Blog

1000. | A hna design studio irodája

A hna design studio blogja immár több, mint 7,5 éve indult útjára. Évente átlagosan több, mint 100 bejegyzés születik. Ez a blogbejegyzés az ezredik a cég történetében, ezért valami igazán személyes tartalommal szerettük volna megtölteni. Így történt, hogy ebből az alkalomból az irodánkat fotóztuk be nektek. Ezennel bemutatjuk, hol is készülnek stúdiónk tervei és szakértései. A linkeken a közreműködő cégek, valamint a tárgyak születéséről készült cikkek találhatóak. Érdemes ezeket is végigolvasni. Fogadjátok hát tőlünk szeretettel 1000. bejegyzásünket, és ha tetszett, látogassatok meg minket valamikor egy közös munka ürügyén!

Az irodába lépve ez a látvány fogadja az érkezőt (amikor rend van).

A beépített polcrendszer, a két hokedli ülőfelülete és a csodás asztallapunk a Bútor-Trió érdeme. A kéményt takaró törtfehér-türkiz-tölgy gombos takaróelemet macsalival közösen készítettük. A takaróelem gombjait a Bluer Design workshopján készítettem. A bal oldali strapabíró betonhatású asztallap Neolith, melyhez a vaterán vettünk lábakat. A betonlámpát az Artkraftnál vettük. A drótlámpát a szimpla design shopból bugáztuk és fújtuk át ombre szürke-feketére. A jobb oldali motorlámpát a Nostalgia shopban szereztük. A bal oldali papírlámpa Franta Ági dizájn. A sok lámpát összekötő tartót, a hokedlik lábait, az asztalunk lábait a lakatosunk Miki, azaz Gyuri készítette. Az asztal fiókos tartóeleme szintén macsali, mely polcokba tilka kábeleket tettünk be húzóka gyanánt és természetesen a lámpákhoz is tőlük szereztük a textilkábeleket. A Breuer Marcell B64 széket az ebayről vettük. A beton ceruzatartókat mi öntöttük. A sárga és fekete lécszékeket én terveztem és Pepével raktuk össze őket. A Breuer szék melletti csillag alakú épületdísz Ybl első templomáról, Fótról van, ahol adomány fejében megvásárolhatók az egykori és a reprodukált díszítőelemek, és a befolyt összegből restaurálják folyamatosan a templomot. Mi többet is vettünk, ezt eredeti állapotában hagytuk meg, de volt amit direkt nekünk kifejlesztett türkiz árnyalatra mázaztattunk a Vintage Bazaar segítségével. Az egyik ilyen dísz a két kis hokdelink fölött a polcon látható.

hna design studio iroda 1

Ezen az óriási tölgyfa asztalon dolgozunk Pepével. Az általunk tervezett forma (munkaöböl) nagyon kényelmes. Mióta ezt kifejlesztettük az ügyfeleinknek és azok gyerekeinek is ezt javasoljuk. A jobb oldali harmonika lámpát Bulgáriából hozattuk, az ebayen vadásztuk le és Franta Ági burájával házasítottuk össze tilka kábel segítségével. A gurulós kreatív okosság tartóra a kerekeket mi szereltük. A láda az egykori szerencsi cukorgyárból származik. A szürke irodaszékemet a Cultfurniture cégtől vételeztük. A középső két asztali lámpa közül a fehér szárú az általunk tervezett, és A nagy DIY könyv címlapján szereplő beton talpú colstock szárú lámpa, míg a jobb oldali feketét Pepe a diplomamunkámhoz készítette, ennek szabászati méterrúd szára van. A jobb oldali asztali lámpa egyik kedvenc tervezőm, Nika Zupanc remeke. Az ablakban látható betonórát szintén Pepével készítettük. Az ajtótámasztó kiskutya a Max cityből van, de sajnos már nem tudom melyik cégtől…

hna design studio iroda 2

A nagy makett, ami épp a fél asztalt elfoglalja Pepe előző féléves terve az egyetemről, ami még keresi a helyét.

hna design studio iroda 3

A „krétatáblánkon” mindig más ábrácska díszeleg, de most a fotó kedvéért a mi neveinket írtam oda, hiszen ebben a szobában elég sok időt szoktunk együtt tölteni, természetesen alkotómunkával.

hna design studio iroda 4

A lakatosunk által hegesztett és festett hálós tartókban régi sajtos fadobozkák vannak az ebayről. Imádom a régiségeket és az eklektikát, na meg az indusztriál stílust, ezért tettünk a modern műgyanta padlóra sok természetes anyagot, sok mérnöki fém „létesítményt”, régi fém- és fadobozokat, egyéb régi tárgyakat, pár dilis tárgyat, és egy csomó IKEA tárolót, amitől praktikus és otthonos lesz az iroda. Persze ne felejtsük ki a számtalan általunk tervezett tárgyat, bútort, makettet sem.

hna design studio iroda 5

Jó példa a sokszínűség imádatunkra, imádatomra a KARE türkiz hajú babája, melyen Alex fiunk által szőtt szoknya, öv és Letti által bogozott sál van. Persze ne felejtkezzünk el a szintén vaterás szecessziós levéltartómról, az általam készített Pinty Pluselintéznivaló ládámról„, Letti barkácson alkotott fekete hűtőmágnes cicájáról, és Alex madár festményéről sem, melyet a már elhunyt dédpapájának festett a 90. szülinapjára.

hna design studio iroda 7

Ez az én monitorom. Ez előtt üldögélek, ha épp nem terepen vagyok. A monitoromon egyik kedvenc tervünk látványterve látható. Igen, ez nem fotó, ez látványterv. Az Archline a segítségemmel ilyet tud csinálni. Ja igen! A stílusos házikómintás porcelán tartócskánk az IDdesignból van.

hna design studio iroda 8

A székemből nézve ilyen a kilátás. Imádok itt üldögélni és nézelődni. A kertünk látványa és a sok egyedi holmi feltölt és inspirál. A polcon rengeteg építészeti, kertépítészeti, képzőművészeti és design könyv, illetve újság sorakozik a makettek mellett.

hna design studio iroda 9

Ez már Pepe oldala, aki kapott egy A belűt az asztala alá a lakatosunktól, hogy rám emlékeztesse. 🙂 A polcon egy másik mázat kapott YBL templomdísz látható. A kis papír makettház Alex műve, amelynek az alaprajzát és a berendezését is Ő tervezte 9 évesen!

hna design studio iroda 10

Ezek a fémdobozok pedig, amiket Pepe asztalára pakoltam az én mániáim. Imádom a rendet, rendezettséget (és persze a fémdobozokat). Három közülük régi. A két emberes a budaörsi Antiklaedle boltocskából van, a lovas az Artkraftból, az épületes pedig teljesen kortárs, ugyanis a Culinarisban vettük és sajnos kénytelen voltam hozzá megvenni és megenni egy óriási kuglófot is. Na jó kettőt, mert két doboz van.

hna design studio iroda 11

Pepe székéből szép igazán a kiltás. Ő munka közben ezt látja (ha épp nem dolgozik a monitorra tapadva).

hna design studio iroda 12

Ez az, ami a fotókon nem igazán kivehető. Nagyon szeretjük nézni az általunk tervezett házunkat és kertünket munka közben.

hna design studio iroda 17

Még nem beszéltem a Tilda babáról a gombos falpanelen, amit a budaörsi Sentiment’sben vettem, továbbá komoly ékessége az irodánknak az Industrial kid egyik igazán egyedi gyermeke. A kisasztallal „egybekötött” teodolit állólámpánk Belső Péterrel közös tervezésünk, mely az ebayes Breuer Marcell hintaszékkel és egy általam horgolt szőnyeggel együtt az imádott olvasókuckónk becses darabja. A lámpa állványa egy vaterán szerzett régi műszerállvány. Pepe találta ki, hogy egy motorlámpát szereljünk rá, amit aztán Péter valósított meg. A kis lerakóasztal a közepén szintén a lakatosunk és a Bútor-Trió együttműködésével készült. A jobb oldalon egyetemi munkáim láthatók, a tetőlécből készített hokedlin a tárgytervezésre alkotott tojás alakú kredenc makettje látható, illetve egy kerámia „cégér” hna design studio felirattal, melyet a Vintage Bazaar workshopján készítettem.

hna design studio iroda 13 hna design studio iroda 14 hna design studio iroda 15

A kisház – melyet a Borarti workshopján készítettem – a 4 tagú családunkat és a közös otthonunkat szimbolizálja. A retro famadarat egy ügyfelünktől kértem el, mert a kukában kötött volna ki.

hna design studio iroda 16

Szemben a Bútor-Trió polcrendszere folytatódik immár belső világítással, egy szintén velem közösen készített, tilka húzókás macsali fiókkal. A bal oldalon található artkraftos darulámpa eredetileg magas asztali, vagy alacsony állólámpa volt, de lakatosunkkal áttranszformáltuk darut imitáló falilámpává. A darulámpa a vaterázott lábú, betonmintás Neolith alkotó asztalunkat világítja meg, melyet szándékosan különböző székek vesznek körül.

hna design studio iroda 18 hna design studio iroda 19 hna design studio iroda 20

A Neolith alkotó asztalunk bal oldalán a lécszékek -ahogy már említettem- saját tervezésűek, háttal egy nagy kedvencem, a Wishbone szék látható, jobbra pedig egy Eames-replika, melynek króm lábait feketére fújtuk, hogy passzoljon a dolgozóasztalunk lábához, továbbá a drót- és darulámpánkhoz. Ez utóbbi kettő szék a Cultfurniture cégtől került hozzánk. A legtávolabbi metálos kékre fújt parasztszéket a Szerpentin szalonban találtuk, és a saját kis kezeinkkel újítottuk fel. A Wishbone széken szokott üldögélni Armen kollégánk, mikor éppen nem távban nyomjuk a melót. A kiskutya asztali lámpa törzskönyvezett. A Luminose 87-es számú ebe lett a miénk. Ja igen, a horgolt párnák Tünde barátnőm, és az én kezem alkotásai.

hna design studio iroda 21

A nagy nyomtatónknál állva ez a látvány tárul elénk. Az asztalon a Skandi Trend kellemes, szürke virágos fémdoboza látható, illetve egy általam horgolt ceruzatartó. A takarásban lévő türkiz kerámia baglyocskát Alex öntötte formába a Vintage Bazaar gyerekbarát workshopján.

hna design studio iroda 22

A kokeshi babákat Tóth-Vásárhelyi Rékától vettük, illetve az ő workshopján készítettük a Negura cooking közreműködésével. Balról jobbra: Alex, Réka, Aletta, Lettike alkotása. Három sajnos még lakkozatlan, de ami késik nem múlik…

hna design studio iroda 23

Végül egy utolsó kép a 25 négyzetméteres iroda legtávolabbi zugából.

hna design studio iroda 24

A bejegyzésben igyekeztem minden tárgyat, céget és embert belinkelni, akinek a számunkra oly kedves irodánk létrejöttét köszönhetjük.

Két korábbi cikkünkben már olvashattatok az iroda alakulásáról, de elképzelhető, hogy a későbbiekben újabb műhelytitkokra is fény derül. Nemsokára például a tárgyalóasztalunkat mutatjuk majd be, melynek Neolith burkolatát hosszútávú terheléses próbának tettük ki és annyit már most elárulhatok, hogy nagyon-nagyon bevált!

A hna design studio DIY irodája – műhely+munka 1. (LÁMPÁK)

A hna design studio DIY irodája – műhely+munka 2. (TÖLGYASZTAL)

Fotók: Hujber-Nagy Aletta

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban