Blog

DRINK STATION – dizájner italbolt a Westendben – fotók

Az általam tervezett DRINK STATION az Etele Plázában 2022-ben az Év Boltja lett a szakboltok kategóriában (látványtervek ITT, fotók ITT).
Azokban a napokban, amikor átvettük az Év Boltja 2022 díjat, megnyitott a DRINK STATION a Westendben is. Csodás pillanatok, napok voltak ezek belsőépítészeti karrieremben, és úgy általában az életemben. Örömmel emlékszem vissza a díjátadóra és az eperholdra, ami aznap világított az égen, illetve az utolsó, nyitás előtti simításokra a Westendben.
A Westendben kibérelhető üzleteket együtt jártuk be a tulajdonosokkal. Végül egy olyan helyiség mellett tették le a voksukat, ami kívülről ugyan kicsi, de belül nagyon tágas, és az éttermi folyosón van, ahol mindig nagy a tömeg.

EREDETI ÁLLAPOT

A helyiség korábban tele volt befüggesztett és térben álló pengefalakkal. Emiatt elsőre erős képzelőerő kellett hozzá, hogy beleálmodjuk azt a hangulatot, ami az Etelében bevált és amit úgy szeretünk.
A befüggesztett, függőleges csíkos pengefal egy galériát takar, amelynek rusztikus fémkorlátja van. A cikkcakkos, térben álló falak pedig korábban gépeknek és ízeknek adtak otthon. Mindkettő képződménynek mennie kellett, és a rusztikus stílusú lépcsővel és korlátjával is kezdenünk kellett valamit. Nem is beszélve arról, hogy a lelakott állapotot is orvosolni kellett, annak ellenére, hogy ez egy bérlemény, így minden, ami ide készül, az nem saját lesz sajnos.

ALAPRAJZ

A galériát (ami pillanatnyilag még használaton kívül van), 7 darab oszlop tartja, így kellett jó pár verziót készítenem, mire megkaptam az áment. A végleges verzióban a mellékhelyiségek költséghatékonysági okokból maradtak, ahol voltak. Csak egy új falat tettünk be a hátsó fallal párhuzamosan, mely fal a lépcsőhöz csatlakozik, és mögötte a raktár kapott helyet. Így a 7 darab oszlopból mindössze 2 darab került az eladótérbe, a többi a raktárban vagy a lépcső tövében van, és könnyen körbe pakolható. A bejárathoz legközelebbi oszlopot becsomagoltuk, majd hegyes és tompa szögben polcokat érkeztettünk neki. A másik pedig olyan helyre került, hogy könnyedén körüljárható és észrevehető. Filigránsága és fekete színe miatt még jót is tesz a térnek, úgy tűnik, mintha szándékosan került volna oda, ahova.

DRINK STATION a Westendben

A stíluselemek ugyanazok, mint az Etelében.
A padlón apró köves betonfelületet imitáló burkolat van, a bejárat mellett pedig egy hűtő.
Fekete falak szolgáltatják a hátteret a stílusos krétarajzoknak és feliratoknak.
A polcok mögött pedig fényes fehér csempe van fekete fugával, ami a ledcsíkoknak köszönhetően szuperül láttatni engedi a sok klassz terméket.
Legnagyobb örömömre sikerült a cég fekete-fehér-arany-ezüst színeinél megmaradni, amit szokás szerint fával egészítettünk ki.
Ebben a boltban szintén megtalálható a két világító DS logó a sörösüvegekkel, illetve a plafonról belógatott sok-sok félbevágott söröshordó lámpa. Továbbá itt is megtalálható a SIT & RELAX sziget is a két söröshordó puffal és a két konnektorral, ami az ide érkezők kényelmét szolgálja.
A lépcső egyszerre western és mediterrán jellegét pedig úgy tüntettük el, hogy a lépcső kazánlemezt kapott, a korlát pedig arany festéket.
A bejárat felletti világító logó és cégér tervezése a komoly előírások miatt nagy fejtörést okozott, de végül úgy hiszem, hogy ezek is  tökéletesre sikerültek. Feltűnőek és szépek, mint az üzlet maga.
Menjetek, nézzétek meg saját szemetekkel, és vegyetek valami finom italt vagy spa terméket, ha már ott jártok! 🙂

 

Fotók és belsőépítészet: Hujber-Nagy Aletta, belsőépítész és környezettervező művész.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához ITT, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess.

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre ITT, illetve ha az online vagy személyes tanácsadás érdekelne, akkor nézz körül ITT.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban