Blog

Publikáció: szakértés az amiotthonunk magazin 2021. szeptemberi számában – Színes falak

Az A mi Otthonunk magazin 2021. szeptemberi számában megjelent 5 oldalas Fókusz rovatom témája: színes falak.

A rovatban szó esik a lécezett felületekről, melyek képkeret szerű és párhuzamosan sorolt elhelyezéssel is divatosak. A 3D falak egyszínűre festésére, illetve a 2D falak mintásra festésére is láthatunk példákat. Mutatok még divatos tapétákat, mennyezeteket, stílusokat, színharmóniákat, intelligens felületeket, saját kézzel kivitelezhető praktikákat is. A TOP 5 TREND-ben pedig szó esik a dekorációs falfestési technikákról, a sötét mennyezetekről, a trendi tapétákról, és a lábazat nélküli vagy éppen a magas lábazattal ellátott otthonokról.

TOP 5 TREND

  • A dekorációs falfestési technikák lehetővé teszik fürdőszobákban is a fugamentes, folytonos felületet, és ezek a felületek akár mintázottak is lehetnek, így lehet például márványmintás fürdőnk olcsóbban!
  • A mennyezetnek nem kell feltétlenül világosabbnak lenni a többi felületnél, sőt, egyszínűnek sem kell lennie. Nyugodtan kijelölhetünk zónákat a plafonon festéssel, tapétával, vagy falburkoló elemekkel.
  • A tapéták tekintetében divatosak a nagy motívumokat ábrázoló posztertapéták, illetve a geometrikus és növényi mintázatú hagyományos tapéták is. A csíkmintát idén a lécezett felületek biztosítják, nem a festés vagy a tpéta!
  • Ügyes kivitelezés során létrejöhet sokak álma, a lábazat nélküli otthon. Ez esetben csak precíz iparosokra van szükség, akik a padlót és falat olyan minőségben készítik el, hogy azok találkozása ne hagyjon kívánnivalót maga után.
  • Ezzel ellentétes trend a magas, elütő színű vagy éppenséggel pont falszínre festett lábazat. A hab a tortán, amikor az ajtó, de még a bútor is ugyanabban a színben tündököl, mint a lábazat. Természetesen ilyenkor szükség van egy kontrasztos színre, hogy ne váljon kétdimenzióssá a tér!

Kellemes olvasgatást! 🙂

Színes falak

Szakértő: Hujber-Nagy Aletta, belsőépítész és környezettervező művész

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához ITT, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess.

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre ITT, illetve ha az online vagy személyes tanácsadás érdekelne, akkor nézz körül ITT.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban