Blog

2016 divatszíne az Okker arany – DULUX

Sajnos lemaradtam egy a napokban rendezett „színes” eseményről, de szerencsére megkaptam a sajtóanyagot, így be tudom nektek mutatni a 2016-os év színét, az OKKER ARANY színt!
A jövő évi trendek pedig szép sorban: ÖRÖKSÉG ÉS JÖVŐ, SZAVAK ÉS KÉPEK, SÖTÉT ÉS VILÁGOS, KÖTÖTTSÉG ÉS ELLAZULÁS.
Feltétlenül kattintsatok át a DULUX oldalára, mert ott találjátok a trendeket és trendpalettákat, illetve szobákat is átszínezhettek bőséggel! Továbbá nézzétek meg a bejegyzésben a DULUX csodálatos enteriőrfotóit, a szuper színkombinációkat, olvassátok el a hivatalos sajtóanyagot és inspirálódjatok, majd fessetek át ezt-azt!

dulux év színe okker arany hna design 2016 0

Immár 13 éve hívja össze a dizájniparból ismert szakértőit a Dulux gyártója, hogy közösen megtervezzék a legújabb színpalettákat, trendeket és az év színét. Idén a „mindkét irányba tekintés” átfogó trendje az Okker arany árnyalatban testesül meg.

dulux év színe okker arany hna design 2016 1

Mindkét irányba tekintve

Ebben az évben nagyon érdekes ponthoz érkeztünk, ahonnan a hagyomány és a modern innováció előnyeit egyaránt láthatjuk, ahol az ellentétes vélemények és nézetek mérlegelése minden eddiginél fontosabb. A digitális és a modern technológiákkal együtt élünk a mindennapokban, ugyanakkor a múltból merítünk inspirációt a jövő tervezéséhez. Ezt ragadja meg a Dulux idei főtrendje, amely a „Mindkét irányba tekintve” szlogenben fogalmazódik meg.

dulux év színe okker arany hna design 2016 2

Az idei évben olyan tompított és kifinomult palettát állítottak össze a szakértők, amely a lágy középárnyalatokra összpontosít. Marad továbbra is a meleg színek öröksége, de még több finomsággal jelenik meg. A ragyogó árnyalatok az elsődleges színektől valami érdekesebb, új felé mozdulnak, így a narancs helyett korall, a sárga helyett okker, a kék helyett pedig az éjkék került a válogatásba.

dulux év színe okker arany hna design 2016 9

Az Év Színe az Okker arany

A mindkét irányba tekintés átfogó trendjének forrása egyértelműen az arany. Az Akzo Nobel szakértői a sárgák széles palettájáról körültekintően azt az egy aranyszínt választották, amely a legjobban megragadja az előttünk álló év színtrendjeit. Egy olyan arany árnyalatú okkert választottak, amely elég élénk ahhoz, hogy magára vonzza a figyelmet, ugyanakkor más árnyalatokkal is jól mutat. Az arany és különböző árnyalatai mindenhol visszatérően megjelennek a formatervezés világában, legyen az a lakberendezés, építészet, grafikai dizájn, vagy akár a divat. Emellett ez az árnyalat egy gyönyörű, természetes fejlődést mutat a réznarancstól, ami a 2015-ös év színe volt.

dulux év színe okker arany hna design 2016 7

„Mi az okker? Egy természetes, talajból származó földpigment. Színváltozatai a világossárgától, a narancson át a barnáig terjednek. Az okker arany a napsütéses novembert idézi. Ha úgy tetszik vintage sárga, mely falon, bútoron egyaránt jól mutat. Aki tehát erre szavaz 2016-ban, trendkövetőnek mondhatja magát.” – mondta el Kitzinger Szonja, a Dulux szakértője, blogger.

dulux év színe okker arany hna design 2016 12

„Igyekszünk vásárlóink minden igényét kielégíteni, így a kiváló technológia mellett a legújabb trendek követésére és színek megalkotására is komoly hangsúlyt fektetünk. A Dulux mint vezető festékmárka elkötelezettnek érzi magát, hogy úttörő legyen ezeken a területeken” – tette hozzá Mártai Lilla, a Dulux márka menedzsere.

dulux év színe okker arany hna design 2016 13

Nemzetközi, független szakértelem

Mi is az a Colour Futures? Egy kutatás lefordítása egy olyan jövőre, amelyet mindannyian megismerünk. Az Akzo Nobel Globális Esztétika Központja minden évben összehívja a világ minden pontjáról a dizájn különböző területeiről érkező szakértőit, akik megvitatják, hogy szerintük melyek lesznek a jövő következő világméretű trendjei, a globális társadalmi és dizájntrendek alapján. Az ezek alapján megalkotott Colour Futures olyan tartalommal szolgál, amely meggyőző és inspiráló mind a lakberendezés, az építészeti dizájn, az otthonteremtés és a stílus iránt érdeklődő számára.

dulux év színe okker arany hna design 2016 3dulux év színe okker arany hna design 2016 4 dulux év színe okker arany hna design 2016 5 dulux év színe okker arany hna design 2016 6 dulux év színe okker arany hna design 2016 8 dulux év színe okker arany hna design 2016 11

Colour Futures 2016

További információk találhatóak a https://www.dulux.hu/hu/articles/dulux-colour-futures-2016 weboldalon.

A kutatás hátteréről angol nyelven a http://www.colourfutures.com/ honlapon lehet tájékozódni.

A Duluxról:

Az Akzo Nobel Coatings Festékgyártó és Kereskedelmi Zrt. Magyarországon bejegyzett holland tulajdonú részvénytársaság. Irodája Budapesten található. A társaságot 1990. május 1-jén alapította a holland Akzo Coatings International B. V. és a Tiszai Vegyi Kombinát Rt. A nagy múltú, nemzetközi AkzoNobel hosszú távú növekedését, a különböző vállalatok gondos, sikeres integrációjának köszönheti, kihasználva és élve a különböző kulturális és technikai előnyökkel. A legrégebbi vállalatok a Det Holmbladske Selskab (most Sadolin, favédőszerek) Dániában, amelyet 1777-ben alapítottak, a Sikkens (autófestékek) Hollandiában és a Bemberg Németországban, melyeket egyszerre, 1792-ben hoztak létre. Svédországban Alfred Nobel, a világhírű tudós alapított számos virágzó vállalkozást, amelyekből néhány, még ma is fontos része a Társaságnak.
2008-ban új lendületet kapott a vállalat fejlődése, amikor a gyógyszeripari üzletág értékesítését követően megvásárolta az Imperial Chemical Industries PLC (ICI) vállalatot, így tovább erősítette globális vezető szerepét a festékiparban és számos elismert festékmárka került az AkzoNobel portfolióba, mint például a Dulux vagy a Hammerite.

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban