Blog

Plusz egy gyerekszoba a tetőtérben

Nemrégiben volt egy megkeresésünk, ahol az volt a kérés, hogy a jelenleg még egy szobában lakó különböző nemű gyerkőcök külön szobába kerülhessenek, és ha már lúd, legyen kövér: mivel falakat mozgatunk, bontunk, építünk, akkor kapjon az összes tér új dizájnt is. Ehhez kaptuk inspirációnak az alábbi konyha és nappali fotókat.

 EREDETI ALAPRAJZ

Az eredeti alaprajz nem tette lehetővé, hogy falmozgatás nélkül költözhessen szét a két gyerek, mert a tetőtéri otthon jobb és bal oldala különböző magasságban helyezkedik el. A tágas nappali-étkező-konyhát tartalmazó közösségi tér ugyanis 108 centiméterrel helyezkedik el lejjebb, mint a már egyébként is zsúfolt hálószobákat és mosdókat magában foglaló terület.

BONTANDÓ ÉS ÉPÍTENDŐ FALAK

A terek áttervezésekor igyekeztünk annyi falat megtartani, amennyit csak lehetséges, de még így is jócskán kerültek lebontásra falszakaszok. A legérdekesebb módosítás azonban az volt, hogy a magasabban lévő fürdőszoba étkező terébe történő megnövelésével a régi fürdő megnagyobbodott, és alatta, az étkező terében egy tárolóbútor jöhetett létre a 108 cm-es magasságkülönbségnek köszönhetően.

BERENDEZETT ALAPRAJZ

A berendezett alaprajz mutatja az általunk tervezett, végső elrendezést, bútorozást, megvilágítást. Az üres terület a lépcsőház, melyhez nem kellett nyúlnunk.
Tervezéskor nemcsak a szobák számát kellett eggyel megnövelni, hanem ügyelnünk kellett arra is, hogy a teljesen új gépészethez (levegő-levegő hőszivattyú) és az ahhoz szükséges berendezésekhez is igazodjanak a terek, padlósíkok és betervezett tereptárgyak is.
A terek áttervezése mellett pedig az új dizájnhoz természetesen új lépcsőt is terveztünk!

LÁTVÁNYTERVEK

Nappali-étkező-konyha tér

A nappalit a konyhától és konyhaszigettől egy pengefallal választottuk le. Erre a pengefalra került a tv és a hangtechnika. A nappali és étkező területét falburkolat jelöli ki, a lépcsőt pedig élfények világítják meg. Az étkező mögötti, nappali melletti zónába egy kényelmes dolgozó került a mélynyomó ládával. Az étkezőasztal mögött található a már említett „fürdőszoba alatti” szekrény, ahol a pianino és az osztó-gyűjtő rejtőzik. A pianino a látványterveken a hatásfokozás miatt került ki a szekrénykéből. 🙂

Konyha és kilátás a konyhából

A konyha területe kicsi és a mennyezeti adottságok sem az igaziak, így direkt rájátszva a hátrányos tulajdonságokra, „bedobozoltuk” és színekkel határoltuk az egyes részeket. A plusz fények és a tükör cseppfal mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a tér mégse tűnjön szűkösnek. A konyhasziget területén  kényelmes előkészítő és reggeliző felület alakult ki a félmagas székeknek köszönhetően.

A lépcsőfokok alatti rések és élfények lebegő hatást kölcsönöznek a lépcsőfokoknak.

Közlekedő

A közlekedő 1 méter magasságig mosható falfestést kap, amelyet egy led világítással ellátott profil választ el a felette lévő falszakasztól. A mosható falfestés alatt egy darabon mágnesfesték is van, így a család a számukra kedves rajzokat és üzeneteket itt tudja elhelyezni.

Szülői hálószoba

A szülői hálószoba egybenyitásra került a gardróbbal. A körüljárható gardrób és a gardrób területén elhelyezett tükrök és fények tágítják a teret, a háló funkciót pedig egy tapéta sáv jelöli ki és teszi karakteressé. Az ajtó mellett húzódzkodó járul hozzá a napi testmozgáshoz. A tetőtéri ferde fal alatt végig polcok húzódnak, az ágy két oldalán polcokba rejtett világítással és USB töltőkkel kiegészülve.

Szülői fürdőszoba

A szülői fürdő végére került a mosókonyha egy mosógéppel a tetején a szárítóéppel. Mellette a ferde fal alatt az arany és metál antracit csempével burkolt zuhanyzó található. A fürdőszoba első része pedig egy kényelmes „L” alakú mosdóval és egy rejtőzködő wc-vel egészül ki. A wc melletti szekrény rejti a gépészetet.

Gyerekfürdő

A gyerekfürdő a család kérésére ugyanolyan burkolatot kapott, mint a szülői fürdő, mert a kádat a gyerekeken kívül a ház ura is sokat használja majd. A pirinyó helyiséget igyekeztünk maximálisan kihasználni, és minden fontos funkciót kényelmesen elhelyezni benne. A teret tükör tágítja, a zuhanyfej pedig a kád peremébe van integrálva.

Lányka szoba

A lányka szobába sok kedves színt és egy baldachint kellett csempésszünk. A színeket a csíkos szőnyeg inspirálta. A nehéz bútorozhatóság miatt falra függesztett polcok kerültek betervezésre.

Kisfiú szoba

A kisfiú szobájába a kék és zöld szín kellett domináljon, melyet megnt csak a szőnyeg insiprált. A szoba szintén aprócska, így hasonló megoldásokkal kellett éljünk, mint a lányka szobában.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban