Blog

2020 divatszíne a Hajnali Ölelés – DULUX

A Dulux festékmárka gyártója, az AkzoNobel immár 17. éve dolgozza ki az adott évre jellemző új színpalettákat, trendeket és jelöli ki az év színét. A nemzetközi szakemberekből álló dizájner és színszakértő csapat választása idén a “Hajnali Ölelés” elnevezésű nyugodt, könnyed színárnyalatra esett.

A designer szakma nemzetközi képviselőinek közös gondolkodása során kutatásuk arra jutott, hogy a robotizáció, a mesterséges intelligencia és a technológia rohamos fejlődésének korában elsősorban az emberi érintést keressük, a hétköznapi életünk szépségeire koncentrálunk. Az emberi minőséget helyezzük tehát a középpontba – azt, ahogy az életünk értelmét keressük, hogy büszkék vagyunk a múltunkra, kreatívak és játékosak vagyunk, törődünk magunkkal és a körülöttünk élőkkel, az otthonunkkal, a lakókörnyezetünkkel.

Ezeket az érzéseket, trendeket fordították le négy gyönyörű színpalettára, melynek mindegyikében közös pont a Hajnali Ölelés.

1. TÖRŐDÉS TERE

Tér a jólétnek, kedvességnek, empátiának és pozitív kapcsolódásoknak.

Ez a puha, könnyed paletta tökéletesen használható olyan terek létrehozására, melyek a fontos kapcsolatokról szólnak: a kapcsolatokról önmagunkkal  szeretteinkkel, a természettel, otthonunkkal, valamint épített környezetünkkel. A kedves, semleges árnyalatokból álló letisztult mix (beleértve a Hajnali Ölelést) a ködös tavaszi reggel lenyomata, amelyben a hajnali színek egymásba folynak. Az egyszerű vonalak használatával, és békés stílusával ez a paletta a fény és tér érzetét kelti. Világos fa és szarvasbőr árnyalatokat használhatunk a selyem- és gyapjútónusok mellett, hogy melegséget vigyünk a kortárs megjelenésbe, míg ezüst-, arany-, réz- és gyöngytónusainkkal az értékes, elemi erőt tudjuk kifejezni. Növényekkel és növényi mintázatokkal könnyedén behozhatjuk a természetet, amely a jólét érzését kelti majd.

2. A JÁTÉK TERE

Tér a kiszabaduláshoz, érzékeink stimulálására, vidámságra és örömre.

Ez a paletta transzformatív energiákat hoz magával otthonunkba, lehetővé teszi számunkra, hogy nyitottan és befogadóan álljunk a játékos élményekhez. Hangulata fiatalos és életteli, modern és zavartalan. A palettát a ragyogó nyári horizont inspirálta, a Hajnali Öleléshez hasonló puha tónusokat ötvözi merészebb színekkel, mint a korall és kénsárga, melyek szokatlan vibrálással egészítik ki az összhatást. A játékos otthon könnyed és fényes, geometrikus mintákat és sokféle anyagot tartalmaz, mint a redők, hajtások, feltűnő kiegészítők. Egy olyan környezet, mely minden érzéket stimulál és lakóit élvezettel tölti el.

3. AZ ELMÉLYÜLT GONDOLKODÁS TERE

Tér a gyönyörnek és csodálkozásnak, a meditációnak, a jelentőségteljességnek és a perspektívának.

Az emberek mindig keresik a helyet, ahol teret kap a csend és elmélkedés, a gyönyör és csodálkozás. A helyet, ahol nyugalomban lehetünk, zavartalanul, ahol a céljainkra és értékeinkre fókuszálhatunk. Egy ilyen otthon letisztult és minimalista – de nagyon emberi, megnyugtató és kényelmes, szinte monostori meghittség járja át. A finoman árnyalt, ropogós szürke paletta felébreszti otthonunkban a hideg téli napok tiszta horizontját, a Hajnali Öleléssel a szívében. A világos vonalak és funkcionális formák kiegészítik az elemi és tapintható anyagokat, mint a természetes fa, bőr és vászon, éppen úgy, ahogyan a finomra csiszolt beton lágy fénye. A hangsúly az időtlen minőségen van, mely csak javul az évek múlásával. Ez a paletta a luxus életvitel legtisztább formáját nyújtja.

4.  A KREATIVITÁS TERE

Tér a kíváncsiságnak, a felfedezésnek, az önkifejezésnek és mesélésnek.

Egy kreatív otthonban könnyedén ki tudjuk alakítani saját narratívánkat. Olyan történeteket mesélünk, melyekben egyesül a régi és az új, és a múlt a jelenben általunk teljesedik ki. Egy ilyen otthonban belemerülhetünk kíváncsiságunkba, két kezünk munkájával alkotóvá válhatunk, és ünnepelhetjük a tökéletlenség tökéletességét. A kreativitás paletta gazdag és telített, a meleg őszi napsugár színei ihlették, telis-tele van intenzív tónusokkal, mint az erdőzöld és földes okker, valamint halványabb, köztes árnyalatok is megtalálhatók benne, mint a Hajnali Ölelés. Egy ilyen otthonban a hagyományos, régi anyagok vannak jelen, mint a fa, bőr és kerámia, de modern értelmezésben: virágos, festett anyagok, mintás pamut és kézzel kötött kiegészítők. A tapintható textúrák segítenek a hangulatos, légies és eklektikus terek létrehozásában.

Forrás: DULUX

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban