Blog

Nappali-étkező-konyha terve minimalista glamour stílusban

A legutóbb bemutatott cikkünk szintén egy nappali-étkező-konyha terve volt (cikk ITT), ami nem véletlen, hiszen ugyanannak a családnak két generációja keresett meg a közösségi tereik megtervezésével.

EREDETI ALAPRAJZ

Ennél a lakásnál a két gyerekszobát aránytalannak éreztük, illetve úgy gondoltuk, hogy az alaprajzból többet is ki lehet hozni, így felvázoltunk a 2 gyermekes családnak 3 újabb alaprajzi verziót.

alaprajz eredeti muskotaly 930

1. VERZIÓ

Az első verziónál a közösségi tér tágasabb, a konyha nagyobb, a hálószoba fejedelmi, elfért egy dolgozókuckó, a szobák arányosabbak és a szekrények száma sokszorosa az eredeti alaprajzon elhelyezhetőnek.

alaprajz 1 hna design 930

2. VERZIÓ

A második verzión jóval nagyobb a közösségi tér (csak kevéssé szabályos az alakja), nagyobb a konyha, arányosak és jól bútorozhatóak a gyerekszobák, kényelmes a tolóajtós hálószoba és befért egy dolgozósarok is.

alaprajz 2 hna design 930

3. VERZIÓ

A harmadik verzión kompaktabb a közösségi tér, szeparálható a konyha, arányosak és jól bútorozhatóak a gyerekszobák, kényelmes és tágas a szülői blokk, és jobban bútorozható a mosókonyha és a gardrób. Mindez annak ellenére is elmondható, hogy a pöttyözött résszel megmutattuk, hogy mennyi “haszontalan” közlekedési sáv van a közösségi terekben.

alaprajz 3 hna design 930

BERENDEZETT EREDETI ALAPRAJZ

Végül a család az eredeti alaprajz mellett döntött. Az alaprajzi adottságokhoz képest sikerült szellősre, kényelmesre és praktikusra tervezni a nappali-étkező-konyha terét, melybe egy előtér és a közlekedő is becsatlakozik. A konyha méretéhez képest minden elfért benne. A szélére még egy kis könyves rész is jutott, illetve a magas szekrények mellé egy kisebb mélységű gépeket rejtő szekrény is befért, miközben munkapult is maradt bőven. Az étkezőnél nem volt igény bővítési lehetőségre, így a konyha folytatásába, a falhoz tolva került elhelyezésre az asztal a 4 székkel. A térben álló nappalit remekül kiegészíti a hálószobába vezető közlekedő falán lévő konzolasztal és tükör a falikarokkal. A kanapéval szemben teljes értékű médiafal elfér felül légkondival. A nappali sarkában pedig egy ücsörgővel egybekötött dolgozósarok is van a pillér jótékony takarásában. A mennyezeten résfénnyel ellátott álmennyezet, a konyhában márványburkolat, a terekben kristály és króm dobja fel az enteriőrt, így létrejött az áhított, egyszerre fiúsan letisztult és csajosan fényűző végeredmény.

alaprajz berendezett hna design 930

PANORÁMA RENDER (a linkre kattintva virtuális sétát tehetsz a térben)

panorama render muskotaly hna design

Azok kedvéért, akinek nem nyílik meg a panorámarender, megmutatjuk egy képernyőkivágaton, hogy mire számítsanak. A nyilacskákra lépve meg lehet állni a lakás különböző pontjain, ahol körbe lehet forogni. Természetesen okostelefon+VR szemüveggel is működik a dolog, nem csak okostelefonon vagy számítógépen nézhetitek meg a lakást.

panorama render muskotaly hna design 930

LÁTVÁNYTERVEK (akiknek sehogysem nyílik meg a körbejárható panoráma render, azok kedvéért a statikus rendereket is megmutatjuk)

muskotaly latvanyterv hna design 1 muskotaly latvanyterv hna design 2 muskotaly latvanyterv hna design 3 muskotaly latvanyterv hna design 4 muskotaly latvanyterv hna design 5 muskotaly latvanyterv hna design 6muskotaly latvanyterv hna design 7muskotaly latvanyterv hna design 8

Látványtervek: Hujber-Nagy Aletta

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban