Blog

Színtervezés, kerttervezés és homlokzat tervezés Törökbálinton

Egy nagyon kedves család házának belsőépítészete a mi  kezeink közül került ki (belsőépítészeti látványtervek ITT). Mivel elégedettek voltak a terveinkkel, ezért színtervezésre is felkértek minket. A cél az volt, hogy a ház külsejének is adjunk kortárs, időtálló arculatot, azaz homlokzatot. Továbbá, ha már lúd, legyen kövér, és tervezzük meg a kerítést és a kertet is.
Így történt, hogy egy kívül-belül modern, naprakész, és dizájn szempontjából egységben tartott otthonba költözhettek be a lakók.

Voltak pedig buktatók a tervezési folyamat során, mert nem először fordult elő a praxisunkban, hogy a burkoló úgy hitte, hogy jobban ért a dizájnhoz. Majdnem a lakókat is meggyőzte arról, hogy sokkal szebb lesz úgy a ház, ha az utcafronti oldalt egyszerűen elfelezzük, a bal oldalát bekövezzük, a jobb oldalát pedig levakoljuk. Szerencsére meg tudtam kérni a családot, hogy várjanak még egy-két napot, hogy megmutathassuk, milyen „fantasztikus” is a burkoló ötlete. Ők vártak, így a mi tervünk valósulhatott meg.

SZÍNTERVEZÉS, KERTTERVEZÉS

A színtervezés során a ház alsó szintjén végig és felső szintjén foltokban roppantott kőburkolatot terveztünk, míg a kerítésre és az előtető oszlopaira foltokban ugyanazon színállású kő sima felületű verziója került fel. Ehhez választottunk megfelelő kültéri burkolatokat, megterveztük ezek nyomvonalait és szintjeit, majd a kültéri fényeket. Végül helyet adtunk az egyes funkcióknak (medence, sütögető, játszótér), elrendeztük a növényeket, és készen is lett a terv, azóta pedig a ház, és annak kerítése, kertje.

NAPPALI LÁTVÁNYTERVEK

KERÍTÉS TERVEZÉS

Az egyik érdekesség a tervünkben, hogy a kerítésben elforgatott lamellák gátolják a direkt belátást, de mégis megmarad az áttörtség, amit a településképi szabályozás előír.

GARÁZS DIZÁJN

Ezen kívül látható, hogy a telek utcafronti része ferde, így a garázshelyek maximalizálása érdekében az épületre merőlegesen helyeztük el a garázskaput, de a garázs bal oldali falszakasza kissé túllóg a garázsajtón, így egy érdekes térbeli építészeti plasztika alakul ki az egyébként egyszerű, félnyeregtetős objektumnál.

KERÍTÉS, UTCAFRONT

ELŐKERT, BEJÁRAT A GARÁZSBA

ELŐKERT ÉS KUKATÁROLÓ

HÁTSÓ KERT

HÁTSÓ KERT A LÉPCSŐRŐL

SÜTÖGETŐ

MEDENCE TÉR

FEDETT TERASZ

KILÁTÁS A MEDENCÉTŐL

KILÁTÁS AZ EMELETI TERASZRÓL

ESTI LÁTVÁNYTERVEK

A ház ablakait a BUDA ABLAK készítette és építette be.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához ITT, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess.

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre ITT, illetve ha az online vagy személyes tanácsadás érdekelne, akkor nézz körül ITT.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban