Blog

Publikáció: Otthon magazin 2017. január – Értékmentés mesterfokon

Az egyik kedvenc belsőépítész munkámat több év után tudom megmutatni, de nagyon jó érzéssel tölt el, hiszen az OTTHON magazinban jelent meg Értékmentés mesterfokon címmel.
Még most is büszke vagyok erre a lakásra, mert napjainkban is bőven megállja a helyét. Ráadásul akkortájt még nem volt annyira hangsúlyos az értékmentés, a környezettudatos gondolkodás, a zero waste…
Mikor én ebben a lakásban jártam, közöltem, hogy nem dobunk ki semmit. Mindent megmentünk, átfestünk, átalakítunk, és örömmel nyugtáztam, hogy ezzel megrendelőm is egyetért. Annál is inkább, mert ez a lakás a megrendelőm nagyszüleié volt.

Bár tény, hogy albérletnek szánta (amit egy-két nap alatt ki is adott), de számára is jó érzés volt, hogy sok dolog tovább élhet még. Újabb pár évtizedet abban a környezetben, ahol a nagyszülei laktak és ahová ő is több évtizeden át járt hozzájuk látogatóba.

EKLEKTIKUS DIZÁJN TEREMTÉSE

Mivel a lakás alaprajza 100%-ban megváltozott (mindent újraépítettünk, újraburkoltunk, újrafestettünk…), ezért az átépítés is éppen elég sok pénzt emésztett fel. Így megelégedtünk a meglévő tárgyak frissítésével, nem akartuk még többet elkölteni bolti dizájntermékekre. Inkább arra fektettük a hangsúlyt, hogy az új konyha és új fürdő illeszkedjen a lakáshoz. Némi luxust és modernséget vigyen a terekbe, és izgalmas részletmegoldások jelenjenek meg mindenhol a kék és zöld enteriőrben.

Itt olyan érdekességekre gondolok, hogy korát megelőzően arany színű fémet használtunk mindenhova, illetve a nappaliból nyíló, egész folyosó hosszában húzódó beépített szekrény üvegajtajai is arany színűek lettek. A csillárok kristályból vannak, többnyire arany színű, kör alakú visszaugratásban ülnek, a konyhai üveg tolóajtó konyhát takaró részei pedig a tapéta és fal üvegzöld alapszínét kapták.

Néhol virágmintás cementlapot használtunk modern letisztult betonhatású csempékkel, máshol pedig a panel erkélykorlátokból ismert dróthálós üvegeket. A mennyezet több helyen sötétkék, az ajtók üvege pedig a csodálatosan szép Farrow & ball tapéta mintáját utánozza.

A cikkből mindezeken kívül még sok érdekesség derül ki, melyhez kellemes olvasgatást kívánok! 🙂

Értékmentés mesterfokon belsőépítész segítségével

Hujber-Nagy Aletta, belsőépítész és környezettervező művész

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához ITT, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess.

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre ITT, illetve ha az online vagy személyes tanácsadás érdekelne, akkor nézz körül ITT.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban