Blog

Vidéki ház külső és belső tervezése

Még évekkel ezelőtt keresett fel minket egy nagyon kedves kétgyermekes család, akik elakadtak házuk külső és belső terveztetése során. Bár az építész jó földszinti alaprajzot tervezett nekik, azonban a ház formája, ami az alaprajzra épült, illetve az emeleti alaprajz már korántsem nyerte el a tetszésüket. Ezen kívül szerettek volna dupla légterű otthont, egy látványos, lehetőleg íves térben álló lépcsőt, illetve enyhén keleties, de modern, időtálló belső tereket, így gyakorlatilag kívül és belül átterveztünk és megterveztünk nekik mindent az elképzeléseik szerint.

Igények

A lakók a helyi előírásokon belül a falusias stílusú ház helyett modernt szerettek volna építtetni, ezért a házon kívül törtfehér vakolatos és szárazon rakott mészkő felületek váltakoznak, melyekhez sötétszürke tető, nyílászárók és csatornarendszer párosul.

Végeredmény

Belül a ház fehér, hideg szürke és barna árnyalatokat kapott, néhány fekete kiegészítővel. A több helyen megjelenő látszóbeton, és betonhatású csempék és mozaikok ellensúlyozására kellemes, melegszínű faburkolatokat és bútorokat, valamint falszíneket és lakástextíliákat vittünk végig a tereken. A hangulatot a keleties dekorációs elemek és a sok apró fény adja, amelyek kiemelnek minden érdekességet a helyiségekben.

AZ EREDETI ÉPÍTÉSZ ÁLTAL TERVEZETT KÜLSŐ

VIDÉKI HÁZ KÜLSŐ ÉS BELSŐ TERVEZÉSE, HOMLOKZATOK ÉS KÜLSŐ LÁTVÁNYTERVEK

AZ ÉPÍTÉSZ ÁLTAL TERVEZETT ALAPRAJZOK

AZ ÁLTALUNK TERVEZETT FÖLDSZINTI ALAPRAJZ

AZ ÁLTALUNK TERVEZETT EMELETI ALAPRAJZ

BELSŐ LÁTVÁNYTERVEINK

Előszoba, közlekedő tervezése

A bejárati ajtón belépve ez a látvány fogad minket.

A nappali – étkező – konyha tér belső tervezése

Ebbe a dupla belmagasságú térbe egy hajlított, alátámasztás nélküli gipszbeton látványlépcsőt terveztünk. A falakat a család keletről hozott és kapott tárgyai, emlékei díszítik.

Szülői fürdőszoba belső tervezése

A szülői fürdő keleties, letisztult, nyugodt arculatot kapott, ami segíti a lakókat az ellazulásban. Beton mosdópult, némi faburkolat, fa bútorok és meleg barna kőhatású csempe és mozaik került a fürdőbe.

Vendégmosdó belső tervezése

A lenti vendégmosdó terve a felnőtt fürdő hangulatában készült.

Látványtervek: Hujber-Nagy Aletta

Vidéki ház külső és belső tervezése, lépcsőterv: hna design studio

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához ITT, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess.

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre ITT, illetve ha az online vagy személyes tanácsadás érdekelne, akkor nézz körül ITT.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban