Blog

Publikáció: szakértés az amiotthonunk magazin 2021. májusi számában – Megújuló konyhánk

Az A mi Otthonunk magazin 2021. májusi számában megjelent 5 oldalas Fókusz rovatom témája: megújuló konyhánk.

A pandémia kellős közepén készült a stílusos konyhákról készült cikkem, amikor kiemelten fontos volt ez a helyiség, hiszen az éttermek és egyéb közösségi helyek helyett itt tudtunk szűk körben összejönni barátainkkal, szeretteinkkel.
A rovatban szó esik a nyitott és zárt konyha megoldásokról, a kortárs színes, vagy a stílusos régimódi konyhákról, a lécezésről, konyhapult anyagokról és egyéb trendi anyagokról, az elszívókról, cseppfalakról, ledekről és végül helytakarékos megoldásokról és apróságokról.

TOP 5 TREND

  • Az elszívók két irányzata szerint a készülékek vagy ékszereivé válnak a konyháknak, vagy pont hogy felsőszekrénybe, pultba integráltak, azaz rejtettek, légtechnikával rendelkező lakásokból végső soron pedig akár ki is maradhatnak.
  • A pultok anyaga egyre több esetben természetes fa, emellett a nagytáblás kerámiaburkolatok is terjedőben vannak, illetve a fém is megjelenhet. Paramétereiket tekintve a kimondottan magas pultok – és mosogatók – is jellemzőek az átlagos, 36 mm körüli pultvastagság mellett.
  • A kő, a márvány, a fa, a beton, a feketére festett fém, és az egyszínű fehér vagy színes felületek jellemzőek a konyhai terekben. A gépek színe jellemzően ezüst, fekete vagy fehér, de vidékies hangulatú otthonokban a szabadonálló készülékek színesek is lehetnek.
  • A cseppfal lehet vízálló festésű, csempével burkolt, nagytáblás kerámiaburkolat, felületkezelt lambéria vagy vízálló tapéta. A bútorok modulárisak, többfunkciósak, szobaszerűek, kényelmesek.
  • A megfelelően tervezett, LED technológiájú, szoba hatást adó általános és a praktikus helyi fény, és szekrények belsejébe, fiókokba, lábazatba vagy pult alá tervezett fények is alapfelszereltségnek számítanak manapság.

Kellemes olvasgatást! 🙂

Megújuló konyhánk

Szakértő: Hujber-Nagy Aletta, belsőépítész és környezettervező művész

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához ITT, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess.

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre ITT, illetve ha az online vagy személyes tanácsadás érdekelne, akkor nézz körül ITT.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban