Blog

Konyhatrend 2016

Közeleg az idei Konyhakiállítás, így körülnéztünk a nagyvilágban, hogy mi számít manapság divatosnak. A rengeteg rendelkezésre álló információt igyekeztünk úgy összeollózni és olyan képeket társítani melléjük, hogy senki se érezze itthoni körülmények között lehetetlen küldetésnek ezt a konyha dolgot. Persze tudjuk mindannyian, hogy a lakás legdrágább része a konyha, tehát olcsó konyha nincsen, de megfelelő stílusérzékkel, vagy egy ügyes tervező segítségével azért nekünk is lehet trendi, személyre szabott álomkonyhánk.

hna design 2016 konyhatrendjei 0

2016 meghatározó konyhai stílusai

A konyha központi szerepe 2016-ban tovább fokozódik. Egyre inkább a családi és a közösségi élet központja lesz, illetve továbbra sem lesz elszeparálva az étkezőtől és a nappalitól, olyannyira, hogy gyakran a bárpult után egyből a nappali jön és a konyha másik oldalán kap helyet az étkező „L” alakban. A konyhák a 60-as évek stílusában, minimalista és skandináv stílusban készülnek, jellemzően az egyszerűség és funkcionalitás jegyében. Továbbra is a letisztult és az eklektikus konyhák a divatosak, de a klasszikus konyhák is leegyszerűsödnek, hogy trendibbek lehessenek. Általában elmondható, hogy a tiszta vonalak, finom formák számítanak trendinek és nincs olyan, hogy mintakonyha, követendő összeállítás, mert a divat egyre inkább a személyre szabott konyha, ami csak számunkra lett megtervezve.

hna design 2016 konyhatrendjei 49hna design 2016 konyhatrendjei 31hna design 2016 konyhatrendjei 20hna design 2016 konyhatrendjei 10hna design 2016 konyhatrendjei 3hna design 2016 konyhatrendjei 1hna design 2016 konyhatrendjei 42hna design 2016 konyhatrendjei 53

2016 trend színei és anyagai

A 2016-os évben jellemzően a minél kevesebb típusú textúra, felület és szín a divatos. Gyakran csak egy, maximum két színű egy konyha. Ami kihívást jelenthet, az az összeillő, különböző típusú anyagok összeválogatása. A praktikus és kényelmes színek, anyagok és formák, a könnyen tisztítható, természetes anyagok kerülnek előtérbe. Továbbra is elmondható, hogy az új fehér a szürke. A fehértől a feketéig a szürke sor bármelyik árnyalatát használhatjuk tervezéskor, illetve a drámai hatású teljesen fekete, vagy a kontrasztos fekete-fehér konyhák is menőnek számítanak. A szürke sor színein kívül lágy tompa színpalettával dolgozunk. Az alapszíneket semleges színekkel, földszínekkel kombináljuk. Kedvelt színek a fehéren, feketén, szürkéken kívül a halványkék (kacsatojás kék), a halványzöld (mentazöld), a sárga (halvány citrom) és a fehérített fa, és ne feledkezzünk meg az év színeiről sem: Rose Quartz és Serenity. A semleges színű konyhák kedvelt fókuszpontja egy ütős színű mosogató.

hna design 2016 konyhatrendjei 23hna design 2016 konyhatrendjei 43hna design 2016 konyhatrendjei 54hna design 2016 konyhatrendjei 8hna design 2016 konyhatrendjei 4hna design 2016 konyhatrendjei 40hna design 2016 konyhatrendjei 29hna design 2016 konyhatrendjei 39hna design 2016 konyhatrendjei 2hna design 2016 konyhatrendjei 46hna design 2016 konyhatrendjei 21hna design 2016 konyhatrendjei 27hna design 2016 konyhatrendjei 36hna design 2016 konyhatrendjei 33hna design 2016 konyhatrendjei 52hna design 2016 konyhatrendjei 5
Az alapanyagok tekintetében pedig kiemelt helyet kap az üveg és a természetes anyagok, úgy, mint a dió és a tölgy. A fekete-fehér konyhákat fapadlóval tervezzük. A fa lehet tömörfa, furnérozott felület, vagy fa mintázatú porcelánlap (pl. Neolith, Kerlite), de semmiképpen sem laminált felület. Pultnak ideális a fehér akril (pl. Corian, LG HI-MACS) és a technikai kövek (pl. Technistone). Idén nagyobb felületen jelenik meg a fém, tehát nem csak az elszívókon, csapokon és fogantyúkon, hanem a cseppfalon, a bútorok frontjain is. Divatos a sárgaréz, de a fényes felületek helyett a szatén fényű felületek, a szálcsiszolt fém számít trendinek. A fát előszeretettel használjuk fémmel, illetve divatba jöttek a kombinált pultok, amelyeken a fát kővel társítjuk. A csempe és mozaik cseppfalak esetében menő a halszálka mintában felrakott cseppfal, ami nem csak apró, mozaik méretű elemekből készülhet.

hna design 2016 konyhatrendjei 51hna design 2016 konyhatrendjei 32hna design 2016 konyhatrendjei 48hna design 2016 konyhatrendjei 25hna design 2016 konyhatrendjei 44hna design 2016 konyhatrendjei 28hna design 2016 konyhatrendjei 22hna design 2016 konyhatrendjei 30

2016 gépes újdonságai, várható slágertermékek a konyhában

Mint ahogy már írtam, a konyha központi szerepe tovább fokozódik. Továbbra is a lakás szíve, lelke lesz ez a tér, ehhez mérten pedig a konyha többfunkciós térré válik, ami tele van egyedi dizájnnal és praktikus megoldásokkal. Az intelligens tárolóeszközök, gőzsütők, beépített kávégépek, borhűtők mind-mind a kényelmünket szolgálják. Az okos megoldások pedig az egészen keskeny szekrény elemekbe is beköltöznek, például állított késtartó, vagy papírtörlő tartó formájában. További érdekesség, hogy a konyhában helyet kap számtalan olyan funkció, amely eddig a lakás más pontjain volt, úgy, mint a rejtett, beépített töltőállomások, a kihangosítás, az egyéb high-tech kütyük, a több szintű lapos fiókok az iPadnek, laptopnak és telefonnak. A gyerekek kedvéért praktikus és energiatakarékos csaptelepet is vásárolhatunk, és általában elmondható, hogy minden energiatakarékos és környezettudatos megoldás nagyon-nagyon divatos. Ebbe az energiatakarékos gépeken és világításon kívül természetesen beletartoznak a különböző hulladékok elkülönítését lehetővé tévő szelektív kukák is. A konyha tagolását tekintve továbbra is nagyon nagy sláger a főzőlappal, sütővel vagy mosogatóval ellátott konyhasziget, a bárpult, illetve az ücsörgők a szigetbe vagy a konyhafalba építve. A tökéletesen ergonomikus forma és a trendi színösszeállítás megkoronázásaként led fényeket tehetünk a konyhai pult alá, a lábazat tetejére, illetve a fiókokba is.

hna design 2016 konyhatrendjei 7hna design 2016 konyhatrendjei 13hna design 2016 konyhatrendjei 19hna design 2016 konyhatrendjei 18hna design 2016 konyhatrendjei 50hna design 2016 konyhatrendjei 24hna design 2016 konyhatrendjei 45hna design 2016 konyhatrendjei 41

A források a képekre kattintva érhetőek el!

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban