Blog

2021 divatszínei: Transcend, Misty Aqua, Big Cypress – PPG Color

A PPG Colornál minden évben összegyűlik egy több, mint 30 főből álló csapat, hogy meghatározza a következő év divatszínét.
Ez a trendekben járatos csapat még a COVID előtt ült össze, és elemezte ki a légi- és űrtechnológiát, az autóipart, a divatot, az otthoni dekorációt és az elektronikai ipart is, de minden elemzésüket felborította a világjárvány. Úgy érezték, hogy jövőre nem lesz elég egy divatszín. Megszületett hát a végeredmény, mégpedig egy 3 színből álló békés és megnyugtató színpaletta. Ez a három szín elvileg segíthet nekünk szembenézni az ismeretlennel, és a palettát ügyesen használva otthonosabbá teheti a pillanatnyilag szociálisan távolságtartó világunkat, szinte átölelve azt.
A 3 színből álló paletta úgy lett megtervezve, hogy a márka a 60-30-10-es szabályát hívta életre, magyarul egy szoba 60%-ban legyen dekorálva vagy festve egy domináns színnel, 30%-ban egy másodlagos színnel, és 10%-ban egy hangsúlyos színnel. Ez a természetes és reményteli színpaletta megjeleníti mindazt, amire vágyakozunk több évtizednyi túlstimulálás és túlfogyasztás után: az egyszerűséget és a nyugalmat. Mindhárom szín célja az, hogy biztosítsa a biztonság érzését az otthonainkon belül. Segít rugalmasnak lennünk, mialatt a jelenlegi kiszámíthatatlanság törékennyé tesz bennünket.

Lássuk is a BE WELL színpalettát, melyeket az otthon, a természet és a pihentető nyugalom hívószavak ihlettek! 🙂

TRANSCEND (PPG1079-4)

MISTY AQUA (PPG1147-3)

BIG CYPRESS (PPG1062-5)

A három kiválasztott szín ezekkel a festékszínekel alkot harmóniát:

Ezt a 3 színt a természet inspirálta:

Végül néhány enteriőrfotó inspiráció gyanánt:

Források: 1,2,3

 

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban