Blog

Az év színe 2022-ben a Very Peri

A Pantone 2022-es év színe: PANTONE 17-3938 Very Peri. A Very Peri egy dinamikus liláskék árnyalat, ami a levendulához és egyes madárfajok tollazatának színéhez hasonlatos. Ez a szín a kék állandóságát a vörös energiájával és izgalmával párosítja. A metaverzum térnyerése valamint a koronavírus hívta életre.

Magát a metaverzum szót 1992-ben alkotta meg Neal Stephenson a Snow Crash című cyberpunk regényében, ahol ez volt a jövőbeli virtuális valóság neve. Egy olyan, háromdimenziós virtuális teret jelölt, ahol a felhasználók avatárjai hasonlóan élhetik az életüket, mint a valóságban.

Hol vagy Veri Peri?

Az év színét már lassan egy éve tudjuk, de kíváncsiságból vártam pár (sok) hónapot, hogy kiderüljön, mennyire gyűrűzik be a hétköznapokba. Azt vettem észre, hogy akár a divatiparban, akár a lakberendezésben mindhiába keresem ezt az árnyalatot. Ezért a neten kezdtem kutatni utána, és hát nem túl sok képet találtam a témában. Amit igen, azon képek nagy része is inkább látványterv volt, nem pedig fotó.

A tapasztalataim ellenére álljon itt ez a bejegyzés, ha már 2011 óta minden évben közzétettem a Pantone Intézet által kiválasztott év színeit. 🙂

A Very Peri

A Very Peri a ruhaiparban

Very Peri a lakberendezésben, belsőépítészetben

Képek forrása: nyitókép,1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12-15,16-26,27-32

Ha tetszett a fürdőszoba bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához ITT, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess.

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre ITT, illetve ha az online vagy személyes tanácsadás érdekelne, akkor nézz körül ITT.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban