Blog

DRINK STATION – dizájner italbolt az Etele Plázában – LÁTVÁNYTERVEK

A belsőépítészeti terveim alapján készült DRINK STATION, a dizájner italbolt az Etele Plázában 2022-ben a Szakboltok kategóriájának 1. helyezettje!

Nagyon különleges megbízást kaptam régi kedves ügyfeleimtől.
Korábban már sikerült széppé varázsolni az otthonukat, így nem gondolkodtak azon, hogy kire bízzák az Etele Plázában nemsokára nyíló dizájner ital üzletüket, a DRINK STATION-t, ahol különleges söröket, borokat és viszkiket lehet majd kapni.
Bár plázás élményem korábban még nem volt, de jól esett a bizalom, és átrágva magamat több tucat oldalnyi nagyon komoly előíráson, végül sikerült olyan üzletet terveznem, amely minden előírásnak megfelel, és az ügyfeleknek is kedvére való.
Az üzlet azóta elkészült. Az általam készített fotókat a DRINK STATION üzletről ITT találjátok.

INSPIRÁCIÓS KÉPEK

Az üzlet tervezéséhez kaptam pár inspirációs képet indusztriális stílusban (majd párat én is hozzácsaptam), így pillanatok alatt körvonalazódott számomra az irány: a helyiségben betonpadló lesz, továbbá fekete falak, krétarajzok, fekete vasszerkezetű állványokon fém-fa kombinációjú polcok, fehér 20×20-as csempe fekete fugával, látszó gépészet, és sok-sok söröshordó.
A blogbejegyzés következő 3 képe szolgáltatta az alapot a tervezéshez. Utánuk láthatjátok az üzletet fekete-fehérben, alaprajzi szinten, majd a bejegyzés végén találjátok a látványterveket!

ALAPRAJZ

A tér alig több, mint 40 négyzetméter, és ebben benne van egy aprócska mosdó és egy kis tároló is.
Ez utóbbiban fogják tartani a pénztárosok a személyes holmijaikat, és pár rekesz plusz sör lesz még benne, ha túl gyorsan fogyna az a készlet, ami az üzletben található.
A tároló ajtaja korábban az eladótérből nyílt, de szerencsére engedélyt kaptam az áthelyezésére, így jóval több polcot tudtam betervezni.
Az eladótér elkeskenyedő részében lesz a pult a pénztárgéppel, és erre az eladók mögötti, védettebb polcra kerülhetnek a drágább italok.
A pult közepén az akciós termékek lesznek, melyek így jól láthatóvá válnak.
Igazából már az előtt észre lehet venni az akciós termékeket, mielőtt az üzletbe lép az ember.
E mögött a sziget mögött két fő számára leülési lehetőséget biztosítottam. Ha valaki esetleg itt jönne rá, hogy nincs kedve cipekedni, és az itt vásárolt 2-3 üveg mellé még pár rekeszt otthonra is rendelne, akkor itt egyszerre pihenhet és rendelhet.
Az üzlet bal oldalán lesz egy nagy méretű hűtő, így aki nem bírja ki hazáig, már útközben hazafelé hideg sört kortyolgathat.
Illetve, a tér jobb oldalán lesz még egy krétafal, ami előtt fotózkodva az elkészült képeket instára, facebookra feltöltve nyereményjátékra tudunk nevezni.
Az egész helyiséget söröshordókból készített lámpák fogják megvilágítani, és a plázákban kötelező légtechnikai csöveket, kivezetéseket is söröhordók fogják magukba foglalni.
A falakat pedig világhírű rockzenekarok dedikált relikviái díszitik majd.

LÁTVÁNYTERVEK

Látványtervek: Hujber-Nagy Aletta, belsőépítész és környezettervező művész.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához ITT, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess.

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre ITT, illetve ha az online vagy személyes tanácsadás érdekelne, akkor nézz körül ITT.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban