Blog

Velencei Biennálé 2018

Aki régóta követi a blogot, már olvashatott pár cikket nálunk a Velencei Építészeti Biennáléról, 2012-ben ugyanis Pepével kilátogattunk együtt erre a fantasztikusan színes és mozgalmas kiállításra. A kiállítás egy hatalmas területen elhelyezkedő épületegyüttesből áll, ahol a világ számtalan nemzetének található egy-egy saját pavilonja, s ezekben 2 évente mindig más és más témával rukkolnak elő az egyes országok. Legyen az dizájn jellegű, tér- vagy környezettervezéssel kapcsolatos, makett vagy bármilyen más építmény, performansz vagy installáció…
Hat éve volt például egy épület, amely rezgett, volt egy másik, ami interaktív QR kódokkal volt „kitapétázva”, most pedig volt egy épület, ahol a tenger moraját fordították le zenére, és ezt a zenét hallgatthattuk fél órán át, míg Lettivel a telefonunkat töltöttük az egyik konektorból, hogy mindent, amit csak lehet lefotózhassunk magunknak és nektek a nap hátralévő részében.
A most következő 130 kép ömlesztve mutatja be azt a napunkat, amely közvetlenül az árvíz levonulása utáni napon készült a Velencébe érkezésünktől az onnan történő elindulásunkig. Letti rettentő jól bírta a strapát és az iramot (még unikornist is talált magának az egyik kapun), tehát azoknak sem kell elszomorodni, akik gyerekkel vágnának neki ennek a remek programnak, mert biztosan nem fognak unatkozni a srácok sem. Lehet, hogy az Arsenale területe nektek sem fog beleférni, mint most nekünk, de így is bőven kaptok majd inspirációt, higgyétek el, és lesz mivel szórakozzanak a gyerekek is!
Pörgessétek hát végig ezt a képsorozatot, hogy lássátok a rendezvény hangulatát és mozgalmasságát, és ha kíváncsiak vagytok, mennyire volt más, mint 6 évvel ezelőtt, akkor nézzétek végig a többi cikket is, amit ebben a témában készítetem nektek annak idején (a néni a második képen iszonyú cuki)!

13. Velencei Építészeti Biennálé: nemzetek pavilonjai 1.
13. Velencei Építészeti Biennálé: nemzetek pavilonjai 2.
13. Velencei Építészeti Biennálé: nemzetek pavilonjai 3.
13. Velencei Építészeti Biennálé: az arsenale 100 képben
13. Velencei Építészeti Biennálé: magyar pavilon
13. Velencei Építészeti Biennálé: orosz pavilon
13. Velencei Építészeti Biennálé: biennale coffee shop
A világ legszebb könyvesboltja Velencében

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban