Blog

Publikáció: szakértés az amiotthonunk magazin 2022. februári számában – Színek, falak, trendek

Az A mi Otthonunk magazin 2022. februári számában megjelent 5 oldalas Fókusz rovatom témája a: színek, falak, trendek.

Az 5 oldalból kiderül, hogy a szürkét felváltják ismét a színek, ezen belül is a természetes színek. Továbbá a falak több árnyalatot kapnak, akár vízszintes, akár függőleges felosztás, akár kör vagy boltív minta formájában. Illetve megtudhatjuk azt is, hogy a minimálhoz társul a japán, a skandináv és a retró stílus. Továbbá azt is, hogy a falak és mennyezetek a festéken kívül más textúrát is kaphatnak. És érdekes adalék még, hogy a trendek nyomán míg a fürdő szobaszerűvé válik, addig a szobák fürdőszobaszerűvé.

TOP 5 TREND:

  • Érdemes egy térben különböző fal textúrákat és burkolatokat összeereszteni, mint például a csupaszon maradó tégla, a mintás tapéta és a csempézett, mozaikkal burkolt fal.
  • Holker díszlécekkel, rozettákkal, egyéb stukkókkal akár a mennyezetet, akár a függőleges falakat feldobhatjuk.
  • A mintázottan festett falak és a dekorok ágymásra úsztatása izgalmas vizuális eredményt szül.
  • A saját magunk által festett falak és átfestett bútorok esetében sokszor sok színmintát kell fessünk különböző felületekre, úgy mint rétegelt lemez, gipszkarton, kartonpapír… Ilyenkor ezeket a színmintákat dekorként is felhasználhatjuk, ha és amennyiben harmonizálnak egymással és a végső falszínnel, bútorok színével.
  • Lakásfelújításnál érdemes a falakon kívül a bútorokat, ajtókat, lábazatot is átfesteni, mely műveletekhez manapság már könnyen találunk megfelelő festéket, amiket csiszolás nélkül is felhordhatunk felületeinkre.

Nézegessétek az inspiráló képeket és megoldásokat és jó olvasgatást! 🙂

Színek, falak, trendek

Szakértő: Hujber-Nagy Aletta, belsőépítész és környezettervező művész

Ha tetszett a fürdőszoba bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához ITT, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess.

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre ITT, illetve ha az online vagy személyes tanácsadás érdekelne, akkor nézz körül ITT.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban