Blog

Publikáció: szakértés az amiotthonunk magazin 2021. februári számában – Lakásszépítés kreatívan

Az A mi Otthonunk magazin 2021. februári számában megjelent 5 oldalas Fókusz rovatom témája: lakásszépítés kreatívan.

A DIY lakásszépítés, a bútorok öregítése vagy éppen fiatalítása, életre keltése, a különböző egyéb felületek újragondolása, a tévedhetetlen fehér szín választása, a padlócsempék átfestése és stencilezése, az egyedi tárgyak házilagos gyártása… mind-mind témái ennek a lapszámnak.

TOP 5 TREND

  • A lemosható falfestékek mellett még mindig hódítanak a különböző színű krétatábla- és mágnesfestékek. Ez utóbbiak kerülhetnek teljes falfelületre, vagy képkeret által behatárolt területre.
  • A csempe és fapadló lefestése sem okozhat már gondot. Számtalan gyártó terméke eredményez hosszútávú megoldást ezeken a felületeken. A fugát is felfrissíthetjük, ha a csempe alapvetően tetszik, de ha sem a színe, sem a mérete nem megfelelő a padlóburkolatainknak, akkor az egyszínűre festés javasolt, amire utána stenciles technikával hordhatjuk fel a festéket, így egy teljesen új látványt, stílust, hangulatot kapunk.
  • Trendinek számít, ha a padló lefestése után nem állunk meg a falon sem, és egy bizonyos magasságig lefestjük a választott színnek a bútorokat, dekorokat és fali kiegészítőket is.
  • Ha unalmasnak találjuk a sima falfelületet, akkor lécekből kialakíthatunk modern 3dimenziós látványvilágot, vagy éppenséggel klasszikus falpanel hatást is. Miután ezek a felületek egyszínű festést kapnak, teljesen új életre kelnek.
  • Bizonyos festékekkel most már a vizes helyiségek hidegburkolatait is kiválthatjuk. Ezek kerülhetnek konyhai cseppfalra, de akár zuhanyba is.

Kellemes olvasgatást kívánok! 🙂

Lakásszépítés kreatívan

Szakértő: Hujber-Nagy Aletta, belsőépítész és környezettervező művész

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához ITT, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess.

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre ITT, illetve ha az online vagy személyes tanácsadás érdekelne, akkor nézz körül ITT.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban