Blog

Új olvasógaléria egy meglévő nappali, étkező és konyha terébe – látványtervek

A belsőépítészeti munka egyik izgalmas része, amikor új funkciókat tervezhetünk egy helyiségbe a meglévő funkciók mellé, így amikor egy család azzal keresett meg minket, hogy tervezzünk olvasógalériát a közösségi terükbe, természetesen azonnal igent mondtunk.
A család számára a dupla belmagasságú nappali, étkező, konyha a nagy, fehér falfelületekkel üresnek, sivárnak bizonyult, így a plusz funkcióval együtt az is a feladat része volt, hogy amennyire lehet vizuálisan kicsinyítsünk a méreteken és otthonosabb, kuckósabb, meghittebb életteret hozzunk létre.
A fa- és a kőfurnér burkolat már adottság volt, illetve a konyha és az étkező bútorai is megvoltak. A nappali bútorzata teljesen megújult, és a polcrendszer mögé, valamint a vele szemközti falra tapéta került, így a nagy belmagasságot sikerült kicsit tompítani, illetve a hosszúkás tér egymástól igen távol eső falait egymáshoz közelebb „édesgetni”.
A galériára rengeteg könyvespolc, egy ülőke és egy olvasósarok került, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tájra. A galéria maga fémszerkezetű, fával burkolt, konzolos, az alatta lévő kamra falára támaszkodik, illetve a határoló falakba van bekötve. A galériára lebegő hatású lépcső vezet, a korlát a már meglévő kötővasakra rímel, a korlát tetején a körbefutó élfényt rejtő tölgyfa csík ismétlődik, a teret pedig nagy méretű, különleges csillárok koronázzák meg.
A látványtervekért hálás köszönet Csontos Mónikának (mandaline)!

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban