Blog

Ikerházfél homlokzati színtervezése, külső dizájnfrissítése

Egy nagyon kedves régi ügyfelem keresett meg azzal, hogy a ház belsejének dizájnfrissítése után úgy érzi, itt az idő, hogy a 80-as években épült ikerházfél homlokzati színtervezése is megtörténjen.
A kérése az volt, mivel hosszútávú és nagy beruházásról van szó, így legyen a ház külseje viszonylag semleges és időtálló, de azért a mai korból csempésszünk bele valami izgalmasat.
Így történt, hogy a házról eddig hiányzó korlátokat perforált lemezből álmodtuk meg, de a színek szempontjából maradtunk a szürke-fehér színkombinációnál. Annál is inkább, mert az ablakokat eddigre már lecserélték, és fehér és középszürke színt kaptak.

KIINDULÓ ÁLLAPOT

A ház lábazati vakolata és vakolata több helyen felázás miatt pergett, itt-ott már el is színeződött vagy épp belejavítottak utólagos munkák alkalmával. A legrosszabb állapotban a ház oldalkert felőli homlokzata volt, de az utcafronti erkélylemeze is állandó problémát jelentett, főleg beázás miatt.

KÖZBENSŐ ÁLLAPOT

Itt már az a fázis látható, amikor is ötletem nyomán lebontásra került a soha nem használt, de mindig problémát okozó erkélylemez.

Majd kiválasztottuk a lábazat, kerítés és virágvályú színét.

Itt a hátsó homlokzaton található bejárati lépcső leendő korlátjának tartó csavarjai láthatók.

Ezen a képen már megkapta szigetelését a ház.

Itt már a vakolási szakaszba érkeztünk.

Ezeken a fotókon a Locatellinek, Csontos Mónika és jómagam által tervezett Crazy chicken mintája látható.

VÉGEREDMÉNY

A vöröses tető és vöröses viacolor közé fehér vakolat ékelődött antracit ereszdeszkázattal és csatornarendszerrel, valamint középszürke lábazattal, kerítéssel és virágvályúval.
Javaslatomra a bejárati ajtó melletti biztonsági rács is egyszerűbb, modernebb formát öltött, és szép új kültéri lámpák világítják meg a falakat ezentúl.
A ház oldalán lefutó gázvezeték fehérre festett perforált lemezzel lett eltakarva, ami szükség esetén eltávolítható.
A hátsó bejárati lépcsőhöz és az utcai homlokzat emeleti ajtajához antracit perforált lemez korlát került.

Fotók: Hujber-Nagy Aletta, belsőépítész és környezettervező művész

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához ITT, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess.

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre ITT, illetve ha az online vagy személyes tanácsadás érdekelne, akkor nézz körül ITT.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban