdeme.
A méhsejtet és a technológiát a Novia Kft adta, Csukat Gabriella szakértő útmutatásával.
Az összerakásban Sinka Gábor (Aknis Kft.) segített a Schüller Designnnak.
Az aranyozást és alá a glettelést Tokaji Lajosék készítették (Tokaji Képkeret Kft.).
A Casamance műprémet Magony Zoltán (Bevlo Kft.) cége szolgáltatta.
A bőr Olaszországból származik, Szokol Zsuzsi (Mattonella Kft.) által került az országba.
Dibák Olívia és a férje részvételével készült el az ágytakaró, amit velem, azaz Hujber-Nagy Aletta segítségével találtunk ki.

Tervek: Schüller Design.

Fotó: Vikman András, utolsó 6 kép: Hujber-Nagy Aletta.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához ITT, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess.

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre ITT, illetve ha az online vagy személyes tanácsadás érdekelne, akkor nézz körül ITT.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban