Blog

A Pécsi Kesztyű Márkabolt

Biztosan már a könyökén jön ki mindenkinek, de mint tudjátok, Pécsre járok egyetemre, belsőépítész és környezettervező művész szakra. Az egyetem nyilván rengeteg időmet elveszi és a tanulmányaimat kicsit sem könnyű összeegyeztetni a családdal, a munkánkkal és minden olyan dologgal, amit előre sosem láthatunk, így az életünkbe sem tervezhetjük be, viszont a tanulás nem csak hátrányokkal jár. Egyrészt szélesedik a látóköröm, másrészt megismerkedek újabb emberekkel, cégekkel, harmadrészt a távolság miatt a vezetésben is szerzek annyi rutint egy év alatt, amit előtte 5 év alatt szereztem meg. És hát nyilván egészen más ingerek érnek Pécsett, mint Budapesten és környékén.
Hogy csak két példát említsek: nem egyszer és nem kétszer szóltak rám már tanárok, csoporttársak tanulmányi kirándulások alkalmával, hogy ne cipekedjek mindig. Hagyjam nyugodtan a kocsiban a holmimat. Ez itt nem Budapest, itt nem törik fel az autókat. És valóban, a pesti élethez és forgalomhoz szokott ember el sem hiszi, hogy ők például nem rohannak mindig úgy, mint ő, hogy nem törnek fel a szeme láttára suhancok autókat kövekkel egy bent felejtett táska miatt, hogy nem int be és nem dudál mindig mindenért mindenki, és hogy egyesek nem akarják mindenáron elgázolni a zebrán a gyalogosokat.
A másik pedig, hogy olyan kis gyöngyszemekre bukkanok jártamban keltemben Pécsen, amik a főváros környékén is csak ritkásan vannak. Egyszer már mutattam nektek a Nádor Szálló aljában található csodálatos virágboltot. Tényleg gyönyörű, kattintsatok IDE!
A másik üzlet pedig, ami szembejött és belsőépítészetileg igen figyelemreméltó, az a 2010-ben elkészült Pécsi Kesztyű Márkaboltja, a Ferencesek utcája 14-es számban. Tervezője az Ybl díjas pécsi építésznő, Pelényi Margit. Honlapján az üzletet a tervekkel ITT találjátok.

Az üzlet kívülről:

hna design pecsi kesztyu 1 hna design pecsi kesztyu 2

És belülről:

hna design pecsi kesztyu 3 hna design pecsi kesztyu 4 hna design pecsi kesztyu 5 hna design pecsi kesztyu 6 hna design pecsi kesztyu 7

A falon egy direkt ide íródott mondat olvasható Pálinkás György tollából:
„A VADÁSZKÜRT SZÁLLA ÉS KÁVÉHÁZ TERASZÁN (NEKED MAI OLVASÓ KONZUM) TÁRGYUNK HÖLGYE TROPIKUS VIRÁGKÉNT TARTJA HOSSZÚ KESZTYŰS UJJAI KÖZT A CIGARELLÓT, MONDHATNÁNK DACOS VIRTUSSAL A LÉGIES ÉS A PROFÁN KÖZT, S A FÜST GIRLANDOT KÖVETI A SZEMPILLA JÁTÉKA, AMIT MÁR CSAK AZ ÁLOMFEJTŐK ÉRTENEK.” Pálinkás György – A hölgy és a füst

hna design pecsi kesztyu 8

Pár muzeális darab az idézet alatti vitrinből:

hna design pecsi kesztyu 9 hna design pecsi kesztyu 10

Pár közeli fotó a beltéri „kirakatokból”.
Nagyon szépek a termékek, de a szépségük élőben látható igazán, így mindenkinek javaslom az üzlet megtekintését, aki a közelben jár és éppen szépségre vagy kesztyűre vágyik!

hna design pecsi kesztyu 11 hna design pecsi kesztyu 12 hna design pecsi kesztyu 14hna design pecsi kesztyu 13hna design pecsi kesztyu 15 hna design pecsi kesztyu 16

Bye bye!

hna design pecsi kesztyu 19

Végül egy panoráma fotó Ordonics Tibortól:

hna design pecsi kesztyu 18

Fotók: Hujber-Nagy Aletta

hujber nagy aletta 10 ff

hujber-nagy aletta

belsőépítész-színszakértő AmiOtthonunk Magazin vendég írója

A home’n architecture dizájn stúdió csapata belső- és külső tereket, lépcsőket, házakat és tárgyakat tervez, és mindezt nem a saját, hanem a megrendelő stílusában teszi. Munkáival és trendelőrejelzéseivel a nyomtatott sajtóban sok éve folyamatosan jelen van. A cég szakmai blogján pedig elsősorban saját munkákat, élményeket mutat be saját fotókkal, illetve a legújabb trendeket hozza el olvasóinak.

ha valóban személyre szabott otthont szeretnél
a saját stílusodban