Blog

Izgalmas fémlépcső egy hangulatos házikóban

Időnként kapunk olyan megkeresést, amikor csak lépcsőt kell tervezzünk. A bejegyzésben egy ilyen feladatot mutatunk meg képekben és terveken.
Megrendelőink lakása nagyon otthonos és egyedi, így alaposan át kellett gondolni, hogy mi is kerüljön a térbe, de végül remekül sikerült az együttműködés, és a mi terveinkhez a család is hozzátette a saját játékos ötletét, aminek a végeredménye egy szuper jópofa és kényelmes lépcső, illetve emeleti előtér lett.

HANGULATOS KÉPEK A HELYSZÍNRŐL ÉS A TERVEZENDŐ TERÜLETRŐL

LÁTVÁNYTERVEK

Mint láthatjátok, a házikóban rusztikus és népies elemek keverednek, de nem mentes az indusztriális tárgyaktól, anyagoktól sem, így a lakókkal abban állapodtunk meg, hogy egy izgalmas fém lépcsőt tervezünk, amely olyan hatást ad majd, mintha az egy modern kovácsműhelyben készült volna.
Az emeletről ekkor még hiányzott az üvegfödém is, ami, miután elkészült, klassz átlátást, egy újabb szuper anyagot, és sok fényt vitt az enteriőrbe.
A korlátra csak javaslatot tettünk, mert hiszen korábban sem volt – tudniillik, a mászókötélen közlekedtek a lakók -, de azt biztosan tudtuk, hogy hajtogatott, légies fémlépcső kerül a térbe, hogy a lépcsőházi ablakon beözönlő fény útját ne nagyon állja az új épületszerkezet. A korlát a terveken faoszlop lett mászókötéllel, hogy rímeljen a korábbi mászókötél „lépcsőre”. Az oszlopok vagy fa színű, vagy fehérre festett fa anyagúak a látványterveken. Ez utóbbi az utolsó látványterven látható.

FOTÓK A VÉGEREDMÉNYRŐL

A lépcsőt a megmaradó, látszó hegesztések és feliratok, valamit az éleket díszítő csíkok igazán egyedivé teszik. A földszinten a korlát végül elmaradt, de az emeletre hihetetlenül jópofa, abakusz korlát került. Kellemes gyönyörködést kívánunk! 🙂

TOVÁBBI HANGULATKÉPEK A HÁZIKÓBÓL

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban