Blog

Belvárosi otthon pirossal és retró hangulattal fűszerezve

A tavalyi évben egy kedves pár keresett meg egy belvárosi lakás átépítésével és teljes felújításával kapcsolatban. A költségvetés szerény volt, így természetesen fontos szemponttá vált az értékmentés, és e mellett az olcsóbb, de jó minőségű alapanyagok, bútorok és dekorációk felkutatása.
A mérések után kiderült, hogy a szomszéd lakás konyhafülkéje betüremkedik a lakás néhai fürdője és mosdói közé, de ettől függetlenül sikerült hasznosan kitölteni a rendelkezésre álló alapterületet. A tervezés során több elrendezés is szóba került, mind a helyiségek, mind a bútorozás tekintetében, de végül ez a verzió nyerte el a család tetszését, mert a falak olyan vékonyak, hogy a szomszédoktól szekrényekkel kellett „elszigetelni” a lakást, illetve lakáson belül is – ahol lehetett – szekrénnyel növeltük meg az egyes falvastagságokat, mert a helyiségek között is nagyon terjednek a hangok. Ezen okból kerültek a fürdőszoba szaniterei is a szomszéd lakással határos oldalfalra, így ez a zajforrás is kevésbé zavaró a kisgyermek számára.
Az új alaprajzon a gardrób és a fürdő helyet cserélt. Természetesen a fürdőbe bekerült 2 beépített szekrény a bejárati ajtóhoz közel, hogy a kabátok és cipők továbbra is közel lehessenek a bejárathoz, illetve a hálószoba méretét csökkentettük le a nagyovonalúbb konyha-étkező-nappali hármasa érdekében.
Amikor az elrendezéssel készen voltunk, már nem volt más dolgunk, mint izgalmassá, hangulatossá tenni a tereket a család igényei szerint, így lett az enteriőr fehér, szürke, fekete és piros sok-sok fával, pici arannyal és retró tárgyakkal kombinálva.

ALAPRAJZI ÁTTERVEZÉS

SZÍNEZETT ALAPRAJZ

LÁTVÁNYTERVEK

NAPPALI-ÉTKEZŐ-KONYHA

HÁLÓSZOBA

FÜRDŐSZOBA

NŐI WC

FÉRFI WC

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban