Blog

A nagy DIY könyv – Highlights of Hungary, 3. helyezés

Pár héttel ezelőtt blogbartnőm, B.Tier Noémi örömmel tudatta a hírt kis csoportunkkal – a 21 blogot és 23 főt tartalmazó A nagy DIY könyv alkotóival -, hogy bekerültünk az idei Highligts of Hungary 2015 legjobb 53 hazai kreatív projektet tartalmazó mezőnyébe. A kreatív szektor értékmenedzsmentjével foglalkozó Super Channel által szervezett esemény jelöltjeire február 10-ig bárki szavazhatott. A mezőny idén a szokásosnál is színesebb volt, és továbbra is kategóriák nélkül indulhattak az alkotók, így kerülhetett egy mezőnybe például A Saul fia és A nagy DIY könyv is egyszerre.

hna design highlights of hungary 1
Én egyébként bevallom, meg voltam győződve róla, hogy ezt a díjat is a Saul fia viszi el, és már előre vártam a találkozást uncsitesómmal, Erdély Matyival, a Saul fia operatőrével, de kiderült, hogy ő éppen egy másik díjat, az ASC Spotlight Award díját veszi át Los Angelesben. Fájó szívvel, de beletörődtem, és ez úton is üzenem nekik, hogy nagyon büszkék vagyunk rájuk és szurkolunk nekik február 28-án, hátha összejön az az Oscar is!

hna design highlights of hungary 2
Visszatérve a versenyre, ajánlom, hogy lapozzatok bele az 53 projektbe, amit a 11 kurátor jelölt a versenyre, mert szerintem igencsak meg fogtok lepődni, mennyi szuper projekt születik hazánkban mostanában! Ha pedig végignéztétek, sejthetitek, hogy ilyen mezőnyben tök lazán, az esélytelenek nyugalmával ültünk be többedmagunkkal a teli nézőtérre a Toldi moziban, január 17-én.

hna design highlights of hungary 4

Ez alkalommal több mint 16.000 szavazat érkezett, amiből 945 A nagy DIY könyvre jutott, amit nagyon-nagyon köszönünk minden szavazónknak! A 10 legtöbb szavazatot kapó díjazott mellett a Forbes, az Instyle, valamint a Budapest Főváros Önkormányzata és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. jóvoltából három különdíjat is átadtak. A 10+3 díjazottról egy klassz cikket egyébként a WeLoveBudapest oldalán olvashattok, ITT. A KREATÍV online magazin cikkében pedig egyenesen a hazai Do It Yourself mozgalom bibliájának titulálták könyvünket! Köszönjük az elismerő szavakat! A cikket ITT olvashatjátok.

A legfiatalabb díjazottat itt láthatjátok, amint éppen vadul teszteli a frissen kapott plakettet.

hna design highlights of hungary 6

Itt pedig az este legnagyobb tapsot kapó autista tagokból álló csapatát láthatjátok, ahol az egyik díjazott kétszer is, cowboyokat megszégyenítő ügyességgel pörgette meg a mikrofont, miközben másik kezével a díjat szorongatta. Kedves és hálás emberkék, akik rettentő cuki szónoklatokkal varázsolták el a közönséget.

hna design highlights of hungary 5

Ez itt a 3. helyezés a Highligts of Hungary fotósának szemszögéből.

hna design highlights of hungary 7

Ez pedig az én helyemről, hátulról a harmadik sorból.
Miután felvillant a kép, azonnal kattintottam, majd óriási üdvrivalgással, és ujjongással ünnepeltünk, hiszen mint írtam, nem reméltünk díjat az eseményen, sőt, esélyeket sem igen latolgattunk. Innentől a hangulat totálisan elementáris volt, gondolhatjátok, és miután posztoltam a képet, özönlöttek a lájkok és Petra is szembesült vele, hogy túl sok ideig fektette a srácait, így azonnal uber-be pattant, hogy legalább az ünneplésen már a csapattal lehessen.

hna design highlights of hungary 7a

Közvetlenül a színpadtól nézhettük végig óriási méretben magunkat, a könyv kisvideóját (a videót ITT látatjátok). A legnagyob derültséget Ben subája, és Kisflanc mondandója generálta.

hna design highlights of hungary 7b

Itt pedig már Noémi kezében a díj, mi meg még mindig el sem hisszük, csak az est házigazdájának arcán látszik egyelőre az önfeledt öröm, Noémin pedig, hogy kezdi elhinni, hogy megért ennyi munkát fektetni a 21 blog közös könyvébe, amit a BOOOK kiadónak köszönhetünk.

hna design highlights of hungary 8

Itt már kezd leesni a tantusz mindenkinek, és én is nagyon igyekszem magamhoz venni pár pillanatra az üvegdíjunkat.

hna design highlights of hungary 9

Itt épp Tóth Milán fotóshoz érkezett a díj, és kiadónk, Széplaki Péter köszönő beszéde hangzik el. A képen balról jobbra haladva: Tóth Milán, Kollár Bori, Varga Judit, Csorba Anita, Wein Krsiztina, Kópis Benedek, Hujber-Nagy Aletta, Széplaki Péter és B.Tier Noémi látható. Sajnos sokan nem tudtak eljönni a rendezvényre, mert többen külföldön, vidéken élnek, illetve nem mindenki tudott a gyerekek mellől hétköznap elszabadulni, de az alkotók teljes névsorát és blogjait linkekkel A nagy DIY könyvről készített blogbejegyzésemben megtaláljátok ITT.

hna design highlights of hungary 10

Nagyon-nagyon örültünk mind. Ki élőben, ki a Facebookra tapadva ünnepelte a sikert.

hna design highlights of hungary 11

Ezen a képen pedig már az 53 jelölt teljes alkotótábora látható, illetve azoké, akik meg tudtak személyesen is jelenni aznap este a Toldi moziban. Mi az első sorban lógatjuk a lábunkat, illetve Ben a hátunk mögött guggol.

hna design highlights of hungary 12

Majd jöttek a szelfik és a csoportképek.

hna design highlights of hungary 12a

Olyan, mintha össze- és a könyvhöz öltöztünk volna, pedig valójában nem, de tény, hogy nagyon kellemes színállású lett ez a csoportkép.

hna design highlights of hungary 13

Az átadó után hajnalig dumáltunk még a Toldi klubban.

hna design highlights of hungary 14

Itt már Petra is velünk ünnepel.

hna design highlights of hungary 15

A sokadig limonádé és fröccs után meg már annyira kreatívak voltunk, hogy kreatív módon teszteltük a díjat is, de természetesen nem így fogjuk hasznosítani, hanem óriási becsben tartjuk majd. Bekerül majd a BOOOK Kiadóba, de addig is filmezzük és fotózzuk ott, ahol csak tudjuk, hiszen mégiscsak 21 blog 23 kreatív és termelékeny, sajtóban gyakran megjelenő bloggerének a díjáról beszélünk. A díjról, amit nagyon köszönünk a Super Channelnek és a szavazóknak!

hna design highlights of hungary 16

Fotók: Talabér Géza és Hujber-Nagy Aletta

Az eseményről készült hivatalos képek ITT láthatóak

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban