Blog

Karácsonyi trend 2016/2017

Még egy bő hetünk van és máris itt van újra a Karácsony, szóval éppen itt van az ideje megtudni, hogy mely négy trend fogja meghatározni az ünnepi dekorációt 2016/2017 Karácsonyán! Ez a 4 trend nem más, mint a SZÜRREÁLIS LABORATÓRIUM, a BOHÓ KINCSESTÁR, a CSENDES HARMÓNIA és a JÁTÉKOS LEHETŐSÉG. A 4 trend természetesen külön-külön illetve mixelve is alkalmazható, ha valaki trendérzékeny, de ugyanakkor egyediségre is törekszik.

SZÜRREÁLIS LABORATÓRIUM

0449_01_cw_2016_trends

Bizarr formák, szintetikus színek és jövőbe mutató ötletek alkotják az irányzat feltűnő dekorációit, melyek a sci-fire (innovatív technológiákra) és az ünnepélyességre (hagyományos művészetre és kézművességre) építenek. A SZÜRREÁLIS LABORATÓRIUM jellemzője a különleges díszlethatás, a mesterséges és szinte „mérgező” színek, izgalmas fények és fényhatások, az áttetszőség, átlátszóság valamint a hideg árnyalatú kékek és szürkék.

Minden helyet kap ebben az irányzatban, legyen az fólia, akrilüveg, latex, magasfényű hatás, habszerű és perforált felület. Fényvezető high-tech anyagok, valamint „folyékony” és futurisztikus formák jellemzik a trendet, amelyek ugyanúgy kerülhetnek ki egy mester kezéből, mint a 3D nyomtatóból vagy egy másik univerzumból.  Mindezekhez társulnak a gyöngyök és flitterek, a kristály, a porcelán és az üveg, amik végül együttesen egy hipermodern vizuális minőséget és irizáló hatást eredményeznek.

BOHÓ KINCSESTÁR

0449_03_cw_2016_trends

Elbűvölő anyagok és természetes színek, minták kapcsolják össze az egyszerűt és természetest a szenvedélyes, dekoratív és luxus érzéssel. A trendet lenyűgöző virágok, bimbók és levelek tarkítják, megidézve az egykori „flower-power” időszakát. A BOHÓ KINCSESTÁR jellemző színei ehhez igazodóan a töksárga, a borsózöld, a cékla és az érzéki földszínek, mint például az agyag, a fényes márványkavics és sötét pala. Ezek együttesen viszik a trendbe a vidéki élet természetes báját.

A természet és az 1970-es évekbeli minták jellemzik ezt az irányzatot, úgymint a virágok, a levelek, a felhők, a mozaikok vagy a botanikai és a virágminták, a vonalas rajzokat és a rátétes munka. Ezeket egészítik ki Paisley és jacquard minták, valamint gobelin hatások. Egyszerű anyagok, mint a pamut, vászon, tiszta üveg és a sima fa áll párbeszédben a luxus megjelenésű anyagokkal, mint a brokát, a hímzés, a paszomány és a flitterek, valamint a toll, a bársony, a lurex és tibeti báránybőr.

CSENDES HARMÓNIA

0449_02_cw_2016_trends

A trend egyszerű, sima anyagokkal, tiszta felületekkel és semleges színekkel ünnepli a szépséget és a puritánságot. Semmi bonyolult vagy eltúlzott elem nem zavarja meg a könnyed hangulatot. A CSENDES HARMÓNIA színskálája semleges, tiszta és természetes, jellemző színei a világos és sötét árnyalatú meleg szürke tónusok, a zománc fehér, a vanília és a mézszín.

A sima, kiváló minőségű anyagok, a tiszta, texturált felületek harmóniája önmagáért beszél. A természetes vászon, a gyapjú és a pamut, valamint a lágy nemez, a kasmír és a merinó párosul az üveggel, a zománccal, a kerámiával és a porcelánnal. Minden gondosan kidolgozott és gyakran kézzel készített. A formák és a dizájn egyszerű, redukcionista, minimalista.

JÁTÉKOS LEHETŐSÉG

0449_04_cw_2016_trends

Vintage darabok, a retro és a modern design szempontok együttesen alkotják ezt az irányzatot. A szokatlan minták, motívumok és formák gyakran semmilyen konkrét utalással nem bírnak a karácsonnyal kapcsolatban. A klasszikus minták szokatlan, új formában élednek újjá. A JÁTÉKOS LEHETŐSÉG színei között a fenyő zöld, a sötét farmerkék, a korall és tejes mandarin párosul a szürkével, a homokszínnel és sötétbarnával.

Az anyagok között a farmer minden változatban megjelenik, mint ahogy a patchwork, a folthatás is és nemcsak szövet formájában. Jellemzőek az erezett hatások, a geometrikus minták, a lakkozott felületek, a műanyag és a sajtóanyagok, valamint a fa – akár természetes, akár festett változatban. Pontosan húzott, éles határvonalak jellemzik ezt az irányzatot.

FORRÁS

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban