Blog

Belsőépítészet: albérlet kerekekkel

A belsőépítészet szó kő keményen belsőépítészet volt ennél a lakásnál. Gyakorlatilag mindent visszabontattunk az épületszerkezetekig, és a lakás kivitelezését elejétől a végéig magam felügyeltem és koordináltam. Ennek eredményeként egy kortárs alaprajz, és a lelakott helyett egy szolid, de otthonos dizájn lett a végeredmény. A lakást a vízpartok hangulata ihlette: a nád bugájának sötétbarnája, a vízkék tapéták, a pikkelymintás zuhany, a hullámzó bútorfogantyúk, és a karika formájú kiegészítők, amik a vízbe dobott kavicsok látványát idézik.

EREDETI ALAPRAJZ

MÓDOSÍTOTT ALAPRAJZ

Ideális albérlet

A kb. 60 nm-es lakás frekventált, de mégis csendes helyen, egy Bauhaus stílusú társasház első emeletén található. Egy apró erkély csatlakozik hozzá, továbbá az utcaszinten egy garázs. A lakás a fákkal tarkított kertre néz, a szomszédok pedig tisztes távolságban vannak.

Adottságok

Az egész lakásba csak pár, már korábban is létező bútor került be. Ezek a kanapé, az ágy, a hálószoba tükör és egy sötétbarna nappali polcrendszer, amit ügyfelemmel viccesen csak Mr Wengének neveztünk. Így mindösszesen barna árnyalatokhoz, és főként Mr Wengéhez kellett igazodjunk. Na meg az üvegtéglához, ami a lakás része volt eredetileg, de máshol volt, mint ahova végül került. Ez azonban nem okozott igazán problémát, mert az alapvetően világos színekre, szürkékre, kékekre hangolt lakásba kellemesen otthonos, kontrasztos, meleg hangulat költözött a sötétbarna színfoltokkal.

A lakás fotói

NAPPALI-ÉTKEZŐ-KONYHA TERE

Mivel albérletről van szó, így nem szállhattunk el a költségekkel, de természetesen a minőségi alapanyagok nagyon fontosak voltak ennél a projektnél. A tapéta például extrém tartós és lemosható, illetve a vinyl padló sem volt a legolcsóbb, de cserébe kíméletlenül bírja a strapát, így mindenképpen jó befektetésnek bizonyult. A dekorokat a bérlő autóiról készült fotók és a bérlő biciklije szolgáltatják, innen a cím: albérlet kerekekkel.

KÖZLEKEDŐ

A bejárati ajtó feletti rendezetlenül elhelyezkedő műszaki kütyüket sikerült kismélységű szekrénykébe rejteni. A radiátor három funkciót is betölt, hiszen egyszerre fűtőtest, kabátakasztó és tükör. A radiátor mögött lévő terület pedig strapabíró kavicsburkolatot kapott.

FÜRDŐSZOBA

A zuhany gyöngyház hatású, pikkelyeket idéző csempéje a lakás egyik legdrágább eleme, aminek az árát úgy spóroltuk meg, hogy egyedi felülvilágító ablakok helyett a lakásban eredetileg is megtalálható üvegtéglákat hasznosítottuk újra. A radiátorral harmonizáló egyedi zuhanytálca és mosdópult pedig méretre készült, majd impregnálást kapott, hogy vízálló legyen.

MOSDÓ

A fürdőszoba és a vendégmosdó is sötétkék mennyezetet kapott, ami izgalmas térélményt eredményez.

HÁLÓSZOBA

Fotók és belsőépítészet: Hujber-Nagy Aletta, belsőépítész és környezettervező művész

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához ITT, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess.

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre ITT, illetve ha az online vagy személyes tanácsadás érdekelne, akkor nézz körül ITT.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban