Blog

Publikáció: szakértés az amiotthonunk magazin 2020. április-májusi számában – Padlóburkolatok

Az A mi Otthonunk magazin 2020. április-májusi számában megjelent 5 oldalas Fókusz rovatom témája a padlóburkolatok.

Az összeállításból kiderül, hogy melyek a divatos lerakási minták, a melegburkolatok esetében, szó esik a fugamentes és minimál fugás burkolatokról, azaz a beton- és műgyantahasználatról.
Írok még a természetes hidegburkolatokról is, mint például a márvány, a kő és a tégla, illetve említést teszek még a mintázott padlókról, a házilag készített és festett burkolatokról.
És természetesen nem maradt ki ezúttal sem a rovatból a TOP 5 trend sem.

TOP 5 TREND

  • A melegburkolat hidegburkolattal kombinálva komoly szakmai kihívást jelent, de amennyiben sikerül ügyesen megtervezni és gondosan kivitelezni a padlóburkolatot, az egyes burkolatfajták igényes, precíz találkozását, abban az esetben végeredmény pazar lesz.
  • A fehér csempeburkolat sarkán fekete négyzetekkel újra reneszánszát éli, illetve a terazzo is újra hódító útjára indult.
  • Lábazatnak klasszikus vagy minimalista, de főként magas lábazatot érdemes tenni. Amennyiben pedig falpanelben gondolkodunk, úgy egy csapásra a fal védelme is megoldódik. A lábazat nélküli padlóburkolás komoly szakmai kihívást jelent, de pillanatnyilag igen divatosnak számít.
  • A homogén padlók javítása nem könnyű, de ha a hibás, sérült felület kiegészítése szándékosan elütő, esetleges, abban az esetben jobb vizuális eredményt érhetünk el, mintha az eredeti állapotot próbálnánk meg visszaállítani.
  • A márványminta elboríthatja a padlót, a bútorokat, az elszívót, de még a falakat is. Ügyes tervezéssel „mértéktelenül” alkalmazva is elegáns, kortárs összhatás jön létre.

Kellemes olvasgatást! 🙂

PADLÓBURKOLATOK

Szakértő: Hujber-Nagy Aletta, belsőépítész és környezettervező művész.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a hna design Facebook táborához ITT, hogy minden új cikkünkről és munkánkról értesülhess.

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre ITT, illetve ha az online vagy személyes tanácsadás érdekelne, akkor nézz körül ITT.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban