Blog

Swinger inger a vágányok felett – fotók

Egyik legkedvencebb és legmeghatóbb munkánk előtörténetét már az előző két cikkünkben elolvashattátok (látványtervek ITT, munkaközi fotók ITT), de röviden itt is összefoglaljuk a most bemutatásra kerülő lakás legérdekesebb tudnivalóit.
Kezdjük azzal, hogy a cikk címe nem véletlenül lett az ami. A cél az volt, hogy az eredeti alaprajzot átszabva, a tereket teljesen újjászervezve egy helyett négy gyerek számára tegyük kényelmesebbé. Mivel négy gyerek mellett nem könnyű kiszabadulni otthonról, ezért a család, a házaspár otthonát kellett itt-ott izgalmasabbá, szexibbé tenni. Alapvetően egy fényes fehér festésű és burkolatú hófehér, napfényes fészekké kívántuk varázsolni a lakást, de finom utalásokat is bele kívántunk csempészni, amik egy kis dögöt adnak hozzá. Ilyenek a most divatos betonhatású burkolatok mellé társuló fekete plexi felületek, a színváltós led csíkok, a fényes és puha textúrák valamint a buja vörös szín.
Az egyes terekről külön is írunk, de ennyi információt mindenképpen szükséges volt megemlítenünk a végeredmény megértéséhez.

PANORÁMA

swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-1

BEJÁRATI SZITUÁCIÓ

A harmadik emeleten található 2 szintes lakás megközelítése egy rendezett, felújított, függőfolyosós udvarról történik. A harmadik emeletre természetesen lift vezet. Az egész lakás legmeghatározóbb eleme a folyosó közepén található bevilágító udvar. A bevilágító mögött takarásban az emeletre induló egykarú lebegő lépcső található, a lépcsőkar indulásánál, a bejárati ajtó mellett pedig egy gardrób, amit nem fotóztunk be, mert mindent oda toloncoltunk be a fotózás idejére…

swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-2

ÉTKEZŐ

Kicsit beljebb lépve, egészen az étkezőig hátrálva szintén láthatóvá válik a bejárat, és innen már a lebegő lépcső is jól kivehető. Belépve a bejárati ajtótól jobbra egy cipősszekrény van, illetve innen lehet bemenni a lenti zuhanyzós mosókonyhába. Az étkezőasztal mögötti ajtón egy pici előtérbe érkezünk, ami segít leszeparálni a közösségi terek zsivajáról a két kisebb gyerkőc szobáját, illetve az egybe nyitott szülői háló és fürdő együttesét.

swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-3

ZUHANYZÓS MOSÓKONYHA

A helyiség hegyesszöggel rendelkező végébe terveztük be az egyedi zuhanyt plusz mennyezeti zuhanyfejjel (az üveg zuhanyfal sajnos a fotózásra nem készült el), a tér derékszögű felébe pedig a beton mosdópult került a mosógéppel és a (leendő) szárítógéppel. A mosdópult a Mr Beton munkája, akivel nagyon elégedettek voltunk az átépítés során. A faltól-falig tükör megkettőzi a teret. A tükör feletti fekete plexi álmennyezet, a plexi ajtófront, valamit a mosdópult felett, a mennyezet élén és a zuhanyzóban található led csíkok csempésznek be egy kis izgalmat ebbe a helyiségbe. A beton mosdópult újbóli impregnálásra vár, ezért tűnik kissé foltosnak, de tudjátok, ilyenkor karácsony előtt nem igazán ilyesmivel vannak elfoglalva a családok, főként ahol négy gyerkőc van.

swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-4 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-5 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-6 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-7

KÖZLEKEDŐ

A bejáraton belépve tulajdonképpen nem egy klasszikus előszobába, hanem egy közlekedőbe érkezünk. Innen nyílik balra a már említett gardrób. Abból nyílik a vendég wc. Egy kicsit tovább menve egy aprócska kamra található. A bejárattól jobbra a szintén emlegetett cipősszekrény és zuhanyzós mosókonyha van, illetve eggyel hátrébb a pici előtérrel rendelkező lenti gyerekszoba és az egybenyitott szülői háló és fürdő van. A bevilágító udvar rettentően impozáns látványt nyújt a dupla belmagasságú közlekedő terében és ebből a szögből láthatóvá válik a fenti gyerekszint üvegkorlátos dühöngője, valamint a nappali könyves és média falfelülete is.

swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-8

NAPPALI-ÉTKEZŐ-KONYHA

Az alacsonyabb belmagasságú térrész alá szerveztük az étkezőt, hiszen itt tartózkodnak legkevesebbet a lakók és itt töltik a legkevesebb időt álló helyzetben. Cserébe a viszonylag kis belmagasságért egy csodás panorámában gyönyörködhetnek az asztalnál ülő személyek. Az étkező bútor székei átlátszóságuknak köszönhetően praktikusan nem vesznek el sokat a térből, térélményből. A panoráma elé igazított kanapé pedig óriási méretének köszönhetően nemcsak a panoráma csodálására alkalmas, hanem a sarokba ficcentett tv is jól látható az ülő- és fekvőfelületeiről.

swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-9 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-10

Az egyik bútorozható falfelületre került tehát a könyvespolc és a tv, a másikra pedig a konyha, ami egy külön főzőszigetet kapott. A kilátás egyébként a konyhaablakból is szemet gyönyörködtető.
Mint a lakás több pontján, a sok gyerek miatt ide is került egy plusz kanapé, és az utolsó kihasználható sarokba pedig beterveztünk egy olvasósarkot. Így a család apraja nagyja bőven elfér egy térben, együtt lehet az egész család, és mindenki csinálhatja azt, amihez éppen kedve van.

swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-13 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-14 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-15

A nappali óriási üvegportálja hihetetlen vizuális élményt nyújt és nem mellesleg rengeteg fény özönlik be rajta.

swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-16 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-17

A dupla sütő külön elvárás volt a háziasszony részéről, mert imádja a nagy családi sütés-főzéseket.

swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-18 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-19 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-20 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-21 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-22 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-23 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-24 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-25

SZÜLŐI HÁLÓ ÉS FÜRDŐ

Ezen a képen természetesen még a nappaliban vagyunk, de innen jól látható a kis előtér félig nyitott ajtaja, ahonnan a lenti gyerekszoba és a szülői háló és fürdő nyílik.

swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-26

A szülői háló egyik falán végig vonul a beépített szekrény, amelynek minden négyzetcentimétere kihasználható. Ide is bekerült egy plusz kanapé, a mennyezet fényei pedig távirányítóval színjátszóssá tehetőek.

swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-27 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-28 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-29 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-30

Nem kicsit jópofa élmény volt végignézni, ahogy a tulajdonos a Londonból hozott újrahasznosítható rózsaszirmokat a kádba hinti. Mindjárt értelmet nyert az egész fürdőszoba és annak intim hangulata. Van, hogy egy házaspárnak csak ennyi adatik meg, ha együttlétről van szó, míg a gyerkőcök picik, de valljuk be őszintén, ki ne lenne szívesen a helyükben…?

swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-31 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-32 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-33

A fürdőt is betonmosdó ékesíti, de itt nem csak a tükörvilágítás és a bútor, hanem az egész mennyezet is fekete plexi. A kádmegvilágító és a színjátszós led fények, a bioetanol kandalló a sötét betonhatású csempével és a Hawaiiról hozott füzérekkel elröpítenek minket egy másik dimenzióba.

swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-34 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-35 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-36 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-37

LENTI GYEREKSZOBA

A lenti gyerekszobát még az első kisebb baba érkezésekor fotóztuk, de őt azóta követte egy újabb bébi, tehát most értelemszerűen két kiságy van a szobában. A dizájn ez esetben a ház úrnőjének ízlését dicséri, aki számtalan aprósággal dobta fel az picik szobácskáját. Sajnos a végleges lámpa nem érkezett meg a fotózásra (vagyis hát inkább a villanyszerelő), de azzal vigasztaljuk magunkat, hogy a csupaszon lógó villanykörték most úgyis trendinek minősülnek.

swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-38 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-39 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-40 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-41 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-42 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-43 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-44 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-45 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-46

EMELETI DÜHÖNGŐ

Az emeleti dühöngő egy multifunkciós tér, mert ha a gyerekeknek, főleg a két nagyobbnak itt van ideje és kedve tartózkodni, akkor a szülők is közel lehetnek hozzájuk, ha éppen ekkor támad sportolni kedvük.
Az emeleti gyerekszobát és wc-t az áldatlan állapotok miatt nem fotóztuk le, mert nem szerettünk volna két kiskamasz életébe ilyen szinten beleavatkozni. Higgyétek el, hogy van ott egy szoba és van benne két aranyos tesó is.

swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-47 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-48

VENDÉG WC

Végezetül a lenti mosdóról mutatnánk két szösszenetnyi képet. Sajnos ezek a helyszűke miatt (épp a mosdón ülök) nem sikerültek túl jól, de az tisztán kivehető, hogy az egyik fal mágnesfal, ahol a világutazó család utazásokról hozott relikviái találhatóak.

swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-49 swinger-inger-hna-design-belsoepiteszet-50

Fotók: Hujber-Nagy Aletta

A LAKÁSSAL KAPCSOLATOS ÖSSZES BEJEGYZÉS:

Swinger inger a vágányok felett – látványtervek

Swinger inger a vágányok felett -munkaközi fotók

Swinger inger a vágányok felett – fotók

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban