Blog

Publikáció: szakértés az amiotthonunk magazin 2022. májusi számában – A nappali titka

Az A mi otthonunk magazin 2022. májusi számában megjelent 5 oldalas Fókusz rovatom témája: a nappali titka.

Az 5 oldalas szakértés szerint a nappali praktikussága mellé betársul az esztétika és a gyógyító funkció (köszönhetően a covidnak, a háborúnak, a válságnak), illetve, hogy a szürke falakat ismét a fehérek váltják fel, amikhez karakteres mintájú lakástextilek társulnak. A szürke sorból összeállított, geometrikus, absztrakt vagy növényi mintázatú lakástextilek például különösen jól mutatnak a fehér háttér előtt.
Olvashatunk még a tér közepére állított kanapékról, mely arra az esetre nyújthat megoldást, ha két egymással szemközti oldalon a falak közepén találhatóak a nyílászárók.
Végül pedig különleges, hordozható, akkumulátoros fénytestekről, fonott, rattan és nád lámpaburákról, ikonikus, múlt századi lámpatestekről, és festett vagy térbeli ívekről, boltívekről láthatunk pár szép képet.

TOP 5 TREND

  • A szállodahatás, a japán és skandináv stílust ötvöző japandi, a 60-70-es évek buli hangulata, a 90-es évek városi stílusa. A környezettudatos minimalizmus, a sárga-szürke-fehérre épülő Sunny Chic, a zöld mellé immár kéket is bevonó Urban Jungle. A mediterrán és végül a klasszikus stílussal összemosódó eklektika jelenti ebben az évben a nappali stílust.
  • Idéntől divat a régebbi korok bútorainak és tárgykultúrájának preferálása, ami egyébként hosszabb távú megoldást nyújt számunkra, a Föld számára pedig némi kis megkönnyebbülést hozhat.
  • Az ívelt ülőbútorok felváltják a korábbi szögletesebb formavilágot.
  • Színek szempontjából a természetes színek jellemzőek, úgy, mint a zsályazöld, az aranybarna, terrakotta, mustársárga.
  • Trend még idén a nappalikban a festett ajtó és ajtókeret, a multifunkciós tér, a modern technikai vívmányok használata, a bársony, az üvegek és tükrök, illetve az újrahasznosított fa, fém, üveg és juta használata.

Kellemes olvasgatást! 🙂

(Az újságot ezentúl a konyhánk gránit padlóján fogom fotózni, amely gránit a 2-es metró felújítása során került lebontásra. A néhai Pöttyös utcai burkolatot a BKV újrahasznosítja olyan formában, hogy a lakosság számára áruba bocsájtja árverés formájában.)

A nappali titka

Szakértő: Hujber-Nagy Aletta, belsőépítész és környezettervező művész.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához ITT, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess.

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre ITT, illetve ha az online vagy személyes tanácsadás érdekelne, akkor nézz körül ITT.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban