Blog

Nappali, étkező, konyha kékkel és sárgával

A most bemutatásra kerülő látványterveket nagyjából 3 éve készítettük. Feladatunk a lakással kapcsolatban az volt, hogy élhetőbb, jobb elrendezésű közösségi teret hozzunk létre, s mindezt lehetőleg minimális falmozgatással tegyük meg.

A következő képen az eredeti alaprajzot láthatjátok. A alaprajzból és a méretekből egyértelműen kitűnik, hogy a közösségi tér több szempontból sem ideális. Először is ide toppanunk be hazaérkezvén a rajz bal felső sarkában látható bejárati ajtón keresztül. Másodszor pedig egy nagyjából 3 méter széles és 7,5 méter hosszú térről beszélünk, ami se nem ideális alakú, se nem ideális méretű egy leendő családi konyha, étkező és nappali számára.

Az előző kép lila területei a kibontott falakat ábrázolják, a követező képen látható lila falak pedig a végül megépítetteket. A két alaprajzból kiderül, hogy a konyha falát a mellette lévő szoba rovására kiegyenesítettük. A bejárati ajtóval szemközti cikkcakkos falat kiegyenesítettük, és természetesen a rajta lévő ajtót is áthelyeztük. Végül pedig a hosszanti falat statikus bevonásával kikönnyítettük, így a konyha két toronyelemét ide tudtuk helyezni. A közlekedő végét a lakók kérésére egy praktikus két irányba nyíló bútorral lezártuk, így egy zsákfolyosó jött létre, melynek túloldalán elfért a kanapé is, mely így már elég messzire tudott kerülni a televíziótól.

LÁTVÁNYTERVEK

Ez a látvány tárul a szemünk elé, mikor a lakásba érkezünk. A fő cél a barna színek eltávolítása volt, melyeket burkolatcserével, fal- és nyílászáró átfestéssel értünk el. A fekete-fehér pepita padlót sokáig vadásztuk, de végül összejött, és külön finomság a térben az antracit álmennyezet, a vastag, itt-ott színre festett és tükörrel ellátott élű polcok, és a marokkói cementlap burkolat a konyhai cseppfalon.

A bejárati ajtóból az egész tér látványa.

Rálátás a konyhára, étkezőre és a kanapé melletti lerakó bútorra.

Az áthelyezett dolgozó ajtajából elénk táruló kép.

A kanapé mellett praktikus lerakó bútor, felette könyvespolcokkal és tükörrel, hogy egy kicsit tágítsuk a teret.

Konyha közeli.

A fiókos szekrénnyel lezárt közlekedő, melynek tetején könyvespolc fut körben két oldalon.

A konyhából az étkező és a nappali látványa.

Nappali és dolgozó ajtó a televízió irányából. Az apácarács a radiátort rejti.

Végül pedig a nappaliból rálátás a radiátortakaró apácarácsának marrakesh burkolatos tetejére, és a médiaszekrényre.

Látványtrevek: Hujber-Nagy Aletta

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban