Blog

2018 divatszíne a Heart Wood, azaz Meghitt Fészek – DULUX

A Dulux festékmárka gyártója, az AkzoNobel immár 15. éve dolgozza ki az adott évre jellemző új színpalettákat, trendeket és jelöli ki az év színét egy nemzetközi szakemberekből álló designer- és színszakértő csapat segítségével. A DULUX 2018-ban egy igazán semleges, meghitt és nyugodt színt választott, amely remekül társítható karakteresebb színekkel, de akár magában, akár társszínekkel alkalmazzuk, ez az árnyalat mindenképpen az otthon melegét sugározza. Ez az árnyalat a Heart Wood, melynek magyar elnevezése: Meghitt Fészek.

Az életünk azon szakaszaiban, amikor bizonytalanabbnak érezzük a külvilágot nagy szükségünk van arra, hogy legalább az otthonukkal kapcsolatos döntésekben teljesen magabiztosak lehessünk.
A Dulux Év Színe 2018 színpalettái ezt az alapvető gondolatiságot szem előtt tartva születettek. Minden színcsoport olyan színkombinációk gyűjteménye, amelyek könnyen kezelhetők, és amelyekben a színek harmonikusan „folynak át” egyik árnyalatból a másikba. A 2018-as év színe mind a négy színcsoport jellegzetességét magán hordozza, és nagyszerűen kifejezi a természetes fa melegségét.

A háttérben látható Meghitt Fészek árnyalatot az alábbi színekkel érdemes társítani a DULUX szerint.

A színsor 4 különálló színharmóniára osztható tovább, melyek azt az alapvető gondolatiságot szem előtt tartva születettek, hogy az életünk azon szakaszaiban, amikor bizonytalanabbnak érezzük a külvilágot nagy szükségünk van arra, hogy legalább az otthonukkal kapcsolatos döntésekben teljesen magabiztosak lehessünk. Minden színcsoport olyan színkombinációk gyűjteménye, amelyek könnyen kezelhetők, és amelyekben a színek harmonikusan „folynak át” egyik árnyalatból a másikba. A 2018-as év színe mind a négy színcsoport jellegzetességét magán hordozza, és nagyszerűen kifejezi a természetes fa melegségét.

HÍVOGATÓ OTTHON

ÉLETTELI OTTHON

KÉNYEZTETŐ OTTHON

„A kényeztető otthon a részleteket mutatja, ahol a célzott színhasználat erősíti az otthon építészeti sajátosságait.” Heleen Van Gent

MEGHITT OTTHON

„Amikor a mélysötét lilát kombináljuk a könnyedebb pinkkel, a meghitt fészek egy megnyugtató, újjáéledő, megerősítő és regeneráló hátteret biztosít.” Heleen Van Gent

„A textúrák, mint a csiszolt réz és a fekete bőr, mind a meghitt fészek meleg tónusait erősítik.” Heleen Van Gent

Íme a 4 színcsoport együtt ábrázolva. Mindegyik nagyon kellemes és meghitt, miközben egészen különböző színek alkotják az egyes hálószobák palettáit.

Végezetül pedig nézzetek meg kb. két tucat csodás enteriőrfotót a Meghitt Fészek szín felhasználásával a DULUX jóvoltából.

Képek forrása: DULUX

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban