Blog

Othonosan nagyvonalú családi ház belsőépítészete

Egy építész ismerősünk ügyfelei kerestek fel minket azzal, hogy tervezzük meg frissen épülő családi házuk belső dizájnját. A kérés az volt, hogy naprakész, elegáns, modern, de mégis otthonos és visszafogott legyen az enteriőr, és lehetőleg tartalmazzon pár izgalmas belsőépítészeti elemet is a terv. A tervezési folyamat teljes egyetértésben zajlott és kevés változtatásra volt szükség menet közben. A gördülékeny munka eredményeként született látványtervek láthatóak a bejegyzésben.

FÖLDSZINTI ALAPRAJZ

A földszint egy előteret, egy egyterű nappali-étkező-konyhát, egy kazánházat, egy vendég mosdót, egy szülői hálószobát, egy szülői fürdőt és egy szülői gardróbot tartalmaz. A földszintről egy hiperszép, légies, sodronyos korláttal rendelkező lépcső vezet fel az emeletre. A házhoz két dupla garázs is tartozik. Ezeket és a kazánházat nem kellett megtervezzük, de örömmel láttuk, hogy a terveink elkészülte után a kazánház padlótól plafonig érő magasfényő, nagy méretű csempével lett kiburkolva a következetes igényesség jegyében. 🙂

EMELETI ALAPRAJZ

Az emeleti közlekedőből a család két különböző nemű gyermekének a szobája nyílik, melyek között egy közös fürdőszoba kapott helyet. A fiatalok közül a lány már kamasz, a fiú pedig fiatal felnőtt, így a szobáikat hosszútávú dizájn szerint kellett megtervezni, hogy elköltözés után is bármikor szívesen hazamenjenek majd vendégeskedni.

ELŐSZOBA

Az előszobában nyitott és zárt szekrények is vannak, illetve egy teljesen nyitott „vállfázható” rúd is helyet kapott egy paddal, melyet a pad alatti világítás tesz lebegőssé.

NAPPALI-ÉTKEZŐ-LÉPCSŐ

A nappali és étkező központi terének padlóját 120×120 cm-es neolith lapok fedik, amelyek megadják az alapot az elegáns, modern életérzésnek. A bútorozás szellős, minden funkció könnyűszerrel körüljárható, az egyes funkciók és a közlekedők is praktikus és izgalmas lámpákat és vonalmenti fénytesteket kaptak. A tv a faltól ellebegtetett, hátulról megvilágított. A térben még egy izgalmas dolgozó rész is helyet kapott. Az enteriőrt egy különleges, élvilágítással rendelkező lépcső koronázza meg.

KONYHA

A konyha tágas, kényelmes és praktikus. Minden megtalálható benne, ami egy háziasszony életét megkönnyítheti. A konyha volt talán az egyetlen olyan tér, ahol komolyabb változásokat alkalmaztunk az eredeti tervekhez képest. Berendezés szempontjából meghatározó volt a hatalmas sarokablak, a teraszajtó, az étkező felé a hatalmas nyitott fal, így csak egy magasan bútorozható fal maradt, ahol is korábban egy hosszúkás kamra volt egy ajtóval. Az eredeti elrendezést, úgy alakítottuk át, hogy eltüntettük a kamrát, illetve középen egy szigetet hoztunk étre, amelyhez reggelizőrész is csatlakozik, mely a fölé lógatott korong lámpákkal a konyha meghatározó eleme lett.

VENDÉG WC

A vendég mosdó pici, de kényelmes. A wc feleti szekrény szinte bekeretezi az ablakot.

SZÜLŐI HÁLÓSZOBA

A szülői hálót mennyezetről belógatott korong lámpák ékesítik, a falat tapéta díszíti, és könyvek is helyet kaptak a szobában.

SZÜLŐI FÜRDŐSZOBA

A szülői fürdő a hálószobára rímelő, közepes sötétségű helyiség, élfényekkel, üvegpolcokkal, kőhatású csempével és izgalmas dekorcsempével a falon.

SZÜLŐI GARDRÓB

A szülői gardrób kellemesen tágas és fényes.

EMELETI KÖZLEKEDŐ

A sodronyos lépcső az emeleten üvegkorlátban folytatódik, így a beözönlő fény kedvére járhatja át a tereket.

FIÚ SZOBA

A fiatal felnőtt srác szobája szürkére hangolt, és egy ütős tapéta teszi izgalmassá. A sarokablak alatt ücsörgő található. Az ággyal szemközti szekrénybe tv-t integráltunk.

LÁNY SZOBA

A tinédzser lány szobáját korall szín teszi csajossá. A sminkasztal ablak alatti ücsörgőben folytatódik.

GYEREKFÜRDŐ

A fiatalok fürdője világosabbra hangolt, de szintén kőhatású, élfényekkel díszített és izgalmas dekorcsempét tartalmaz.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban