Blog

Publikáció: szakértés az amiotthonunk magazin 2021. július-augusztusi számában – Otthon a tetőtérben – minden lehetséges!

Az A mi Otthonunk magazin 2021. július-augusztusi számában megjelent 5 oldalas Fókusz rovatom témája: otthon a tetőtérben – minden lehetséges!

Úgy alakult, hogy 2020 és 2021 az “otthonülés évei” lettek. A múlt évtől kezdve a saját, otthoni környezetünk felértékelődött, és a megnyugtató, pihentető, környezettudatos irányzatok lettek a népszerűbbek. És mi sem lenne otthonosabb, mint egy tetőtéti otthon a szabálytalan alakú tereivel, kuckósságával, esetenként látszó gerendáival és a tetőablakokon át beáradó napsugárral? Bár a tervezés szempontjából vitathatatlanul kihívást jelent, de a végeredmény annál különlegesebb és izgalmasabb lehet, ha tetőtérről van szó!

A kihívást jelentő, ámde annál több különleges megoldási lehetőséget rejtő tetőterek kerültek ebben a lapszámban terítékre. Érdekes megoldásként említem az ágy mellé függesztett bölcsőt, a többfunkciós hálókat, a terasszá nyitható tetőtéri ablakot és egyéb különleges nyílászárókat, a függőleges és ferde síkok színezési, mintázási lehetőségeit, az aszimmetrikus tükröket, a konyhai felsőszekrények elhagyását, és végül a lépcsőkről, tetőtéri gyerekszobákról is láthattok képeket.

TOP 5 TREND

  • A konyhákban trendi a felső szekrények elhagyása, ami abszolút kedvező a ferde falak alá tervezett helyiségekben.
  • Az aszimmetrikusan elhelyezett dekor különösen jól mutat a lecsapott sarkú falakon.
  • A lépcsőfordulókba tervezett ülőfülke, leülő, babzsák, kucorgó hangulatos elem, amennyiben a tér rendelkezik nyílászáróval.
  • A színes és mintás felületek mértékkel alkalmazva nagyszerűen feldobják a tetőtereket, de lehetőleg ne a ferde falakra kerüljenek, mert az nagyon összenyomja a teret.
  • A ferde falakat leginkább a gyerekszobákban érdemes díszíteni, ott is inkább girlanddal, fényfüzérrel, zászlósorral.

Kellemes olvasgatást kívánunk! 🙂

Otthon a tetőtérben – minden lehetséges!

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban