Blog

Publikáció: szakértés az amiotthonunk magazin 2021. novemberi számában – Hangulatos világítás

Az A mi Otthonunk magazin 2021. novemberi számában megjelent 5 oldalas Fókusz rovatom témája a: hangulatos világítás.

A rovatban olvashattok az intelligens otthonokról, illetve az okos megoldásokkal teli, de olcsó lehetőségekről. A vonalmenti- és pontszerű világítás ügyes kombinálásáról, a DIY-ról, az értékmentésről és újrahasznosításról. A szoborszerű fénytestekről, az okosizzókról, a világító fóliákról, a résfényekről. És arról, hogy mindig kérjétek ki belsőépítész segítségét, ha elakadtatok lakásotok fényeinek megtervezése közben.

TOP 5 TREND:

  • Intelligens vezérlés esetén a fényértékek alapján akár azt is megadhatjuk a rendszer számára hogy ahogy a nap megy lefelé és csökken a kültéri fény, úgy fokozatosan növelje a fényértéket a világítási körökben.
  • Az egyre több helyen kapható okosizzókat akár telefonról is működtethetjük. A hagyományos lámpákra helyezett jeladó segítségével a direktbe kötött lámpákat helyi kapcsoló nélkül is üzemeltethetjük.
  • Divatosak a puha fényt adó, műtermi vakukat imitáló állólámpák.
  • Általános világításnak a csillár vagy ufó lámpa helyett a mennyezetre tervezhetünk különleges alakú, dimmelhető álmennyezetet vagy világító fóliát, tehetünk sínes lámpákat szpotokkal, illetve vonalmenti, süllyesztett lámpákat is elhelyezhetünk szpotokkal kombinálva.
  • Az izzók folyamatos fejlődésen mennek keresztül. Nem csak hogy a formáik, színük, felületeik válnak egyre izgalmasabbá, hanem már az izzószálak is szavakat formálhatnak. Sőt, a fényforrások újrahasznosított anyagokból is készülhetnek!

Kellemes olvasgatást kívánunk! 🙂

Hangulatos világítás

Szakértő: Hujber-Nagy Aletta, belsőépítész és környezettervező művész

Ha tetszett a fürdőszoba bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához ITT, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess.

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre ITT, illetve ha az online vagy személyes tanácsadás érdekelne, akkor nézz körül ITT.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban